İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@errayn 15 gun icinde somuclandirilirdi herlade
-
@adanali01 idarenin sonuç 15 gün evet yazmamışım onu
-
》Uluslararası koruma çeşitleri nelerdir?
》 1951 Cenevre Sözleşmesini coğrafi kısıtlama ile kabul etmemiz ne anlama gelir? Bunun Kanundaki yansıması nedir?-Bugünlük bu kadar arkadaşlar, devamı için yine toplanırız inşallah
-
@Marsiyal hocam dediğin doğru ama ben belki zor 1-2 gelie diye yazıyorum detay soru oluyor dediğin gibi bu sorularda öğretici oluyor
-
@plansız eline sağlık hocam
-
@Müşrif 4 nisan 1949 ylinda kurulmus nato
-
6458 kanuna göre uluslararası koruma başvurularına karşı yapılan itiraz veya idari yargılama süreci karara bağlanıncaya kadar yabancıya aşağıdaki ikamet izinlerinden hangisi verilir ?
Aile ikamet izni
İnsani ikamet izni
İnsan ticareti mağduru ikamet izni
Uzun dönem ikamet izni
Kısa dönem ikamet izni -
@kemankeşş insani mi emin degilim
-
Arkadaşlar türkiye ekonomisinde elinde güncel notu olan var mi? Bende olanlar 2001 sonrası pek sağlam değil yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
-
@kalendermeşreb hocam internette son dakika turkiye ekonomisi diye 10 bolumluk konu anlatimi var
-
@samettin pdf not sormuştum hocam kitaplara para vermekten bıktım bilgisayardan bakarım.
-
@kalendermeşreb hocam bn arastirdim bulamadim acik ogretim turkiye wkonomisi var oda 200 sayfa civari bulursaniz banada yardimci olun sevinirim
-
@kemankeşş, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
koruma başvurularına karşı yapılan itiraz veya idari y
İnsani ikamet izni
-
@samettin teşekkürler bulursam buraya link atarım elbette
-
Arkadaşlar merhabalar..Kaymakamlık sayfasını karıştırırken gözüme çarptı yazdıklarınızı okudum..Ben geçen seneki 45 kişilik alımda atandım.Yazılı sınava bi 10 gün bakma fırsatım olmuştu.79 puan aldım.Aslında yazma sebebim sınav hazırlığına hiç başlamamış olan arkadaşlar karamsarlığa kapılmasın ve ümidini yitirmesin.Şu 10 gün öyle kıymetli ki..Bu yazılı sınavı kazanmak için geç değil..Rabbim yar ve yardımcınız olsun,kolaylıklar diliyorum. İlanlar açısından böyle kıt bir dönemde bu ilan öyle kıymetli ki inşallah emeğinizin karşılığını tam olarak alırsınız.
-
@moonlight hocam mülakat süreci nasıl geçti ondan bahseder misiniz
-
@scofieldmustafa 23 Aralık 2018 de yazılı sınav yapıldı.Ocağın ilk haftası sonuçlar açıklandı. 11-20 Şubat 2019 da mülakatlar yapıldı , 77 gün sonra mülakat açıklandı , haziranda il tercihi yaptık , herkes 1-15 Temmuz arası göreve başladı.
-
21-) Aşağıdakilerden hangisi aile ikamet izni ile ilgili yanlıştır.
A) Her defasında 3 yılı aşmayacak şekilde verilir.
B) Aile ikamet izninin süresi istisna durumlarda destekleyicinin ikamet izni süresini aşabilir.
C) Toplam geliri asgari ücretten az olmamak üzere, ailedeki fert başına asgari ücretin üçte
birinden az olmayan aylık geliri bulunmak.
D) Başvuru tarihi itibarıyla, beş yıl içinde aile düzenine karşı suçlardan herhangi birinden
hüküm giymemiş olduğunu adli sicil kaydıyla belgelemek.
E) Türkiye’de en az bir yıldır ikamet izniyle kalıyor olmak
Cevap: B (Aşamaz)
22-) Evliliğin anlaşmalı olup olmadığını konusunda kim denetim yapar?
A) Valilik
B) Genel Müdürlük
C) Bakanlık
D) Kolluk Amirleri
E) Mahkeme
Cevap: A Valilik
23-) Aşağıdakilerden hangisi öğrenci ikamet izni ile ilgili yanlıştır?
A) Öğrencinin anne ve babası ile diğer yakınlarına, ikamet izni alma konusunda hiçbir hak
sağlamaz.
B) Öğrenim süresi bir yıldan kısa ise öğrenci ikamet izni süresi öğrenim süresini aşamaz.
C) Kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla gelerek Türkiye’de öğrenim görecek yabancılara,
öğrenim süresince ikamet izni verilebilir
D) Türkiye’de örgün öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri,
çalışma izni almak kaydıyla çalışabilirler.
E) Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için çalışma hakkı, ilk yıldan sonra başlar ve ilgili
kanunlar ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle düzenlenir.
Cevap: E Ön lisans ve lisans olacak.
24-) Aşağıdakilerden hangisi uzun dönem ikamet izni ile ilgili yanlıştır?
A) Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olmak
B) Son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olmak.
C) Geçerli sağlık sigortasına sahip olmak.
D) Valilik tarafından verilir.
E) Toplam geliri asgari ücretten az olmamak üzere, ailedeki fert başına asgari ücretin üçte
birinden az olmayan aylık geliri bulunmak
Cevap: E ( Aile İkamet şartı )
25-) İnsanı ikamet izni ...... süreyle ..... tarafından verilir.
Cevap : en fazla birer yıllık sürelerle olmak kaydıyla, valiliklerce insani ikamet izni
verilebilir.
