29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@kafes66 puanınız pardon
-
@efe_yakup hocam açık ası beklemeniz lazm kritik puan belki düşer sizin netlere
-
@efe_yakup sınır hocam olur gibi ama temkinli olmak gerek
-
Arkadaşlar kusura bakmayın sizin sayfanıza yazmak durumunda kaldım adliyle ilgili bilgisi olan var mı ortalık çok karışık kafam allak bullak baraj ne olur sizce?
-
@hsa1 hakimlik akademisi adli için 73-75 arası bekleme olsun, 76 doğru sevinebilir dedi.bazıları 78 diyor baraja bazıları 75-76 arası
-
@mslawyer hocam ben bu doğru sorularınıda anlayamıyorum alan gk oranıda önemli değil mi?
-
Herkese Merhaba,
Uzun zaman sonra bu sınav işlerine geri döndüm. 56-22 ile aranızdayım. Sınav istediğim gibi gitmedi.
2018 sınavı için kaç doğruya kaç puan geldiğine dair bir çok örnek var. 2017 ve 2016 sınavları için bu örneklerden var mı bildiğiniz ? 2016 sınavı 600 kişi mulakata kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bu sınavda 300. kişinin doğru sayısı ve dağılımı nedir?
Asıl merakım şu yüzden; gördüğüm kadarıyla 78-79 hatta 77 doğrular için dahi umutlandırıcı bir hava hakim. Daha önce bu doğru sayılarıyla bu sınav kazanılmış mı?
Sınava ne kadar zor dense de geçmişte olmamışı olduracak kadar zor bir sınav değildi şahsi kanaatim. -
@Göktürk merhaba, hoşgeldiniz. Yukarıya doğru çıkarak konu ile ilgili yorumları inceleyip kafanızda bir şablon oluşturabilirsiniz. Baya konuşuldu bu konular yukarıda. Hakkınızda hayırlısı
-
@kafes66 hocam 20 kişi icin(o da lutfederlerse :)) savaş çok çetin olacak. Size bol şans diliyorum. Cidden ihtiyacınız olacak.
-
@2pacalypse hocam eyvallah aynen çetin Bi mülakat olacak Allahım yardımcımız olsun stajda görüşürüz
-
@34idari hoşbulduk teşekkürler. Forumu takipteyim zaten. Sadece önceki yılların kaç doğru ile kapattığı kesin olarak biliniyor mu? Bunu bilmek istedim. Net bir sayı yazılmadı önceki sayfalarda da.
-
Puanları tekrardan ekleyeceğim ama katılım az işte millet gelmiyor foruma artık ️
-
@34idari Ankara hukuk mezunuyum, puanım yüksek ihtimalle 90 üzeri gelecek, kota falan da var. Terör merör alakam olmaz zaten, okula git gelden ibaret bir yaşantım vardı.
Şartlar hep lehime gibi duruyor, mülakatta elenirsem ben avukatlık kariyerime yogunlasayim en iyisi. Bir daha denemeye lüzum yok
-
@2pacalypse Bence doğru bir tercih olur hocam. Herkesin ekmeği kamuda diye bir kaide yok, belki de özele odaklandığınızda kendinize yeni idealler edinip hayatta çok daha başarılı ve mutlu olacaksınız. Ama durum dediğiniz gibiyse yüksek ihtimal başarılı olursunuz bence, içinizi ferah tutun.
-
@34idari sınav mental anlamda cok yorucu bir süreç hocam. 3.5 ay boyunca 8 de kalkıp kütüphaneye gidiyordum, mesai tamamlar gibi 5 te çıkıp eve geliyordum. Bunun üzerine gece 1-2 saat daha soru cozuyordum. Bu eforu özel sektörde dava dosyaları üzerine verseydim parayı kaldırmıştım valla sonucu ekrandaki başarısız yazısından ibaret olursa cidden çekilmez bi daha. Devletle inat olmaz
-
@Göktürk Geçen sene son kazanan sapmalı 81.2 ile girmiş. Bulunduğu aralıkta sapmanın çok etkili olmadığını hesaba katarsak muhtemelen 80.8-81 civarı bir ham puanı vardı. 56-22 ile sizin ham puanınız 78.67 yapıyor. Biz en üst düzeyden hesaplayarak - emin olmamakla birlikte- 80 gibi bir ham puanın mülakata son kalanlardan olacağını ortaya koymuştuk (Biz derken, katılmayan arkadaşlar da elbet vardır). Fakat dediğim gibi bu bir tahmin, yani daha düşük de olabilir, yüksek de. Sınıra yakınsınız, belki bir ihtimal gelebilir, hakkınızda hayırlısı hocam
-
@34idari cevabınız ve iyi niyetiniz için teşekkürler. Hepimiz için hayırlısı olsun. Geçen seneyi biliyorum beklentileri biliyorum önceki sayfaları da takip ettim tekrar bilgilendirme için de sağolun. Ancak;
2017 ve 2016 için doğru sayıları net bir şekilde bilinmiyor anladığım kadarıyla. 78 doğruyla o sınavlar kazanılmadıysa bu sene de pek mümkün değil diye değerlendirebiliriz. -
@2pacalypse Hocam, Türkiye gibi devlet etrafında örgütlemiş toplumsal yapılarda, gerek ailelerin tutumu gerek okuldaki yaklaşımlar öğrencileri her zaman kamuya itmektedir. Buna karşın kamu kesimi %4lük bir yüzdeyle aslında çok küçük bir alandır. Bu yaklaşım hem öğrencilerin kendi içerisindeki başarısızlık hissiyatını güçlendirmekte, hem de gereksiz kamu görevlisi alımları gibi popülist politikalara iktidarları itmektedir. Toplumun bu "sırtını devlete yasla rahatsın"cı tutumunun değişmesi için öncelikle devletin egemenlik anlayışı ve toplumsal paradigmalar büyük değişimlere uğramalı. Bunlar çok uzun süren süreçlerdir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisi olarak veya devamı olan başka bir ad altında mevcudiyetini sürdürdüğü takdirde belki torunumun torunu bahsettiğim değişiklikleri bu ülke ve bu toplum için görebilir. Güncel yaklaşımın aynı zamanda sebebiyet verdiği bir diğer şey, çok nitelikli elemanların kamuya girmek adına yıllarını heba etmesi sonucunu doğuruyor ve aslına bakarsanız özel sektörde bir boşluk yaratıyor. Günümüzde bu boşluk çok büyük bir fırsat, eğer değerlendirebilirseniz çok daha başarılı ve mutlu bir hayata kavuşabilirsiniz. Yani hocam kısaca, kamu kamu diye kişinin kendisini yiyerek yıllarını harcaması mantıksız, 24 yaşından 27 yaşına kadar çalışmaksızın kamuya hazırlanmaktansa, 25 yaşından itibaren özele yoğunlaşmak 27 yaşında ortalama bazda size daha büyük başarı getirmiş olacaktır.
-
@Göktürk estağfurullah hocam siz sağ olun
-
@2pacalypse hocam meslektaş olarak size bir tavsiyem olacak. Sakın şartlar lehime diyerek iyi bir referanssız mülakata girmeyin. Puanınızı heba ettirmeyin. Bizim de geçen sene şartlar lehimizeydi güya ancak bize nedensizce başarısız yazısı düştü. İmkan olsa karşındakini bile çiğ çiğ yiyecek insanlar var. Siz şimdiden referans çalışmalarınıza başlayın hocam. Kimseyi dinlemeyin, kılıcınızı zırhınızı hazır edin. Bu tavsiyeyi yabana atmayın.