29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaslar sinavda uluslararasi kuruluslardan soru gelecek mi
-
@furkennnnnn hayır gelmeyecek
-
@ir06 justice in yeni baskısı daha iyi, zor sorular ayıklanmış, sınav formatına yaklastirilmis..zaten önceki hali calisma kitabıydı yeni baskısı özgün sorular olarak cikti daha çok beğendim vakti olan tamamını çözsün derim cünkü komple yenilenmiş
-
Gecen seneki sinavdan bu yana ceza genel ve hmk da degisen seyler varsa yazabilir misiniz?
-
@olursaolur kacinci baskidan bahsediyorsunuz
-
@olursaolur 9. Baskıyı diyorsunuz değil mi ?
-
@RootofAllEvil sagol dostum
-
Fikrini söyleyen arkadaşlara teşekkür ederim. Justice için kamu hukuku konusunda (özellikle ceza) söylenenlere katılıyorum gerçekten kaliteli ama medeni ver borçlar için aynısını kendi adıma söyleyemiyorum farklı soru sormaya çalışırken biraz formattan uzaklaşmışlar gibi hissettim.
-
@ir06 evet hocam 9.
-
arkadaşlar kolay gelsin. belediyenin bir iş yerinin kapatılması "gerektiğini" tebliğ etmesi kesin ve yürütülebilir bir işlem midir? iptal davasına konu olur mu? çok saçma soruların olduğu bir denemeye denk geldim de.:woman-facepalming:
-
@Dumspirospero bence dava açılır hatta temyizi de gidilir diye hatırlıyorum sanki
-
@Dumspirospero gerektiğini tebliğ etmesi diyormussunuz gözümden kaçmış
-
A kadro deneme idari hakimlik çözen var mı?
-
@ir06 kapatılması "gerektiği" tebliğ edilmiş ancak kapatma işlemi yapılmamış, bunu özellikle soruda belirtmiş. elimdeki deneme iptal davası açılabileceğini iddia ediyor da. eğer böyle bir şey yoksa, fırlatıp atacağım az kaldı.
-
@Dumspirospero kesin olarak emin olmamakla birlikte bence idari davaya konu alabilir tamam henüz ortada bir idari eylem yok ama idare her an bu aldığı kararı uygulayabilir. Bugün kapatmamış olması yarın kapatmayacağı anlamına gelmez. yani ortada bir kapatma tehdidi var. Bu nedenle işyeri sahibi söz konusu iş yeri için alınan kapatılması gerektiği kararını iptal için idari yargıya başvurabilir. Neticesinde bir menfaat ihlali söz konusu ve idari yargıda dava açmak için süre ön koşulu var. Sürenin kaçırılması hakkın kullanılamaması durumunu doğuracaktır. Umarım yanlış yorumlamamışımdır.
-
Efsane cuma mağduru var mı? Yargı yayınevi'nden yargıç denemesi sipariş etmiştim. 5 gündür işleniyor, herhalde elmas yapacaklar. Kargocular limit koyunca kilitlendiler galiba
-
@aysegul teşekkür ederim yorumunuz için. 4-5 acayip soru daha görünce denemeyi yarıda bıraktım açıkcası. psikolojim daha önemli geldi.
-
@Dumspirospero rica ederim ne demek.
-
@Dumspirospero iptal davasının konusu icrai işlemlerdir.düşünce rapor gibi şeyler iptale konu olmaz .yanlışım varsa düzeltirsiniz
-
@dzndr hocam ben de yargı yayınevinden aynı kampanyadan aldim ama benimki cabuk geldi işin garibi yanında da Nutuk'u hediye etmişler bu vesileyle yayınevine teşekkür etmiş oluyum dedim :)) insallah sizinki de yakin zamanda gelir