2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@G4Z1 hocam kanunda bile büyükşehir ve ilce belediyelerinin yetkisi başlığı altında işleniyor imtiyaz neye gore sahip değil kanun ortada açıp okuyunuz
-
@Yunus1059 alanya belediyesi icinde
-
@raskolnikov1, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@NikolayRomanov hocam, örnekleyerek açıklanmıştır gibi bir şey yaptım sanırım en doğru seçenek o geldi 3 numara olabilir
Siz hatırlıyor musunuz hocam öyle bir şey
-
@suigeneris123 hocam aç kendin oku. İlçe belediyelerinin imtiyaz verebileceği konular bellidir onun içinde belediye meclisinin kararı gerekir yine. Asıl ilçe belediyesi büyükşehire danışmadan karar alırsa yetki tecavüzü olur.
-
@suigeneris123 en az kırk sefer okuduguma emin olabilirsiniz.
Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin yetkileri ve imtiyazları (1)
Madde 10- Büyükşehir ve ilçe belediyeleri; görevli oldukları konularda bu Kanunla birlikte Belediye Kanunu ve
diğer mevzuat hükümleri ile ilgisine göre belediyelere tanınan yetki, imtiyaz ve muafiyetlere sahiptir.Belediyelere tanınan imtiyaz ifadesi ne çağrıştırıyor
-
@raskolnikov1 hocam bende öyle yaptım çok kuvvetle muhtemel.
-
Burada kasıt çok net bir şekilde belediyelere tanınan ayricaliktir. Belediyelerin imtiyaz verme yetkisi ayrı bir konu belki onunla ilgili başka hüküm vardır cevap ona istinaden alanyadir ama Alanya'nın gerekcesi bu olamaz.
-
Kamu hizmeti imtiyaz verme yetkisi devlet adına cumhurbaşkanı belediye adına belediye meclisini ( neden büyükşehir demiyor)
-
Alanya sorusu boğazlar sorusu türkçedeki 17 30 yaş olan soru, iktisattaki kurumlar vergisi sorusu ve para fiskal sorusu.
Bu sorular birçok kişinin kısa vadede geleceğini belirleyecek. Olmak ya da olmamak... -
@suigeneris123 ben cevapta diretmiyorum gerekçe 10. Madde olamaz diyorum kardeşim yani senin cevabın doğru olsa çok mutlu olurum
-
@suigeneris123 nasıl bir mantık bu anlamadim. O zaman ilçe de demiyor orada
-
@gardaş bosverin:) hayrlisi herseyin
-
Arkadaslar kitlerle alakalı soru vardı şıklarda yönetim kurulu yürütme organıdır felan diyordu o soru yanlış olanımı soruyordu dogru olanı mı hatırlayamadım kafayı yiyecegm
-
-
@iibf yanlış olanı sorduğundan eminim
-
@gardaş demiyor çünkü gerek yok belediler kendi sınırları içinde imtiyaz verebilir öyle bir ayrım yok kanunda ilçe belediyesi yerine büyükşehir belediye meclisi nasıl karar alabilir sizce??
-
@pabloescobarr o zaman onun cevabı yönetim kurulu yürütme organıdır olacaktı
-
Merak ettiğim, canmavi cancelik amirim gibi üstadlar ne düşünüyor sorular ve kaçla kapatabileceği hakkında
-
Ahmet nohutçu da yigit yılmaz da büyükşehir diyor bakalm sınavda görcez
-
@pabloescobarr bende merak ediyorumm