2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar normalde o soruda babil kültürel di ingilizce ve Fransızca da politik amaçlar icindi fakat ingilizce ve fransizcanin resmi devlet dili olması gerekli bir durum muydu gerekçe ile cümledeki ifadenin uyusmadigini düşündüm ben ama muhtemelen yanlış yaptım cevap Babil olacaktir
-
Arkadaslar sizce 70 le kapatir mi? Bir de iptallik soru var mi ?
-
Yani doğru cevap Babil olacaktir
-
@necipuysalll Ahmet nohutcu dün gece tahmininin 72 olduğunu soyledi
-
@Yunus1059 bencede Babil çünkü diğerleri bariz uyuyordu
-
@Yunus1059 Hocam cevap babil olacak muhtemelen.. Söylenilen iki şık arasında defalarca gidip geldim babili işaretledim.
-
Yazım yanlışı olan hangisi " biraraydi" olan bölüm mu? Bir de yazıyordu sanırım
-
@Yunus1059 72 kurtarmez be 70 olmaz mi
-
@gardaş Evet orası ben birarada yaptım.
-
Ösym soruları açıklasa da kurtulsak. En azından herkes iyi kötü netlerini yazar şekillenir biraz
-
Bir paragraf sorusunda da müzikten şiirdeb falan bahsediyordu. İki sorusu vardı. Birini müzik ile şiirin birbirinden ayrı düşünülmesi gerektiğini söylüyordu cevap buydu yanlış olanı soruyordu. Diğerinde de çocukluğuyla müzik sözlerinin bağlantılı olduğuyla alakalı bir cevaptı
-
Arkadaslar burdaki cevaplara bakilirsa turkce benm komple yanlis:) olgunlasma degl bence eserin her donemde gecerli olmasi olucak cevap.hangj yasta dinlerse dinlesin farkli tatlar aliyorsa.eser yillara meydan okuyor demektir.olgunlasmayla ne ilgisi var arkadaslar:)
-
@discotheque hangi soru o ya
-
Neyse sorular aciklansin en iyisi boyle olmaz bu iş
-
@discotheque o şarkıyı 17 yaşında dinliyor ama y30 yaşında onu esir alıyor. Ondan önceki cümlede de yetkin okuyuculuktdan bahsediyor o yüzden yeterli olgunluğa ulaşmış olacaktır
-
@Samosero337 hocam o sorunun cevabı çocukluğuyla müzik sözlerinin bağlantı kurması ne alakası var olgunlukla. Zaten diğer şıklar müzikle ilgiliydi tek müzik sözü yani şiirle ilgili olan benim dediğim sık çünkü parçada müzikten ziyade müziğin sözü yani şiir üzerine kurulu
-
V cümle verip bu cümlelerden hangisi yanlıştır demişti? Hatırlayan var mı o soruyu?
-
@Samosero337 hocam iyi guzel de. Bir sarkiyi 17 sinde dinleyip cok sevip 30 unda dinleyp seni esir almasi yeterli olgunlukla ilgili degl tamamen edebi eserin farkli yaslarda insanlara farkli seyler hissetirmesinden kaynaklidir.ki buna da edebi eserlerin her doneme hitap eden yaşlanmayan eserler olmasi saglayabilir. 17 yasinda okusa dinlese birsey anlamasa 30 unda dinlese onu esir alirsa olgunlasma olur ancak.
-
@NikolayRomanov muzikle sozleri ayr degerlendirmeme vardi o olacakti
-
Bakın parçada 17 yaşında dinliyordu müziği. Sonra 30 unda bir daha dinlediğinde aynı tadı alıyordu. Yazarın çocukluğu parçada 17 yaş olarak verilmiş. İpucu oradaydi