Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@ege Kendimi yanlış anlatmıştım o zaman hocam
Özür dilerim biraz tanisaniz öyle biri olmadığımı zaten anlarsınız
Ben sadece YDS nin ingilizceyi dört dörtlük ölçen bir olay olmadığına inaniyorum
Yokmudur c seviye belgesi olup iki çift İngilizce laf edemeyen
Ayrıca iki süreci bir arada götürüp bu denli başarılı olduğunuz için tebrik ederim -
Siyaset Bilimi mezunuyum. Başvuru yapamıyorum olur mu böyle bir şey Şansım yok
-
Bu kurumun ilk uzman yardımcılığı sınavı mı daha önce alım yapılmış mı, yapılmışsa geçmiş sınav sorularına nereden ulaşabiliriz?
-
P29 81 ile şansım var mı sizce arkadaşlar?
-
@kadr kardeşim sen ydsden 70 alabilseydin şu an bunları yazıyo olmazdın
-
Merhaba, Kamu Yönetimi Mezunuyum p29 75 Puan ve yds de 73 puanım var, ilk 60 kişi yazıyor, sınava girme ihtimalim var mıdır? Düşünceleriniz nelerdir?
-
Maliye mezunuyum YDS de var kpss de. YDS si olmayan arkadaşlar üzülmüş ama biz napalım ? Hele ki bütçe başkanlığı gibi alanımızla alakalı bir kuruma girememek, elle tutulur bir ilana rağmen ,çok can sıkıcı. Birim bazında maliyeci ihtiyaçları mi yok anlamadım ancak iktisatla hemen hemen aynı dersleri alan ve onun içinden doğan bir bölüm zaten. Eşdeğerlik vs bir çözümü yok müdür bunun?
-
Merhaba, Kamu Yönetimi Mezunuyum p29 75 Puan ve yds de 73 puanım var, ilk 60 kişi yazıyor, sınava girme ihtimalim var mıdır? Düşünceleriniz nelerdir?
-
@Son-Seçim-Bükücü kalkınma bakanlığı sınavları diye arayabilirsiniz
-
@iktisatçı0 Saygı duyuyorum ve hiç girmedim.
YDS tarzı ingilizce sınavına tek vakifbankta girdim 15-16 kadar yapabilmistim tabi zor kolay değil
Zaten sürec bunu gerekli kılacak gibi işi neticelendiremezsem bu bahar YDS yolu görünüyorP29 da bant aralığı çok dar arkadaşlar 80 lere kadar düşebilir belki .
Benim geçen sene 87 idi sıralama 50 lerdeydi .ingilizcenin eleyiciliginide katarsaniz hiç dusunmeyin başvurun derim -
@sagropa biraz zor hocam çünkü kamucularda da yds oluyor genelde .iktisat bölümü olsaydın şansın daha çoktu .
-
P29 91.7 ama bir türlü yds c seviyesine ulaşamadığım için başvuramıyorum. D seviyede takıldım ve gerçekten bu süreçte alan çalışmak gerekiyorken aynı zamanda ingilizce çalışıp kısa bir zamanda 70 alabilmek kolay değil belli bir seviyede olsan bile bunu defalarca denedim. Ancak yalnızca ingilizceye odaklanılırsa ve tabi temelin olması şartıyla bir iki ay gibi kısa bir sürede halledilebilir bence.
-
@ege sadece kıskançlık ve başarıyı takdir edememe ,hazmedememe.
-
2016 yılında yapılan sınava girmiştim. İktisat mezunuyum. 50 tane iktisat sorusu çözdüm. Para banka çok çok temel düzeyde soruluyor. Ekonometri de keza öyle. Testi geçmek kolay olur yine diye düşünüyorum. İktisat soruları daha çok hesaplama/sayısal sorulardı. Türkiye ekonomisi ezberdi hatırladığım kadarıyla. Kalkınma planlarını çok iyi öğrenmek gerek. İktisat bölümü yazılı sınavda 80 (40 doğru) ile kapatmıştı . Mülakat ise girdiğim en uzun mülakattı yaklaşık 1 saat sürmüştü. Mülakata girdiğim gün son sıradaydım sabah 8den akşam 6ya kadar dandik sandalyede oturmuştum hiç unutmam. Mülakata girdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Ama mülakat güzel geçiyor. Kendini tanıtma ve Cv üzerinden muhabbet şeklinde başlıyor. Ardından bir soru soruluyor. Cevaplarınıza göre mülakat şekilleniyor. Benim sorum Türkiye'de gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu düşünüyor musunuz idi.
Ydssi olanlar için iyi bir fırsat. Başlık altında da görüldüğü üzere çoğu kişide yds yok. 80 ve üstü puanı olanlar şimdiden çalışmaya başlamalı.
Sınava gireceklere başarılar.. -
@Mülkiye_17 herkesin yanıldığı nokta şurası yds den 60 almak kolay ancak 70 almak zor.10 puan o kadar fark ediyor ki.okuma seviyenizi çok artırmalısınız .üstüne çok ekleme yapmalısınız .ben yds de kpss den daha çok yoruluyorum .
-
Arkadaslar herkes sadece kendi mezunu olduğu bölüme mi başvurabiliyor ?
-
@siyasallı71 ilanda iktisat mezunları için %100 alan bilgisi diyor.Sizin zamanınızda sınavın içeriği farklı mıydı acaba yoksa bu sınavda da ekonometri olur mu?
-
@siyasallı71, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
2016 yılında yapılan sınava girmiştim. İktisat mezunuyum. 50 tane iktisat sorusu çözdüm. Para banka çok çok temel düzeyde soruluyor. Ekonometri de keza öyle. Testi geçmek kolay olur yine diye düşünüyorum. İktisat soruları daha çok hesaplama/sayısal sorulardı. Türkiye ekonomisi ezberdi hatırladığım kadarıyla. Kalkınma planlarını çok iyi öğrenmek gerek. İktisat bölümü yazılı sınavda 80 (40 doğru) ile kapatmıştı . Mülakat ise girdiğim en uzun mülakattı yaklaşık 1 saat sürmüştü. Mülakata girdiğim gün son sıradaydım sabah 8den akşam 6ya kadar dandik sandalyede oturmuştum hiç unutmam. Mülakata girdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Ama mülakat güzel geçiyor. Kendini tanıtma ve Cv üzerinden muhabbet şeklinde başlıyor. Ardından bir soru soruluyor. Cevaplarınıza göre mülakat şekilleniyor. Benim sorum Türkiye'de gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu düşünüyor musunuz idi.
Ydssi olanlar için iyi bir fırsat. Başlık altında da görüldüğü üzere çoğu kişide yds yok. 80 ve üstü puanı olanlar şimdiden çalışmaya başlamalı.
Sınava gireceklere başarılar..P29 75 Puan düşünceniz nedir, sınava girebilme şansım var mıdır? Bir arkadaş cevaplamış sizin fikrinizi de öğrenmek isterim.
-
Son sınava iktisattan girmiştim. Sınavdaki sorular garipti Ankara üniversitesi hazırlamıştı. Ama geçmiştim kontenjan dolmuş muydu hatırlamıyorum. Mülakata ise gitmemiştim pek bilgim yok o yüzden.
-
2016daki alımda 9 kisi iktisat, 6 kisi isletmeymis, bu sene sayılar iki katı seviyesinden biraz fazla, geçen seneye göre hem sinav tabani hem de mulakat tabanı dusecektir.