29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Merhaba arkadaşlar iibf mezunuyum hukuk altyapım fena sayılmaz 2018 kpss hukuktan 32 doğru 8 yanlış gibi bir sonucum var ve son bir aydır da ara ara kanun okuyorum.Malum sınava 65 gün falan kaldı.Size danışmak istediğim konu kalan süre içerisinde günlük 10 saat gibi çalışma koşullarında başarılı olma ihtimalim nedir?Tecrübeli arkadaşların yorumları benim için değerli.Teşekkürler şimdiden.
-
@ftk Söylediğiniz gibi sıkı bir çalışma uygularsanız verim alabileceğinizi düşünüyorsanız bence deneyin.
-
@periyan CB teşkilatı kısmını nohutçu idare hukukunda idari teşkilat başlığınca inceliyor. anayasa hukuku kısmına maalesef koymamış.
-
Arkadaşlar elinde 2016 idari hakimlik sınavı soruları olan var mı
-
Arkadaşlar 2 tane hukuk dersi almış olmak yeterli olur mu? Önceki senelerde 1 veya 2 ders alıp sınava girmiş olan var mı?
-
@hira6161 yeterli
-
Tarih çalışmasak 15 gibi bir gk neti negatif sapmaya neden olur mu? Alan yüksek olsa bile kazanamaz mıyız acaba? Tecrübeli olan bilgilendirebilir mi?
-
@Marsiyal 2015 sınavı için 19 gkgy 61-62 alan gibi bir sınav sonucu paylaşmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama 15 civarı bir net idari yargı sınavı için bence az olur. En azından 19-20 net yapmaya çalışın. Sadece inkılap tarihi çalışıp 6 net çıkarabilirsiniz.
-
Arkadaşlar idare hukuku ve medeni usul için önerebileceğiniz bi kaynak var mı?
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
İdari Yargı Hakimliği'ne Nasıl Hazırlanılır? Kaynak önerileri, yöntemler ve diğer tüm detaylar için;
-
arkadaşlar standart sapması yüksek olan dersler hangileri
-
@prince77, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
arkadaşlar standart sapması yüksek olan dersler hangileri
hicbirisi
-
Hakimlik sınavında elinizden geldiğince alandan yüksek net yapmaya çalışın alan kısmındaki doğru sayılarınız 8/7 ile gygk kısmındaki doğru sayılarınız 2/3 ile çarpılıyor. Şöyle ki: 25 gygk 55 alan netleri ile ham puan 79,51 gelirken 24 gygk 56 netleri ile ham puan 80 geliyor
-
@prince77 sınav sorularının zorluğuna bağlı ama usul derslerini full yapmak daha çok puan getirebilir
-
arkadaşlar elinde alesta idare pdf olan varsa bi zahmet atabilir mi?
-
Arkadaşlar el yazılı vasiyetname yapmam lazım ananeneme normalde kanunda şahit aranması şartı yok ama bir taslak metin örneği buldum şahit var 2 tane bu taslak doğru mu pratik de nasıl oluyor
-
@Beton-Şaban arkadaşım bu kitap nasıl acaba daha önce sordum ama bi cevap alamadim
-
@geliruzmani2013 iyi diyorlar abi zaman kısa oldugundan ben ondan çalışmayı düşünüyorum
-
@Godot kaldırılan kotanın tekrar getirilmesinin bir izahı var mı acaba ? Ben şunu anlamıyorum madem iibf lilerin bu mesleğe alınmasını uygun görmüyorsanız neden iibf den alım yapıyorsunuz eğer uygun görüyorsanız da neden kota uyguluyorsunuz o zaman geçen sene kazanan 300 kişiden 215 nin iibf li olduğunu bile bile kota uygulamak nedir bu sen de 215 iibf li kazanırsa bunların 195 i elenecek mi yani yazık gerçekten verilen emeklere neyse herkesin hakkında hayırlısı olsun her şeye rağmen çalışmaya devam
-
@dust7 Tam da bu yüzden geri getiriliyor hocam. Kotanın ilk geliş hikayesi de buydu. İİBF'liler sınavda başarılı olup meslek içi mevcut dengesini Hukuk mezunlarının aleyhinde bozmaya başlayınca kota getirildi. Tam bir kazanım elde edildi ve kota kaldırıldı derken son sınavda yine İİBF'nin ağırlıkta olması muhtemelen kulisleri devreye soktu ve yeniden kota getirilmiş oldu.