29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@RootofAllEvil hocam şu 58 23 e de şöyle emin konusssk ne hoş olur ya valla içimiz açılır
-
@birsorumolacaktı kesin diyorum ben 23 58 e bana güvenin siz
-
Rüyamda gördüm 76 ile kapadı
-
@birsorumolacaktı arkadaşım senin zaten ham puanın 81.6 geliyor niye endişe ediyorsun? Min 0.5 sapma gelse 82.1 240-250 lerde olursun en kötü
-
@RootofAllEvil elinde başka bir şey olmayınca endişe de ediyorsun hocam işte kusura bakma, bu süreç bu hale getirdi
-
@birsorumolacaktı kesin bence ilk 150 falan
-
Dostlar çok önemli bir sorum var. Özellikle erkek kardeşler
Ben ağustosta tecili bozmuştum, Kasım celbi için askere gitmeyi planliyordum. Sonuclar açıklandı, ve yedek subay cikti. Aynı süreçte de hakimlik ilan geldi ve sınava hazırlanmaya başladım. Bir sonraki celpte giderim dedim tekrar tecil ettim. Sınav falan bitti malumunuz. Bir sıkınti cikmayacaksa bu ayın sonunda askere gideceğim. Ama sorularım var.
Simdi mülakat sürecinde askerde olmanın etkisi nedir? Seçilme şansını azaltır mı?
Diyelim ki etkisi olmadı ve seçildim. Askerlik tam 12 ay sürecek yani öbür şubatta bitmiş olacak. Bunun staja, mesleğe vs etkisi nasıl olur?
Bazı arkadaşlar bir sonraki donemle staj yaparsın falan demiş face'de, yani bana kayıp yasattiracak mi bu askerlik olayı? Hala tecil hakkim var ama bir an önce çıksın aradan istiyorum, erkek adaylar bilir, askerlik durdukça stresi daha da artan bı şey.
Çok kafam karisik. Artisi eksisi ile anlatabilecek var mı? Sizce gideyim mi bu ay sonu askere ?
-
@RootofAllEvil hocam siz bu surecte tecrubeli birisiniz anlasilan benim gk 20 ortak 29 idari 29
Buna ithafen anayasa medeni iktisat full ayrica vergi 13 dogru 1 yanlis tam sinirdayim biliyorum belki ss ile ilk 300 e girme ihtimali var midir? -
@sbui61 hocam senin durum biraz sallantılı boşa umut vermek istemem ama ilk 300 zor görünüyor umarım yanılırım
-
@sbui61 Ben olur diyorum hocam size.
-
Uygulamaya ilişkin kesin bir şey söyleyemem belki olabilir ama kanuna göre mümkün değil..
Ama yedek subaylik da çok güzel bir imkan ve geri çevrilmemeli, aylık 6 bin maaş ile ciddi bir birikim yapıp birkaç yıl boyunca sınavlara rahatça hazirlanabilirsiniz bence
Hakimler savcılar kanunu
Adayların nitelikleri :
Madde 8 – Adaylığa atanabilmek için,
(...)
f) Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya muvazzaflık hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya
yedeğe geçirilmiş olmak, şarttır -
@RootofAllEvil eyvallah hocam yorumlariniz icin belki baska bahara
-
@kilici insalllah hep beraber hocam
-
Hem anket hem de burdaki listeden çıkarımım bu sınavın 79-80 puan aralığında kapatacağı. 79.6 79.7 gibi bir ham puanla.
-
İnatla ve ısrar ile söylüyorum 79 u görecek.
-
@2pacalypse hocam kısa dönem askerliğin bir etkisi olmuyor ama siz 12 ay demişsiniz, onu bilemem. Mülakatlar için vs. izin veriyorlar askerdeyken. Seçilme şansınıza askerliği yapmış, yapıyor veya yapmamış olmanın bir etkisi yok. Ama staj dönemi nasıl olur onu bilemem.
-
@2pacalypse yedek subaylik kura ile mi belli oldu sizin
-
@Marsiyal hocam neden normal netinizi demediniz ki nolcak
-
@kemankeşş evet
-
@praetorurbanus sanki onla alakası yok gibi dediğimin. Atama zaten askerliğin sonunda oluyor. Askerlik bitene kadar erteleniyor gibi bir şey.