Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@perküsyon friedman olabilmesi için grupların birbirine bağımlı olması gerekiyordu ve hatırladığım kadarıyla gruplar bağımsızdı. o yüzden de Anovanın karşılığı Kruskal wallis dedim
-
@serverbedi Düzenleme ortaklık payı %45’i geçemez. AYM’ye bireysel başvuruya konu olamayacak hakla ilgili soruda şıklarda kamu hizmetine girme hakkı yoktu. İfade hürriyeti, sendika hakkı, sosyal güvenlik hakkı, mülkiyet hakkı ve eğitim hakkı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam eğer.
-
Bunu ben de friedman yaptım ama emin değilim , Afrikalı çocuklar sorusu kesinlikle 3/64 tü dediğiniz gibi şıklarda yoktu, eğer onu yanlış kabul ederlerse itiraz edeceğim Çünkü şıklar yanlış mecburen birini işaretledim
-
@hotellingtkare kurs veren bi hocanın notlarında yazıyordu. işin içine blok girerse friedman diye not almışım, dediğiniz olasılık sorusu da kesin hatalıydı. Millet yokluktan 1/64 4/64 falan işaretlemiş.
-
@perküsyon aynen mecburen 4/64 yaptım
-
@daisy12, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@hks999 , bir soru vardı , Afrikalı çocuklarında %25 inde X aşısı varmış. Seçilen 4 çocuktan 3 ünde X aşısı olma olasılığı nedir diyordu. ben cevabı 3/64 buldum ama şıklarda yoktu , 1/64 diye attım. sence sorunun yanlış olma ihtimali nedir. Parametrik olmayanı , kruskal wallis yaptım bende , bir de örnekleme sorusu vardı kümeleme dedim. Çok değişkenli sorusu vardı (4,24 ) dedim, bir tane soru vardı şıklarında ln(16) ln(2) felan vardı ben ln(16) dedim. Sadece emin olmadıklarımı hatırlıyorum, polinomlu bir soru vardı, ha birde bir para 2 kez havaya atılıyor , en az birkez yazı geldiği bilindiğnde 2 kez yazı gelme olasılığı nedir diyordu ne yaptın hatırlıyor musun ?
Hocam kesinlikle asi sorusu 3/64 olacaktı,sınavda farkettim sorunun yanlış olduğunu ama bir tanesini isaretledim bende mecburen. Para sorusunu koşullu olasılıktan 1/2 buldum. Diğer soruların cevapları aynı sizinki ile .
-
@perküsyon hocam blokların olduğu soruda yazıyor muydu ya ? Eğer öyleyse friedman olur, benim gözümden kaçmış sanirim. Gitti bir soru
-
@hks999 eminim hocam blok diyordu, yani rastgele blok tasarımından bahsediyordu (anova+1 blok). Bazen gözden kaçabiliyor, biraz uzunca bir soruydu.
-
@yurtlu-john 37-40 arasında doğrum var hocam tam net kestiremiyorum ama inşallah kalırım
-
@perküsyon tuh ya neyse artık dediginiz gibi uzunca bir soruydu. Keşke uzatmadan açıklasalar. @daisy12 , @perküsyon Bu arada gerçekten teşekkür ederim cevap yazdığınız için
-
Geç açıklama modasına uymazlar inşallah.
-
@geyşomildış ben varım
-
@requ1em cevapları hatırlyan ve tabi doğrularını🥴
-
@geyşomildış
1- garanti antlaşması
2- dayton antlaşması
3- kızılhaç örgütü
4-fouchet planı
5- ren komisyonu
6-venezüella
7-briand- kellogg
8-içtihat
9-yüzdeler anlaşmasında olmayan arnavutluk
10- bağdat paktı olmayan hindistan
11- westphalia
12- GATT
13- türkiye-rusya-iran
14- başlıca koruma
15- çin
16- özgürleştirici
17- içsular
18- aet sorusu ingiltere
19-oydaşma
20-johnsoh mektubu
21- viyana kongresi
22- misakı milliyi ilk tanıyan sovyet rusya
23- medeni ve siyasi haklar sözleşmesi
24- azınlık bilinci
25- arap baharı sorusu cevabı dış yardımların kesilmesi olan şık
26- objektif sorumluluk
hatırladıklarım bunlar. iktisat kısmı yukarda paylaşılmış zaten -
@VAVeyle teşekkür ediyorum
-
@geyşomildış
rica ederim -
Arkadaşlar forumda kaç iktisatçıyız?
-
@tahsin989 bunu ben de çok merak ediyorum
-
İstatistikte beklenen değeri 50 ve x in 60'dan büyük olma olasılığı gibi bi soru vardı cevabını bilen var mıdır
-
@VAVeyle 1971 nixon altın penceresi sorusu BW sisteminin çökmesine sebep oldu. Birde 1871 almanyanın siyasal birliğinin sağlanması ile güç dengesinin bozulması vardı. Birde sorunun birinde abd dünyanın en çok kömür rezervine sahipti diyordu ben onun çin olduğunu düşünüyorum. Ab nin üyeliğiyle alakalı olmayan bir şey vardı maastricht kopenhag avis felan vardı . Bm ile insan haklarıyla alakalı olarak bir komisyon komite ile alakalı bir soru vardı şimdilik sizinki lerden farklı olarak hatırladıklarım. Konuşabiliriz arada aklımıza geldikçe