2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar burcu doğan türkiye ekonomisi kitabı ihtiyacı olan varsa işim bittiği için karşı ödemeli olarak yollayabilirim özelden yazabilirsiniz.
-
@FreeBoY soru bankası
-
Arkadaşlar yiğit Yılmaz soru bankası PDF var mı? Eski basım olması önemli değil inceleyip almak için istiyorum. Olan lütfen özelden yazabilir mi?
-
Merkezi yönetim dış borç stoku 2019 yılı sonu itibarıyla 96,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu stokun tamamı uzun vadeli dış borçlardan oluşmakta olup stokun yüzde 15,7’si uluslararası kuruluşlardan, yüzde 4’ü hükümet kuruluşlarından ve yüzde 1,7’si diğer kreditörlere olan kredi borçlarından oluşturmaktadır. Merkezi yönetim dış borç stoku içerisinde en büyük pay, yüzde 78,7 ile uluslararası sermaye piyasalarında ihraç edilmiş olan tahvillere aittir. (2019 HMB Faaliyet raporu)
-
-
-
@FreeBoY merhabalar ben alabilirim eğer bir başkasına vermediyseniz.
-
Şu korona denen zıkkım, belki de kurum sınavlarında fırsat eşitliğinin sağlanmasına ön ayak olabilir. Şehir bazlı olmasa da en azından bölgesel bazlı olması gerekiyor. Ankara'ya gidip gelme saçmalığı gereksiz yere strese sokuyor insanı. Nerede kalacam, sınav yerine nasıl gidecem, ne kadar zamana giderim, trafik olur mu, masraf ne olur, binbir türlü problem. 6 saatlik yolculuk bile yoruyor beni; Ardahan, Hakkari, Muğla gibi uç bölgelerden gelen adayları düşünemiyorum bile.
-
Esnaf ,sanatkâr ve küçük meslek sahibine kaynak aktarmak ve sermaye birikimini başlatmak amacıyla 1933 tarihli ve 2284 sayılı kanun kapsamında kurulan ve 1938 yılında faliyete geçen finalsal kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ziraat Bankası
B)T.Halk Bankası
C)T.Iş Bankası
D)Emlak ve Eytam Bankası
E)T.Sanayi ve Maadin Bankası -
@kılıçlar, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Esnaf ,sanatkâr ve küçük meslek sahibine kaynak aktarmak ve sermaye birikimini başlatmak amacıyla 1933 tarihli ve 2284 sayılı kanun kapsamında kurulan ve 1938 yılında faliyete geçen finalsal kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ziraat Bankası
B)T.Halk Bankası
C)T.Iş Bankası
D)Emlak ve Eytam Bankası
E)T.Sanayi ve Maadin BankasıB
-
@dibace, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
A)Ziraat Bankası
B)T.Halk Bankası
C)T.Iş Bankası
D)Emlak ve Eytam Bankası
E)T.Sanayi ve Maadin BankasıB
B -
Arkadaşlar kpss ye giren varsa iktisat nasıldı? Cevapları görüyorumda kolay gibi geliyor sorular. Ayrıca kaim denemeyi çözen varsa görüşlerini paylaşabilir mi?
-
@ryu753 mikro makro zor değildi hocam
-
Kpss iktisatı ile karşılaştırırsak kaymakamlıkta sorular daha mı kolay olur?
-
@Chandler-Bing kaymakamlıkta daha zor olur
-
Arkadaşlar Ali Argama'nın MİA serisi insan hakları kitabını kullanan var mı? 128 sayfaymış kitap. Fazla detaya boğulmadan çalışmak için yeterli olur mu? Veya Naib insan hakları kullanan varsa bilgi verebilir mi?
-
@mulkiamir18 bence yeterli. Teori kısmını aöflye destekleyebilirsiniz.
-
Türkiye'de hazırlanan ilk kalkınma planı hangisidir?
A)Birinci Beş Yıllık Sanayileşme Planı,1933
B)Türkiye İktisadi Kalkınma Planı,1947
C)İvedili Sanayi Planı,1946
D)KİT'ler Planı,1938
E)Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı,1963 -
-
Türkiye'de hazırlanan ilk kalkınma planı hangisidir?
A)Birinci Beş Yıllık Sanayileşme Planı,1933
B)Türkiye İktisadi Kalkınma Planı,1947
C)İvedili Sanayi Planı,1946
D)KİT'ler Planı,1938
E)Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı,1963Cevap B