26-) Aşağıdakilerden hangisi insani ticaret mağduru ikamet izni ile ilgili yanlıştır?
A) Valilik tarafından verilir.
B) 1 Aylık sürelerle verilir.
C) En fazla altışar aylık sürelerle uzatılabilir.
D) Uzatmalar 3 seneyi geçemez.
Cevap: B 30 GÜN
27-) Aşağıdakilerden hangisi vatansız kişi kimliği ile ilgili yanlıştır?
A) Vatansızlığın tespiti Genel Müdürlükçe yapılır.
B) Hiçbir harca tabi olmayan belge, ikamet izni yerine geçer.
C) 2 yılda bir valiliklerce yenilenir.
D) Vatansızlık durumlarının tespiti ve Vatansız Kişi Kimlik Belgesiyle ilgili usul ve esaslar
kanunla belirlenir.
E) Vatansız Kişi Kimlik Belgesi, kişinin herhangi bir ülke vatandaşlığını kazanmasıyla
birlikte geçerliliğini kaybeder.
Cevap Yönetmelikle
28-) Aşağıdakilerden hangisi sınır dışı etme kararı ile ilgili yanlıştır.
A) Sınır dışı etme kararı, Genel Müdürlüğün talimatı üzerine veya resen valiliklerce alınır.
B) Sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde idare
mahkemesine başvurabilir.
C) Mahkemeye yapılan başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır.
D) Vize veya vize muafiyeti süresini on beş günden fazla aşanlar veya vizesi iptal edilenler
sınır dışı edilir.
E) Çalışma izni olmadan çalıştığı tespit edilenler sınır dışı edilir.
Cevap: D 10 gün
29-) Aşağıdakilerden hangisi sınır dışı etmek üzere idari gözetim ile ilgili yanlıştır?
A) Değerlendirme ve karar süresi kırk sekiz saati geçemez.
B) Hakkında idari gözetim kararı alınan yabancılar, yakalamayı yapan valilik tarafından geri
gönderme merkezlerine kırk sekiz saat içinde götürülür.
C) Geri gönderme merkezlerindeki idari gözetim süresi altı ayı geçemez.
D) En fazla altı ay daha uzatılabilir.
E) İdari gözetim kararı, idari gözetim süresinin uzatılması ve her ay düzenli olarak yapılan
değerlendirmelerin sonuçları göre yapılır.
Cevap: B valilik değil kolluk birimlerince
30-) Aşağıdakilerden hangisi geri gönderme merkezleri ilgili yanlıştır?
A) Geri gönderme merkezleri Bakanlık tarafından işletilir.
B) Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye Kızılay Derneği veya kamu yararına çalışan
derneklerden göç alanında uzmanlığı bulunanlarla protokol yaparak bu merkezleri
işlettirebilir.
C) Göç alanında uzmanlığı bulunan ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bakanlığın izniyle
geri gönderme merkezlerini ziyaret edebilirler.
D) Çocukların eğitim ve öğretimden yararlandırılmaları hususunda, Millî Eğitim Bakanlığınca
gerekli tedbirler alınır.
E) Çocukların yüksek yararları gözetilir, aileler ve refakatsiz çocuklar ayrı yerlerde
barındırılır,
Cevap: C Genel müdürlük izniyle
31-) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Etkin ve adil karar verebilmek amacıyla, başvuru sahibiyle kayıt tarihinden itibaren otuz
gün içinde bireysel mülakat yapılır.
B) Başvuru sahibinin talebi üzerine, avukatı gözlemci olarak mülakata katılabilir.
C) Mülakatın gerçekleştirilememesi hâlinde, yeni mülakat tarihi belirlenir ve ilgili kişiye
tebliğ edilir. Mülakat tarihleri arasında en fazla on gün bulunur.
D) Mazeretsiz olarak mülakata üç defa üst üste gelmemesi üzerine talep iptal olur.
E) Her mülakatın sonunda tutanak düzenlenir, bir örneği mülakat yapılan kişiye verilir.
Cevap: C en az 10 gün
32-) Uluslararası koruma başvuru sahibi kimlik belgesi
Başvuru, kayıt tarihinden itibaren en geç ..... ay içinde .....sonuçlandırılır.
Cevap: 6 Ay – Genel Müdürlük
33-) Başvurusu hızlandırılmış olarak değerlendirilen başvuru sahibiyle, başvuru tarihinden
itibaren en geç .... gün içinde mülakat yapılır. Başvuru, mülakattan sonra en geç ..... gün
içinde sonuçlandırılır.
Cevap : 3 Gün – 5 Gün
34-) Refakatsiz çocukların başvuruları hızlandırılmış olarak değerlendirilebilir. ( D/Y)
Cevap: Y Değerlendirilemez.
35-) Mülteci, Şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü verilenlere, yabancı kimlik numarasını
içeren kimlik belgeleri kaç yıllığına düzenlenir?
Cevap: Mülteci 3 Yıl
Şartlı Mülteci 1 Yıl
İkincil Koruma 1 Yıl
36-) Mültecilere seyahat belgesi kim tarafından düzenlenir?
A) Valilik
B) Genel Müdürlük
C) Bakanlık
D) Konsolosluk
E) Valilik Ve Genel Müdürlük
Cevap: A valilik -
Arkadaşlar lütfen yardım edin bu son dakika tc ekonomsii notları kitabı akfonun sizce yeterli mi onu çalışmıştım da kulllanan var mı
-
ARKADAŞLAR A KADRONUN TC EKONOMİSİ NOTU 72 SAYFALIK BİR NOT İŞİNİZİ GÖREBİLİR. Bİ DUANIZI ALIRIM KOLAY GELSİN
https://www.dosya.tc/server23/z9zvp8/T.EKONOMI__775_SI__775.pdf.html