2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@forrest evet oldu cevabı da 100.
-
Yeni hatırladım ÖSYM cevap anahtarında 50
-
@Keynesin-Faizi Hocam o sorunun çözümünü yazabilir misiniz? Ben de yaptimda sanki biraz değişik yollardan gittim
-
@azizcemal bunu ben de merak ediyorum doğal üye olarak yazmıs Ahmet nohutcu hoca da başka yerde de adalet Bakanlığı ilgili bakan yard. demiş.
-
@patrice9 ne olacak bu halimiz bizim, neyimiz dogru ki
-
@Chandler-Bing hocam üretici rantını maxsimum yapıyoruz tüketi rantı:0 oluyor aynı zamanda refah kaybıda sıfır oluyor. Monopolu tam rekabetçi pirma gıbı düşünüp dengeye mr=mc değilde p=mc gelıp toplam alanı alıyoruz diye biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin
-
@mülk109 bu sorunun cevabı 50 değilmi ?
-
@karar hatalı soruydu cvp şıklarda yoktu diye hatırlıyorum cevabı 50 vermiş ama 50 üreti rantı değil refah kaybıydı yanlış hatırlamıyorsam
-
@mülk109 teşekkür ederim, geçen yıl girmedim ama monopol 1. derece fiyat farklılaşmasında refah kaybı 0 dır lakin şıklarda da yok . Mc monopol tam fiyat farklılaşmasında yataya paralel çizilir talep egrisi negatif eğimli aradaki fark üretici artığı oluyo 50 çıkıyor oda ilginç olmuş.. anlamayadım doğrusu ..
-
@patrice9 hocam neyini merak ediyorsunuz anlamadım sorarlarsa adalet bakanı yardımcısı işaretleyeceksiniz. Sanki şıklara hem müsteşarı hem yardımcısını koyacaklar .koyarlarsa da iptal olur.
-
@80üstamadnnmsz Ahmet hocanın güncel 2020 baskı kitabında bunu neden değiştirmediğini merak ediyorum hocam. Yoksa zaten ikisini aynı soru içerisinde sormayacaklarını ben de biliyorum.
-
@karar ben 50 buldum hala 50 buluyorum
-
@bulut25 hayırlı olsun tosbağan
-
@karar mr mc eşitliğinde 60-2Q=2Q+20 den Q 10 çıkıyor p de 50 çıkıyor, miktarın sıfır fiyatın maksimum olduğu noktayı bulup rantı hesaplamak için p=60-Q da Q ya sıfır verirsek maksimum Fiyat noktası 60 Olur
Üçgen alanında (60-50) çarpı 10/2 den 50 geliyor benmi yanlışım? -
@bulut25 yanlış varsa ösym 'nindir bende öyle yaptım ..
-
@karar hatasız kurum olmaz diyelim ama bu soru bence hatalı değil
-
1 sayılı cbkda sanırım adalet bakanı yardımcısı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. başka yerde de karşılaşmış olabilirim ancak mevzuatta gördüm.
-
@bulut25 ösym 'yi aradan çeksen hata kalmıyo , tertemiz başlangıç yapcaz inşlh gerekçe ne bilmiyorum ablam bencede soruda sıkıntı yok .
-
@Keynesin-Faizi Hocam 50 de olsa o soru hatalı. orada tüketici rantından aldığı kısım 50. Yani 50 tüketici rantı vardı. Tam fiyat farklılaştırması yapınca o 50'lik kısmı üretici alıyor. Ama üretici rantı şıklarda olmayan bir rakam olarak çıkıyor. Acaba ben mi hata yapıyorum diye kafayı yedim. Yüksel bilgilinin çıkmış sorular kitabına baktım o da aynı şeyi söylüyor. OSYM neden böyle bir hata yapar ve bu soruyu iptal etmez hiç bir şey anlamadım.
-
@feanor87 @Keynesin-Faizi hocam o sorudaki ayrıntı 1. dereceden farklılaştırma yapılması durumuydu ve 1. dereden farklılaştıma demek mümkün olan en yüksek fiyattan satılması demektir . örnek veriyorum bir mal veya hizmet satıcı sınırları zorlar karsısındakinden koparabileceği en yüksek fiyatla satmaya calışır tüketici ise cebindeki tüm paraları harcar yanı satıcı zaten satabileceği en yüksek fiyattan satmış alıcı ise alabileceği en yüksek fiyattan almış bu yüzden onun cevabı 0'dır. anlatabildiysem ne mutlu