2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Programlı ve sıkı bir çalışmayla rahat kazanılacak bir sınav bana göre kaymakamlık sınavı. Önerim sık tekrarların devamında düzgün kaynaklardan soru çözülmesi. Son 2 yıl bu şekilde çalışmayla mülakatı görebildim. Çalıştığım kaynakları soran arkadaşlar vardı.
Anayasa: tek kaynak anayasanın kendisi en ince ayrıntısına kadar çizerek, küçük notlar alarak çalışmanızı öneririm.
İdare hukuku: herhangi bir idare hukuku kitabı yeterli olur bence. Ben bu dersi a kadro kaymakamlık kitabından halletmiştim.
İdari yapı: cb kararnamelerini notlar alarak çok iyi okumak gerekiyor. Okunması gereken kararname numaraları 1,3,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,23,34.
Mahalli idareler: il idare k, il özel idare k., belediye k, büyükşehir belediye k, köy k. bunları da mevzuat.gov.tr den doğrudan kanunu notlar alarak çalışmak ve sürekli tekrar etmek en doğrusu.Anayasa, idare h, idari yapı ve mahalli idareler için soru kitabı olarak Yiğit yılmaz, statüs ve nohutçu çıkmış sorular kitaplarını kullandım. Konu çalışıp, bu 3 kitaptan soru çözerek 54/52 yapmıştım son sınavda.
İnkılap tarihi için tek kaynak olarak Tarihin pusulasını öneririm ösym sınavları için en iyi kaynak.
Tr ekonomisi: Yasin çoban’ı bitirdikten sonra Berkay cihan’ın YouTube videolarını öneririm. Sınava 10 gün kala da TÜİK, TOBB ve Strateji ve bütçe başkanlığının açıkladığı verilere bakmakta fayda oluyor.
İktisat: her zaman söylüyorum kamu yönetimi mezunu birisi olarak iktisatı kıt birisiyim. Yüksel bilgili’ nin mikro ve makro konu anlatımı kitapları çok faydalı oldu bana. Soru olarak da Tufan Samet Özdurak’ ın sorularını çözmüştüm.
İnsan hakları: dipsiz kuyu bir ders bence. 3 ulusal, 3 uluslararası konulardan soru geliyor. Uluslararası bölüm için Ahmet Nohutçu’ nun kitabı iyi bence. Ulusal bölüm içinse Bilgi edinme, kamu denetçiliği, tihek, kvkk, kamu görevlileri etik kurulu, bireysel başvuru ve dilekçe kanunlarını doğrudan mevzuattan okumak gerekiyor.Şu an için yazabileceklerim bunlar. Aklıma farklı bir şey gelirse de güncelleyeceğim inşallah. 109 yolunda tekrar düştüğümüz bu yolda başarılar hepimize.
İnceden çalışıyorduk, resmi başlangıcı yapalım madem 18 Ekimde olacak sınav.
Soran arkadaşlara yardımcı olur belki diye bunu da alıntılayım.
-
uzun yol adamı uyutur, sınav erken olsun daha güzel.
-
Bu sınav tarihi hakkinda tepki gösterenlerden birtanesi de benim bakıyorum ki yine tepki gösterenlere laf carpmaya calışan arkadaslar var bir iki kelime de ben soyliyeyim yazilanlar anlaşılmadığını zaten biliyordum. Benim lafım tarih atıp altını üstünü doldurmayanlaraydı. Lafına güvendiğimiz insanlar zaten altını üstünü dolduruyor gorülduğü gibi. 18 ekim 5 kasim 2021 2022 sınav tarihi farketmez yeni başlayanları süreçten yildırmayin yeter gün gelir siz de o konuma düsersiniz tecrübeli olduğunuzu zannetseniz bile. Herkese başarılar daha da cevap vermeyeceğim böyle muhabbetlere. Herkes icin hayırlısı olsun hak eden kazansın
-
sınav hangi tarihte yapılırsa yapılsın gerçekten çalışan adaylar için farketmiyor, hayırlısı olsun inşallah.
sınav tarihi ile ilgili duyumlarını paylaşan herkese teşekkür ederim, tarihlerin birebir tutmaması önemli değil sonuçta bizimle gerçek, kesin bir bilgiyi değil duyumlarını paylaşıyorlar, kırıcı olmamakta fayda var.
bizlere düşen kafamızda belirlediğimiz takvime göre hazırlık yapmak. -
@maxiidareci eyvallah hocam sağol
-
Yasin Çoban bu yıl Türkiye ekonomisinde yeni baskı çıkaracak mı eskiyle mi devam edelim bilgisi olan var mı ?
-
@balporsuğu haziran ayında temmuzu kastederek çıkacağını söylemişti hoca paylaşmışlardı grupta açıklamasını. ama hala çıkmadı
-
Birde ben unutmuşum konuyu, tarih konusu çalışmamız gereken kaçla kaç yılları arasındaydı
-
@balporsuğu trablusgarp savaşı ile başlayor ve inkılap tarihini tamamı
-
@conqusator evet 1. Olmadigim surece
-
@balporsuğu, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Yasin Çoban bu yıl Türkiye ekonomisinde yeni baskı çıkaracak mı eskiyle mi devam edelim bilgisi olan var mı ?
Bildiğim kadarıyla suan kendisi sıkıntı içinde. MASAK operasyonunda onunda adı geçiyor. 120 kişi soruşturma geçiriyor
-
@80üstamadnnmsz peki siz hazırlanıyor musunuz bu kanaatinize rağmen?
-
@tyr61 yasin çoban masakda mı calisiyor?
-
eee nerde kalmıştık hocamm
-
@Korumaamiri duyum aldiginiz kaynaga ve dolayisiyla size haksizlik etmisim, ben de yil sonuna dogru diye duymustum daha once. Ne diyelim, cumleten basarilar️
-
@mülki nezaketin için teşekkür ederim . Duyumlarımızın tüm arkadaşları motive etmesi çalışmalara yön vermesi çok önemli . Bu vesileyle tüm arkadaşlara çalışmalarında başarılar dilerim .
-
@conqusator hayır tekrar hazırlanmıyorum, 108. dönemde kazandım ama elendim . Mülâkat sonucu bekliyorum ona göre karar vereceğim. 1. Olmak için çalışabilecek zamanım kalırsa girerim sadece.
-
Merhaba arkadaşlar tüm bu hengame için öğrenmem gereken sadece bir şey var; birinci olmadığınız sürece amca ya da dayınız yoksa sürecin başarılı olup olamayacağı konusu. Burada gördüğümüz kadarıyla onlarca kişi sınava hazırlanıyor herkesin mi Ankara'da amcası dayısı var yoksa hepsinin tek umudu birinci olmak mı? Gerçekten hak ederek ancak tanıdığı olmayan birinin mülakattan geçebilmesi vs çok düşük bir ihtimal mi gerçekten?
-
@Khazad-Dum referans olmadan kazandim deyip de araya kimleri kimleri koyanlari ben kendim gördüm. Emin olun hic cevresi olmayan biri bile bir yerlere ulasiyor bu surecte. Mulakat yarisi da adaylar arasinda degil referanslar arasinda geciyo, artik kim daha fazla bastirirsa. Bu soyledigime itiraz edenler olacaktir, ancak inkar gercegi degistirmez.
-
@mülki Hocam bu söylediğine göre sınava tanıdığım olmadan çalışmam bir anlam ifade etmiyor o zaman. Boşa kürek çekmekten başka bir şey değil ancak hiç çevresi olmayan biri bile bir yerlere ulaşıyor derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Referans bulma konusunda bir şekilde buluyor demek istediniz herhalde...