2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@M9464 sınava girmek için herhangi bir lisans mezunu olmak gibi bir şart yok. Bölümler yönetmelikte belirtilmiş. Ama İİBF ve hukuk yıllardır bu sınava hazırlanan ve giren tek bölümlerdir. Alakası olmayan psikoloji, sosyoloji gibi bölümlere direk girme şansı verilirken siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, Çeko vs.gibi bölümlerden eşdeğerlik istenmesi bile saçmaydı zaten. Neyse ki bizlere kalktı o uygulama. Bu sene ekonometriye de izin verilmiş olması son derece sevindirdi bizleri.
-
@sosyal sanirim yeni 8 li deneme şeklinde çıkartmışlar. Ben de bu sabah Akfon kitap internet sitesinde gördüm.
-
@dlr13 denemeler bile 50 lira olmuş kargosuyla 60 lira... Allah yardımcısı olsun öğrencinin
-
@ryu753 evet gerçekten çok fazla
-
Arkadaşlar daha öncede yazdım ama gereksiz meşgul etmiş olabilirim kusura bakmayin askerdeyken mülakata kalıp mülakata giren var mı yada tanıdığı?
-
@efe09 askerdeyken kurum sınavına ve mülakata girebilirsin fakat askerlik süreciyle kaymakamlık eğitimine başlayacağın tarih çakışırsa o zaman sorun olur çünkü kaymakamlıkta eğitime tek partide alıyorlar kaçırırsan hakkın yanar diye biliyorum. siz yine de en sağlıklı bilgiyi içişleri bakanlığını arayarak alabilirsiniz. bence bir de oraya sorun.
-
Sınava 18 gün kaldı. Bu sınav sürecinde herkes birbirinin rakibi olsa da insanlığını gösteren bilgi ve tecrübelerini benim gibi ilk kez bu sınava girecek olan arkadaşlarla paylaşan yardımlarda bulunan başta @Aslan-Reyiz olmak üzere herkese teşekkür ederim.
-
arkadaşlar inkılap tarihini trablusgarp ile başlatıyoruz değil mi?
-
@KamuAdayı evet hocam
-
@80üstamadnnmsz
teşekkür ediyorum -
https://www.youtube.com/watch?v=xxeBlT2MmZY
Program belli olmuş. Belki haberi olmayan olabilir.
1 Ekim'de (yarın) kamp başlıyormuş arkadaşlar. Saat 10.00'da. 11 günlük bir kamp. Hakikaten takdir edilesi bir emek. Ücretsiz ve herkese açık bir kamp programı. Umarım verimli geçer, hazırlanan arkadaşlara şimdiden iyi çalışmalar. -
Türkiye genelinde 2019 yılında hanehalklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük kısmını yüzde 24,1 ile konut ve kira harcamaları oluşturdu.
-
Ahmet hocanın dersi bugün saat 10 degılmi?
-
Yükleme yapılmış canlı yayın yapmıyor.
-
Arkadaşlar sınavla alakasız ama bilen yada yorumu olan varsa sevinirim.
Mevzuatta geçen Maliye ve Finans bölümü sehven yapılmış bir hata mı?
Çünkü Türkiye'de Maliye ve Finans bölümü yok.
Neden sadece Maliye yazmamışlar? -
@M9464
yönetmelikte hala maliye ve finans yazıyor hocam alınacak bölümler sıralanırken. oraya aykırı olmaması nedeniyle ilanlarda maliye ve finans yazıyolar sanırım. yönetmeliğin değişmesi lazım. maliye mezunları maliye ve finansı seçiyor sorun olmuyor. -
Değerli Arkadaslar insan hakları ile ilgili not pdf mevcutmu
-
Arkadaşlar “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları” sadece kanun ile mi kurulur ? kitapta kanun yazıyor ama kamu tüzeli olduğu için bir yanım cumhurbaşkanı’da kurabilir diyor ?
-
@balporsuğu bende kanun yazıyor
-
@balporsuğu meslek kuruluşları kanun. Hizmet yerinden yönetim kanun yada cumhurbaşkanlığı kararnamesi. Kit ler CB kararı