29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@hakime01 2018 baskı tan tahsin sadece vasiyetle
Tanıma,vasiyet görevlisi ve vakıf kurma yazıyor
Mehmet remzide ise vakıf hem vasiyet hem miras sözleşmesi olarak yapılır diyor -
Arkadaşlar herşeyi unutmuş hissi sizdede var mı acsyip motivasyonum düştü nasıl çıkacaz bu durum içinden
-
@Hayaller71 o bizde de var hocam kanun okuyalım:)
-
@Hayaller71 2016 baskıda da vasiyet yerine getirme görevlisi vakıf kurma ve tanıma varmış onu gözden kaçırmışım
-
@olursaolur kanunları okudum zaten hocamda tekrar sorularını çözerken önceden doğru yaptıklarımı şimdi yanlış yapıyorum motivasyon eksikliğinden sanırım Allah hayır etsin ne diyelim
-
@Hayaller71 insallah sınavda oyle olmaz hocam.. tevekkül vaktiniz gelmis artik hersey gönlünüzce olsun
-
@çalışma-uzmanı hocam nerede okudum hatırlamıyorum ama vasiyeti yerine getirme görevlisi miras sözleşmesi ile atanabilir ancak miras sözleşmesinin aksine, mirasbırakanın tek taraflı dönmesi ile her zaman geri alınabilir yazıyordu. Böyle bir şeydi, buradan ne sonuç çıkar bilmiyorum ama. Aradım bulamadım kaynağı.
-
@Dumspirospero Galiba, miras sözleşmesi ile atanabilir ama nitelik olarak sadece vasiyetname ile yapılabilen işlemlere benzer demek istemiş olabilir yazar burada.
-
@olursaolur amin kardeşim inşallah herkes emeğinin karşılığını alır
-
@Dumspirospero hocam onu vakıf olarak biliyorum öğretide vakıf hem miras söz. hem vasiyetle kurulabiliyor bu yüzden normalde tek taraflı beyanla kurma iradesini geri alabiliyorsun ösym vakıfı ve vasiyet görevlisini sadece vasiyetle kurulabilir demiş o yüzden sıkıntı yok
-
@RootofAllEvil çok teşekkür ediyorum
-
@Dumspirospero çok teşekkür ediyorum sağolun
-
Anayasadan hakların sınırlandırmasi cikar mi bu yil?Son yıllrda anayasa sorulari tartısmasiz en kolay yer olmuş
-
@jellinek hocam en kotusu zaten bu sınavlarin sona dogru hicbir sey bilmediğini hissetmek.Sadece deneme cozuyorum hic ders calismaiyirum hakkimizda hayirlisi olsun.Birde şu akraba mıdır tanıdık mıdır nedir onlar olmasa
-
@Hayaller71 bana da öyle oluyor ayrıcabir ders çalışırken başka ders aklıma geliyor
-
Sınava girip giremeyeceğimiz duyurulacak mı?
-
@RootofAllEvil yarın duyurulacak galiba aynı geçen yıl ki gibi
-
@ir06 sadece aklına mı geliyor yoksa benim gibi o dersi bırakıp takılan yeri bulmak için kitap karıştırıyor musun
-
@RootofAllEvil 10 aralıkta duyurulacak hocam
-
Herkese iyi calismalar arkadaslar sinava az bir sure kaldi son bir tekrar icin kesin okuyun dediginz kanunlar hangileridir?