29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@34idari alan neti yüksek dediğim o işte atıyorum 55 25 değilde 57 23 mesela. yani tahminim bence geçen yıldan düşük kapatacak size göre yüksek kapatır bu sizin görüşünüz her şey ihtimal dahilinde 2 hafta kaldı artık pekde konuşmaya gerek yok sanırım hem son olarak sınava başvuru 13000 di sanırım giren de 12000 olur kaymakam sınavı gibi 20000leri bulan bi sınav değil
-
@Hanibalbarca hocam zaten 57-23 80.5, 25-55 79.5 puan yapıyor. Siz anladığım kadarıyla doğru sayısı diyorsunuz fakat ham puan buradaki asıl değişken.
-
@34idari 79-79.5 ham puanla kapatır diyorum ben sapmayla 80.5 le en fazla 81 falan gibi kapatıcak bence
-
@34idari evet ben doğru sayısı olarak tahmin ediyorum standart sapmanın ne olacağını bilmediğimiz için standart sapma hesabı bana mantıksız geliyor mesela puanlar yakınsa ss pek bişey vermez uzaksa ni önceki yıla göre düşük net yüksek puan verebilir hocam 25000 kişinin katıldığı 2016da ss çok yüksekti mesela
-
@34idari düşuk kapatsin hocam kırmayalim birbirimizi hocam sizin netler nasil iyidir insallah
-
@Hanibalbarca doğru sayısından ziyade gkgy doğru sayısı X2/3, alan doğrusu x 8/7 yaparsanız standart sapmasiz bir ham puana ulaşırsınız. Bunu dikkate almak daha mantıklı hocam çünkü doğru sayısı aynı olmasına karşın farklı doğru kombinasyonları farklı ha puanlar getirir.
-
80,.. -81 gibi düşünün arkadaşlar. Daha aşağı düşerse güzel bir sürpriz olur. Düşüğe kendinizi hazırlayıp, yüksek kapatırsa daha üzücü olabilir.
-
@sbui61 Cok şükür hocam adli garanti ama idari 23-58. Hatirlamadigim her şeyi yanlış saydım
-
@34idari idaride gelir
-
@Hanibalbarca asıl alanımda başarılı olduğum için idari puanım üzerinde pek durmadım ama muhtemelen haklısınız hocam
-
@sbui61 hocam şimdi bı yandan insallah çok yüksek kapamaz insanlar çalışmış bu kadar emek vermiş sonuçta diyorum ama bir yandan da 300 kişi cagiralacagini bildiğim için çok düşük kapatmayacagini tahmin ediyorum değişik bir ikilem
-
@34idari hocam ben cok calisamadm ama gonulden istedigim meslek varsa nasibimizde olsun olmazsa baska alanlarda da devletimize milletimize hizmet ederiz problem degil
-
@sbui61 hakkınızda hayırlısı hocam, fakat yukarıda da deginidigim gibi lütfen devlete ve millete hizmet etmenin tek yolunun kamu sektörü olduğunu dusunmeyin. Özel sektörde de pek ala katma değer yaratabilir, hizmet edebilirsiniz. Hakkınızda hangisi hayirliysa o olur insallah:)
-
@elitnur şimdi ben gidip bu leş iktisat-muhasebe bilgimle guy, Sayıştay denetçisi falan olsam muhtemelen beni de dislarlar.
Şu bir gerçek ki (kardeşim iibfde okuyor, oradan biliyorum) iibfde verilen hukuk egitimiyle kalburüstü hukuk fakültelerinde bırakın mezun olmayi, birinci sınıftaki anayasa medeni finalini bile veremezsiniz. Kardesimin borçlar hukuku notlarina falan bakıyorum. Incecik, tanimlardan ibaret. Toplamda 50-60 sayfalık nottan finale falan giriyorlar. Şimdi temel bu olunca kişinin zorlanmasi çok doğal.
Ha hukuk fakültelerinde de kalite leş ötesi bir seviyeye doğru gidiyor, orası ayrı. Darphane mantığıyla açılan hukuk fakülteleri yüzünden ifa nedir butlan nedir bilmeyen hukukçular çok fazlalaştı, staj tecrübemden biliyorum.
