Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaşlar merak ettiğim şu: yazılı sınav bitirdiğin ünivesite not ortalaman kpss puanın degil de mülakattaki 15 dakika mı belirleyici alınıp alınmamada.Sonuclar bu kadar kısa ve tek bir kelimeyle mi açıklanıyor, baska mülakat deneyimi varsa lütfen cevaplasın
-
@serinred size yani davranış, üniversite, bazen dil, gerçek referans, iş deneyimi, en son ama önemi en çok olan da tabi tanıdıklarınız. Üniversiteden üniversiteye not verme politikası değişir, Harvard Princeton bile farklı burası kim bilir nasıl siz düşünün zaten iyi üniversitelerin öğrencileri Türkiye'den düşük puanlı şekilde hep yurtdışında kabul alır, mülakatta üniversitedeki yüzdelik diliminizin önemi az o sebeple (ne kadar çalıştığınızı maaalesef göstemiyor). KPSS puanı bence beklenen kadar da önemli değil (okulda o dersleri görmedik diyen ilk 5'teki vakıf üniversiteleri daha başarısız ama genelde daha çalışkanlar akademik genelde) 5 puanlık basamaklı olarak önemli olması sistemin maalesef başkaca sorunları. Mülakat zaten 15 dakika değil birden çok ve farklı birimlerle çok daha farklı şekilde yapılmalı ama mantıklı olmadan kolaycı çözümler sonucu bu şekilde. Ayrıca liyakat falan konuşuluyor da ben buradan kaç kişi gerçekten diğerinden farklı merak da etmiyor değilim. Mesela ben dil, sertifika, çalışma tecrübesi falan yine BOŞUM yıllardır özeldeki benden küçüklere göre.
Not: Bu mülakata girmedim.
-
@impressiveunit 5 öncesi bir ama yazmıştım gitmiş, kusura bakmayın.
-
@impressiveunit bu kurumdaki mülakat 15 dakikaydı hocam , yazılı sınav önemli mi ya da üniversite bilemedim ama bu kriteler akademik başarının emaresi, gelegelelim ben hepsinde de iyiydim ama yedekte bile değilim sadece diger adaylar mülakatta olağanüstü bir performans mı gösterdi ki alındı onu merak ettim hocam
-
@serinred daha iyisi sizin olsun inşallah hocam, burada özeldeki gibi mülakat şu nedenle olmadı diyemiyoruz maalesef.
-
@impressiveunit Özelde neden farklı
-
@serinred hocam yurtdışında veya iyi firmalarda burada mail veya video ile neden seçilmediniz diye gönderim olsa da burada biraz bilirsiniz 3-4 mülakat sonra sorulara nasıl cevaplar geldi, hani İngilizce iyi de teknikte mi yetersizsiniz gibi.
-
@impressiveunit Anladım hocam devlet kurumlarında mülakatlar kayıt altına alınmıyor , yukarıda da bahsetmişsiniz bazen en önemli faktör tanıdıklar oluyor
-
Ben feragatimi verdim bakanliga ulasti yedekte bekleyen arkadaslarin hakkinda hayirlisi olur umarim
-
arkadaşlar lütfen halihazırda sqayıstaş gümrük teftiş vb kurumlarda olup da bu kuruma gelmeyecek olanlar feragat dilekçesini kuruma gönderebilir mi??? yedekleri direk arayacaklar yoksa süreç daha da uzayacak sizden ricam burda olanlar görenler arkadaşları varsa söyleyim feragat dilekçelerini göndersinler. @Bozkırlı @Asımın-nesli sizden ricam eğer asıl ya da yedek kazanıp da girmeyecek olan varsa ailen feragat dilekçelerini kuruma gönderebilir mi
-
Dostlar Selamın aleyküm. Sizin işe başlama ile alakalı olarak kurumdan bir bilgi intikal etti bana. GVS'lerin bitmesine az kalmış. kısa süre içinde başlatacaklarmış inşallah.
-
Dostlar sınavı kazanan dostlarımızın birinden aldığımız habere göre GVS'ler tamamlanmış. Herhangi sıkıntı yokmuş müsterih olun. Müsteşarın önüne gelmiş sonuçlar, 10-15 güne her şeyin tamamlanması bekleniyor. Mesleki bilgilerinizden bizleri mahrum bırakmayın
-
Selam arkadaşlar galiba kurum aramaya başlamış hayırlı olsun. Aranmayan var mı
-
Bugün aranan bir arkadaşımıza yakında tebliğ edileceği söylendi.
-
muvaffakatname alması gerekenler açıktan atananlara göre ne kadar süre sonra başlar genelde arkadaşlar?
-
@username tebliğ tarihinden itibaren 15 gün süre var hocam. Bu arada her şey halledilmesi gerekir.
-
Arkadaslar ataması yapılan işe başlayan, halen soruşturması devam eden aranmayan var mı?