İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@klckyahilal önce kayıt olmanız gerekiyor sonra giriş yapıcaksınız. Orada adım adım nasıl yapılacağına dair basvurunun bilgiler var.
-
Sınav soruları çok değişik ya garip geldi bana çıkmış sorulara göz attım da keşke ösym hazırlasa idi soruları daha makul olabilirdi sorular her açıdan. Üniversitenin soru tarzı farklı bayağı
-
@Adam-Keeynes hangi dersler farklı mesela
-
@Adam-Keeynes çok birşey anlaşılmıyor paylaşılanlar da soruları net göremiyoruz sizde var mı pdf olarak yoksa
-
@Adam-Keeynes Yildirim Beyazit univ gecen yil Rekabet Kurumunda da sacma sorular sormus hocam. Oyle diyorlardi. Ancak OSYM kalitesi baska zaten
-
@kemankeşş googla yazdım baktım orada var ama soru şeklinde değil ufak notlar gibi. Ama soru belli oluyor. Oradan bir çıkarım yaptım hocam
-
@Adam-Keeynes yaparız inşallah
-
Banka da Uzm.Yardımcısıym , il göçe hazırlanasm var da çok kararsızım
-
Arkadaşlar twitırda etkinlik var lütfen katılalım..
-
@scofieldmustafa o zamanda bu tc kullanıldı diyo
-
@Adam-Keeynes Konularda farklı hocam aslında birçok konu var ve detay.Ulusarasi ilişkiler siyasi tarih yabancılar hukuku kamu yönetimi insan hakları asıl sorun hangi kaynaktan çaliscaz. Bir kanun var elimizde bide çıkmış sorular
-
@Müşrif AÖF açık ve net
-
@Müşrif ben geçen sene uluslararası ve Kamu yönetimine hiç çalışmadım oraya birşey diyemem ama kanunları okursanız ( uluslararası koruma kanunu ce yabancılar hukuku ) çok rahat çözebilirsiniz yanlış hatırlamıyorsam 20 de 18 yapmıştım ve leblebi yer gibi çözmüştüm soruları siz benim yaptığım hatayı yapmayın kamu yönetimine ve uluslararası ilişkilere çalışın rahatça yapabilirsiniz
-
Arkadaşlar geçen yıl da özellikle bunu vurgulamıştım yinelemek istiyorum. Nokta atışı çalışın bütün sınavlar için böyle, sonuçta bir sıralamaya tabi tutulacaksınız. O yüzden kamu-uluslar diye genellediğimiz test ile mevzuat testini soru kaçırma hakkınız olan testler olarak değerlendirin ancak hukuk, iktisat ve maliye testleri için hedefiniz maksimum doğru olsun. Buralardan biraz toparladıysanız sınavı, sonrasında diğer iki test sonuçlarınızın belirleyiciliği devreye girecek. Şunu unutmayın hemen hepiniz mevzuat testine şuan aynı derece uzaksınız. Hepinizin burada takılma ihtimali var, keza kamu-uluslar-siyasi tarih vs. oldukça riskli bir bölüm kimsenin bilmediği sorular da gelebilir, herkesin yapabileceği sorular da konular derya deniz. O sebeple tavsiyem şu sıralamayla hedefleyip çalışın:
1.Hukuk, iktisat ve maliye testlerimde başarılı olmalıyım.
2. Mevzuat testi için 6458'den gelebilecek (geçmiş yıllar sorularından hareketle) sorularda en az %70-80 başarılı olmalıyım. Teşkilat yapısı, 4 sayılı CBK dan gelebilecek temel soruları yapabilmeliyim. Yabancılar Hukuku denilen diğer bazı kanunların yabancılara ilişkin hükümlerine en azından göz aşinalığım olmalı.
3.Kamu-uluslararası ilişkiler-siyasi tarih... testi için alanlardan gelebilecek, hemen herkesçe bilinmesi gereken genel kültür tarzı konulardan tutun da teori kısmına ilişkin temel olarak kimi sorarlar ya da hangi olayı gibi stratejik bir çalışma.Allah'ın izniyle bu şekilde bir rota -tabi sizin kendi eksik dersinize göre de şekillendirilerek- adınızı listeye yazdıracaktır
-
Akfondaki il göç notu nasıl acaba ? Birde mevzuat ve maliye iktisat dışındakilere AÖF Kaynakları mı öneriyorsunuz arkadaşlar?
-
@UrsaBiVursa hocam çalışalımda deniz derya nasıl çalışılacak 10000 tane insan ismi var ezberlenmwz ki onlar
-
@Müşrif sorma hocam ya Allaha emanet gideceğiz bakalım. Bahtımıza ne çıkarsa
-
Michael Kremer, Abhijit Banerjee ve Esther Duflo bu sene yoksullukla mücadele adlı teorisiyle Nobel ekonomi ödülünü alan 3 kişi arkadaşlar.
-
Vergi Hukuku var mı arkadaşlar bu sınavda
-
@Willsmithh beğenmeyen ayrılsın hocam burda yerlerine gelecek adam çok