Her neyse, açıktan hukuk okuyarak iyi yapiyor ama. Ben de yukarida bahsettiğim meslekleri denesem iktisat, maliye vs okumaya çalışırdım muhtemelen, profesyonel olmak lazim
-
@2pacalypse Onur Karahanoğulları Murat Sevinç falan vardı Namı güzel okulda Allahım idare Anayasa notlarını görmeyedur. Final notu 30 sayfa
-
@2pacalypse Haklısınız hocam. Sadece İİBF alanında degil, hukuk alanında da ve hatta tüm alanlarda eğitimde kalite çok zor bulunan bir şeye dönüştü. Kaliteli eğitim veren 10 hukuk fakultesi belki vardır. İİBF alanında ise 5 tane anca vardır, bunların zaten ikisinin adı da İİBF degil, siyasal(İstanbul, Ankara). Diğer yerlerden mezun arkadaşlar basarili olamaz değil elbette fakat kaliteli okuldan mezun olmak her zaman kişiyi bir adım öne taşır. Çalışma kolaylığından tütün sistematik olmaya kadar pek çok faydası vardır.
-
@2pacalypse boşa polemik çıkarmaya gerek yok hocam hukuk fakültelerinde verilen vergi hukuku idare hukuku idari yargı gibi derslerin iibf sbf lerde de en az hukuk fakültesi kadar belki daha detaylı verildiğini düşünüyorum ben. Kamu yönetimi okudum ben 4 yıl boyunca idare hukukuyla ilişkili dersler aldık biz sürekli iç içeyiz zaten idare hukukuyla. Ha bu bahsettiğimiz olgular okuldan okula değişir tabi ama ben hiç 50 60 sayfalık tanımdan ibaret bir notla finale girmedim. Kaldı ki girsem de idari yargı adli yargıyla pekte benzer olmayan bir alan. O yüzden 20 sayfalık borçlar notuyla borçlar dersini veren kişide idari hakim olabilir bence. Adli konusunda haklı olabilirsiniz ama idaride pek mantıklı bir savunma değil diye düşünüyorum. Okula gitmeden notla geçen bir çok hukukçuda biliyoruz bu insanlar süper zeka değil heralde biz anayasa medeniyi şuanki bilgimizle veremezken onlar derse girmeden verecek. Polemiğe girmek istemiyorum ama adli yargı ile idari yargı çok farklı iki alan o yüzden zaten iibf sbfliler idari yargıda hukukçulardan başarılıydı başından beri. Ha şimdi adliye çalışmaktan idariye çalışan hukukçu yok diye bir savunma yapabilirsiniz bir nebze haklı olabilirsiniz ama o zaman bu polemiğe de girmeyin boş yere siz zaten hukuk fakültesinde hepsini mükemmel şekilde öğreniyorsunuz çalışmanıza gerek yok girer iibfli yi ezer geçersiniz.
-
@Marsiyal hocam İİBF alanında eğitim veren belli basli okullar ile ilgili haklı olabilirsiniz. Fakat bunların dışında kalan iibflerin eğitimi gerçekten nitelikli denemez. Oradaki öğrenciye sorsanız çok zordu falan der ama, gerçekten nitelikli bı siyasal bilgiler fakultesinin idare hukuku sınavında %95i tokezler. Hukuk için de geçerli bu, yukarıda bahsettiğim gibi kaliteli eğitim veren 10 tane hukuk fakültesi anca vardır.
-
@34idari ve su konuda da haklısınız; bu bahsettiğim 10 hukuk fakültesi dışında kalan hukuk fakülteleri nitelikli bir siyasal bilgiler fakultesinin idare hukuku sınavına girse, bunlar da tökezler.
-
@34idari çünkü zaten bildiğim kadariyla genelde ortak kürsü söz konusu bu yerlerde. Örneğin İstanbul hukuk ve siyasalin idare hukuku kürsüsü ortak. İki fakültede de ayrı ayrı vardır fakat aynı öğretim üyeleri faaliyet gösterir.