Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@keynes5 hocam 41.soru
Brüt satışlar 100000
Satış indirimleri
-Satış iskontoları 10000
NET SATIŞLAR 90000
Satış maliyetleri
-STMM 50000
Faaliyet Giderleri 13000
FAALİYET KARI 27000
...
Finansman Giderleri 9000Faaliyet Karlılığı Oranı = Faaliyet Karı / Net Satışlar
= 27000/90000
=3/10
=0.3 -
@hussle 41,59 u kisaca aciklar misiniz hocam?
-
@simeranya hatalı olduğunu düşünmüyorum ben. Siz neden gatalı old.nu düşünüyorsunuz?
-
@simeranya ben de hatalı olduğunu düşünüyorum bence b de yanlış
-
@zz b doğru. Verilen fayda fonksiyonuna göre y malının marjinal faydası sabit oluyor. Değişmiyor yani
-
@esraesra şuan yanlış okuduğumu fark ettim ya ️ X in tüketimi artarsa y nin faydası değişmez diye okudum ben onu
-
@enjoythesilence aynen hocam 41 soru doğru bende doğru yaptım yanlış yazmışım ama 36 da bir terslik var para girişi var şıkkında
-
@keynes5 36.sorudaki takıldığınız husus tam olarak nedir D şıkkındaki büyüme oranı artmıştır ifadesi net olarak yanlış 2009 yılında yıl ortalaması 4.7 lik daralma yaşadı.
2008 sonrası para girişi yaşandı FED parasal genişleme uyguladı bollaşan likidite,sıcak para nispeten riskli bölgelere kaydıki ülkemiz yine bankacılık anlamında o dönemde gayet güçlüydü ekonomimize güçlü girişler yaşandı A şıkkı doğru bunun neticesinde B ve C şıkkı doğru
Sıcak para girişiyle kur düştü dış ticaret açığı oluştu TL değer kazandı. -
2008 'den sonra 2009 ü düşünmemiştim 2008 sonra 2009 yılı hariç artık var doğru 2009 yılı işi bozuyor. Dikkatli bakınca oturuyor
-
Of off şu sınavda bi 15 dakikamız daha olsaydı kontrol etme fırsatımız olsaydı çok farklı olabilirmiş her şey. Dikkatsizlikten çok hata yapmışız
-
Bir önceki alımda 65 üstü alan herkesi mülakata çağırmışlar. Ayn şekilde yaparlarsa 55 doğru üstü kom. batırmadıysa mülakata kalır. 50-54 arası arkadaşlarda kom. çok iyi yazdılarsa şansları var. 15 gün içinde açıklanır tahminim o şekilde.
-
@vali O yıl yapılan sınav için genel kanı kolay olduğu yönündeymiş üniversiteyi değiştirdiler bu sene sınav daha da kaliteli hale getirilmiş.
Arkadaş çevremden forumdan çıkarımım 57-62 net etrafında bir toplanma var büyük ihtimal taban buralarda belirlenecek kompozisyonu işin içine dahil etmezsek + dersleri kendi içinde baraj yapılmama ihtimalini dahilinde tabi söylediklerim -
@esraesra Cobb-Douglas fayda fonksiyonu yani tipik azalan mu nun olduğu durum. Eğer x mali artiyorsa mecburen ayni fayda duzeyinde kalmak icin y azaltilmali. Artirilan x in mu su azalir, azaltılan y nin mu su artar. Ayni şekilde tersi de doğrudur. Soruda b şıkkında y artarsa y nin mu su degismez diyor. A sikki dogruysa aynen bu da dogru olmalı. Iki tane yanlış bar b ve c.
-
@kpssınavı 36 da bisey yok tamam kaliteli olup olmadığı tartisilir ama 2009 da yuzde 4 kusur küçülduk
-
@simeranya fonksiyonun tipim azalan olması ikame oranının azalan olmasından kaynaklı. Y malı sabit msrjinal faydaya sahip, X malı azalan marjinal faydaya sahip. Soru hatasız
-
@simeranya yani y artsa da azalsa da marjinal faydası değişmeyecek.
-
@esraesra peki madem y mali marjinal faydasi sahip o zaman U=aX+bY seklindeki fonksiyondaki durum nedir? Simdi fonksiyon azalan ise hem X hem de Y de arttikca Mu azalir. Madem tipik fonksiyon ayni fayda da kalmak için x artarsa y nin azalmasi lazim ki dogrusu budur bu durumda x in mu su azalip y azaldigi icin mu su azalacak ki ayni fayda da kalsin. Aksi halde sizin soylediginiz gibi olursa ki siz y mali tuketimi artinca madem y malinin faydasi degismiyor o zaman ayni kayistsizlik egrisinde kalmak icin x in azalmasi lazim e ne olacak o zaman x in faydasi da mi degismeyecek.bu cobb douglas yani tipik fonksiyon olmaz ki. Soru açik ve bariz sekilde hatali maalesef.
-
@simeranya bakın analiz döneminde diğer değişkenler sabit tutulur. Burda hata yapıyorsunuz. Soru hatalı değil.
-
Açıklanmış, hayirli olsun .
-
Bugünü tarihe not düşücem.Önce TMSFden mutlu haber şimdi VGM art arda bomba etkisi yarattı.
Binlerce kez şükürler olsun zorlu süreçlerde ekilen tohumların,fedekarlıkların karşılıklarını görebilmek ne kadar güzel.
Mülakat hakkı kazanan arkadaşları tebrik ediyorum olumsuz olan adaylar için sabırlar diliyorum zorlu süreçte mücadeleden vazgeçmeme temennilerini en içten şekilde diliyorum.