29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@harveyspecter
Aynı şeyleri yüz kere söylemekten sıkıldım ama.
hakimin takdir yetkisini biliyoruz ama o kısımda yok hocam yok. En son benddeki kamu düzenine aykırı tahkim kararları da var. Kamu düzenine aykırı tahkim kararı hakimin önüne geldiği zaman hakimin takdir yetkisi o-la-maz.Ankara hukuk mezunuyum, 4 senede bitirdim, kendime hukuk alanında da guveniyorum. O soruda takdir yetkisi falan yok. İlk bentte ehliyetsiz kişinin aldigi tahkim kararı diyor, son bentte kamu düzenine aykırı tahkim kararı diyor. Bunlarda takdir yetkisi olamaz.
Orda bahsedilen şey mahkeme bu davaya bakabilir, bunlar yetki alanına girer vs.
Ayrıca iptal olayının farkına da sınavdan sonra vardım. Istinaf sikki o kadar barizdi ki..
-
@sgkemekcisi geçen senenin 4. yanlış hatırlamıyosam 94 filandı puanı
-
Tam umutlarımı tüketiyorum biri birşey söylüyor tekrar umutlanıyorum. Öldürüp öldürüp diriltiyorlar.
-
Muhtemelen bu sınavı 77 78 puanla kaybettim. Kabullendik bir kere üzüldüm bitti. Sürpriz olursa seviniriz.
Canımı asıl sıkan seneye sınava nasıl hazırlanacağımı bilemeyişim. Bu sınav öyle bir sınavdı ki yanlış yaptığım soruların çoğu sınav kaynaklarında yoktu. Oturup kanun mu çalışayım yeni yargı reformu paketleri devreye girdi onlara bakılacak. Ön sınav muhabbeti var. Sınav soru sistemi çok garip değişti büyükşehir kanunu yerine büyükşehir sayısı soruluyor. Türkçede boşluk doldurma sorusu gibi herkesin haklı gerekçeleri olduğu sorular var. İktisat bi sene kolay bi sene zor.
Kaybettirmekle kalmadı belirsizliğe de soktu beni.
İşin özü bu seneki sınav maffetti bizi. -
@zilyet sabredelim hocam geç belli olmaz belki düşük kapatır
-
Bir önceki sınavda olduğu gibi sanırım bunda da 1 soruyla falan kaybedecekmişim gibi his var içimde. Sınav anı basiretim mi bağlanıyor nedir sen tut ıslah sorununu başta doğru yapmışken sonra düzelt yanlışı işaretle, vergideki ltd şti sorusunda da iki şık arasında kalıp sermaye tutarları şıkkını işaretle... off off şu kalan 19 günü keyifle geçiremiyorum ya
-
@RootofAllEvil hocam bence size gelecek asil endise etmesi gereken bizleriz
-
@RootofAllEvil kimse geçiremiyor ki şunu şöyle bunu böyle yapsaydım hissi geçmiyor
-
@sbui61 bilmiyorum hocam ya vesvese giriyor içime acaba doğru saydığım sorulardan 1-2 tanesini yanlış mı hatırlıyorum diye önümüzdeki haftadan itibaren merkez göç sınavına hazırlanmaya başlayacam listeye girmek nasip olursa hızlandırırım çalışmaları
-
@RootofAllEvil o vesveseyi burda en iyi biz anlariz hocam ben de hem merkez hem il goce basvurdum muhtemelen il goc gelir 86 puana su siralar hic te calisasim gelmiyor bakalim hakkimizda hayirlisi
-
Hocam boş umut vermek istemiyorum ama iptal edilmesini %50 gormemin sebebi daha önce özel hukukta yüksek lisans yapan bazı arkadaşlarla bı tahkim kararını incelerken iptal davasında mahkemenin tarafların rızasına başvurarak tamamlayıcı tahkim kararı verilmesine hükmettiğini okudum. Ondan dolayı net şekilde "edilir" ifadesi tam doğru olmayabilir. İptal etmek yerine tarafların rızasına başvurarak tahkim kuruluna tamamlayıcı karar ver de diyebilir mahkeme. Ama dediğiniz de doğru, cevap çok netti. Bundan dolayı zaten %50 diyorum. Ama net iptal beklediğim, yukarıda da belirttiğim gibi eski medeni kanuna ve eski noter kanununa göre hazırlanmış olan tanıma sorusu.
-
@sbui61 göçe başladım hem merkez hem taşra başvurdum bakalım ama aklım bu sınavda kalıyor
-
@34idari yok artık hocam tanıma da sıkıntı yok @2pacalypse siz nedersiniz hocam tanıma soru ile alakalı
-
@kemankeşş hocam Re'sen ifadesi kanunda geçmiyor. İtiraz edildiyse iptal olmasına yüksek olasılık veriyorum
-
arkadaslar ne cok sinava giriyorsunuz ya hayret ediyorum. devlet memurlugu haricinde baska bi alternatifiniz yok sanirim. hukukcular 2-3 seneden sonra olmazsa bu sinav işini saliyor mesela. ama sizdeki azim ayri
-
@yasamor benim daha ilk sınavım hocam henüz yüksek lisans yapıyorum
-
@34idari bu ne hocam ösym çatır çatır soru iptal edeceğini zannetmiyorum inş öyle olur
-
@kemankeşş Çatır çatır edeceğini ben de sanmıyorum. Maksimum 2 sorudan fazlasını iptal etmez. Burda konuşuyoruz ama hiçbirini iptal de etmeyebilir fakat olasılık dahilinde görüyorum hocam bahsettiklerimi
-
@34idari yok hocam ben itham etmedim kimseyi. ama bu tip sinavlara 3 seneden fazla girenlerde saplanti oldugunu dusunuyorum biraz. hele hepsini kazanip eleniyorsa. sinav insani uyuşturan bir durum, sadece sinava odaklanmadan kendini gelistiren baska seyler de yapmali insan
-
@yasamor estağfurullah hocam itham ettiniz demedim. Size hak veriyorum, muhtemelen bu olmazsa 1 kere daha girerim olmadı özele odaklanır bir şekilde hayatımı kurarım. Yüksek olan olasılık da aslında herkes için bu. Bakmayın burada bu kadar çok insan olduğuna. Türkiye'de kamu istihdam oranı en nihayetinde %4. Bu yüzdenin içine tüm kamu görevlileri (avukat, noter ve benzeri serbest meslek kazancı kazanmasına rağmen kamu görevlisi sayılanlar hariç) giriyor. Yani aslında kalan alan oldukça dar. Burda 3 sene harcanacağına bağımsız denetim firmalarında 3 senede kendinizi geliştirip bir kaymakamın veya hakimin maaşına eş bir maaşa ulaşabilirsiniz. İnanın özel sektörde para kamudan daha çok fakat atilganlik istiyor, belli bir süre tahammül istiyor, hemen sonuç vermiyor. Ama dediğim gibi verdiğinde güzel sonuç veriyor.