ÖSYM'nin yapacağı ilk Yökdil sınavı
-
Arkadaşlar sizce bu Yökdil sınavını Ösym yapacağı için kurumlar yökdili de kabul eder mi yds gibi ? Yds ile bir eş değerliği olur mu dersiniz ?
-
Bence olmaz. Çünkü ordan da eşitlense yds'nin neden var olduğu tartışma konusu olur.
-
bunu nasıl öğrenebiliriz acaba
-
@iühf19 yökdili artık Ösym'nin yapacak olması zaten o tartışmayı direk başlatmaya neden bence. Aynı kurum, adı farklı 2 dil sınavı.
-
@hustundag ben de çok merak ediyorum, ona göre başvurmayı düşünüyorum ama öğrenme imkanımız yok gibi.
-
Kurumların baz aldığı şey ÖSYM'nin yapmış olacağı bir sınav olması sanki, o yüzden yökdili geçerli kabul ederler mi acaba diye düşündüm.
-
@paretowilfredo hocam sizin bu konuda herhangi bir bilginiz, duyumunuz ya da tavsiyeniz var mı ?
-
ingilizce yapamayan akademisyenler için uydurulmuş bir sınav, herhalde bu da anca bizim ülkemizde olur
-
@hayat999 Dostum açıkçası çok anlamsız işler oluyor şöyle bir bakınca. ÖSYM YDS'yi bize dayatmadan önce, KPDS ve ÜDS sınavları ayrı ayrıydı. Hatta KPSS'de İngilizce oturumu vardı 60 soruluk. Hepsinin amacı farklı farklıydı ve birinden alınan puan diğeri için kesinlikle kullanılamazdı.
Sonra çıktı ve dedi ki ÖSYM, hayır tek bir dil sınavı yapacağız, hepiniz mecbur buna tabi olacaksınız. Böylece dil sınavlarında çok başlılık ortadan kalkmıştı.
Bugün yeniden akademik güzergah için "daha kolay" bir dil sınavı icat edildi. Açıkçası bu sınavdan alınan puanın YDS gibi kurum alımlarında kullanılması çok olası değil, bence mantıklı da değil. O zaman YDS niye var? Eğer birbiri yerine kullanacak olurlarsa birini kaldırmalılar aksi halde kullanılacağını düşünmüyorum.
-
@paretowilfredo teşekkür ederim cevabınız için.
-
çalıştığım şirket ingilizce kursuna göndermek istiyor önerebileceğiniz bir yer var mı acaba,konuşma ve yazma için