2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Buyuksehir belediyesi kanunu: büyükşehir ve ilce belediyeleri görevli oldukları konularda bu kanunla birlikte belediye kanunu ve diğer mevzuat ile ilgisine göre belediyelere tanınan yetki imtiyaz ve muafiyetlere sahiptir
Bu da büyükşehir diye diretenlere gelsin umarım artık tartismazsiniz -
@discotheque ben 10.olsam 200.olsam farketmiyor almayacaklar . Torpilim yok ama 1.olursam alirlar neden bos birakayim ya tutarsa dedim isaretledim hepsini
-
@kürşadd 1. Lige oynadin yani
-
Bir baro dergisinde böyle okumuştum: ''Büyükşehir ve ilçe belediyeleri adına imtiyaz verebilme yetkisi adını taşıdıkları belediye meclislerine verilmiştir.''
-
@suigeneris123 cok ince soruydu snav aninda adamin aklini alan cinsten
-
@suigeneris123 yani ne demek istediginizi anlamadim ben
-
@NikolayRomanov hocam, örnekleyerek açıklanmıştır gibi bir şey yaptım sanırım en doğru seçenek o geldi 3 numara olabilir
-
@discotheque herzaman hedefim o ama olamiyorum o ayri
-
@discotheque cevap bariz ilçe belediyesidir
-
@kürşadd hocam herseyin hayirlisi
-
@suigeneris123 cevap iki tane oluyor o zaman:)
-
@suigeneris123 hocam ilkin büyükşehir yapıp sonra alanya yaptım.. Bakalım çeldirici idi sınav anında.
-
Büyükşehirlerde imtiyaz sorusu çok kafa karistiriciydi ben Alanya ilçe belediyesi yaptım katı atıktan bahsettiği için büyükşehir olabilir bence .
-
@suigeneris123 ben de ilce yaptim ama buyuksehir bediyesi bence. Toplu tasimayi yapan imtiyaz vereblr diye dusunuyorm
-
Cevap 2 olmuyor büyükşehir belediyesi ilçe belediyesi adına imtiyaz verirse yetki tecavüzü olur
-
@suigeneris123 yetki ilçe belediyesinde degl ki.
-
@discotheque cevapları bekleyelim
-
Hem büyükşehirin hem ilçe belediyesinin imtiyaz verme yetkisi olduğu konusunda bir tartışma yok zaten, toplu taşıma hizmetini görme görevi, yetkisi kimin cevap buna göre belirir, 5216'da toplu taşıma konusunda büyükşehir yetkili olduğundan cevap büyükşehir belediye meclisi olmalı. İlçe belediyesi toplu taşıma konusunda yetkili değil ki imtiyaz versin.
-
@suigeneris123 Ben de sizin gibi mevzuata istinaden Alanya yaptım ama belediyeye tanınan imtiyazı kastediyor orada belediyenin tanıdığı imtiyazı değil.
-
Burada kafa karistirici olan verilen imtiyazin Alanya sinrilari içine bağlı bir imtiyaz mi uoksa tüm il sinirlarina bağlı bir imtiyaz mi