2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arz şoku sorusu öyle kafa karıştırdı ki, verdiğim cevabı bile hatırlamaz oldum artık, o yüzden ben en başta o soruyu kendime yanlış diye yazdım geçtim. Hangi şıkkı doğru kabul ederler, iptal mi ederler artık bakmıyorum kafam rahat.
-
Türkçede ki anlam akışını bozan cümleye yanlış olduğuna dair mantıklı bi açıklama varsa yazında itiraz edelim arkadaşlar
-
@_nasip_ şu soruyu Türkçe hocalarına sorma durumu olan varmı, hocam 2.cümle birinci cümlenin baglantısı ama 3.cümle de farklı Bi durumdan bahsediyor cümlenin anlamını bozuyor ben bu şekilde ifade edebildim
-
@sessessc ben turkce hocasına sordum dün açıklamasını da yazmıştım tekrar yazayım C seçeneğinde sosyal sınıf değil de toplum üzerindeki etkisinden bahsedilmiş.
Diğer seçeneklerde alışveriş merkezlerinin kurulmasının üst gruptaki sosyal sınıf üzerindeki etkisi anlatılmıştır. Cevap 3. Cümle dedi -
@_nasip_ Hocam okununca anlaşılıyor zaten ilk iki cümlede yüksek gelirli gruplardan bahsederken 3. Cümlede bir anda avmlerin sayısının artmasının sonuclarina geçiyor, sonra tekrar gelir gruplarının alışveriş tercihine dönüyor.
-
O soruya mutlaka itiraz edlimeli cevap kesinlikle 3
-
Bu arada soru yanlış değil ÖSYM nin cevap anahtarı yanlış .
-
@Avşar-Beyi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@discotheque hocam ısrarla bunu söylüyorsunuz. Cevabımız, en azından benim cevabım şu: 1. Petrol fiyatlarının ANİ yükselişi
2- Kurumlar vergisi
3 -kredi kartı kullanımın yaygınlaşması
1 numaralı öncüldeki "ani" ibaresi soru kökünü; "1 numaralı öncülde niteleme varsa diğerlerinde de olmalı ki aynı statüde bir cevap bulunmalı" şeklinde yorumlatıyor. Eğer 1 numaralı öncülde "ani" ibaresi yer almasaydı bu sefer soru kökündeki "VERİLEMEZ" ifadesi gerçekten anlamlı bir soru kökü olacaktı zira öncüllere ani ve yüksek artış ihtimallerini bizim vermemiz makul olacaktı. Ama 1 numaralı oncul niteleme yaptığı için bizde/bende diğerinde de niteleme bekledik/bekledim hocam. Umarım açıklayıcı olmuştur anlaşılmayan noktalar aydınlanmıştır umarım. Saygılar.Hocam ben şöyle düşünüyorum Ani ibaresiyle ilgili olarak; petrol fiyatlarının artması kurumlar vergisinin artmasına göre daha olağan ve soru vurgusu gereği ani demesi gerekiyordu. çünkü her petrol fiyatlarının yükselişi (şu an bile belki de petrol fi yatları yükseliyordur yazdığım sırada) arz şoku yaratmaz. Ki zaten arz şoku kavramının doğmasına neden olan tabir petrol fiyatlarının ani yükselişi bunun dışında kurumlar vergisi değişikliği bizde yakın geçmişte olmakla birlikte çok daha zor değişiyor. Ve bu da ani petrol artışı gibi öngörülmeyen bir durum. Zaten yabancı akademik literatürde ani petrol artışı ve yasal düzenlemeler öngörülmeyen ve hissedilebilir ölçüde arz eğrisinin kaymasına neden oluyor. Bu da arz şokuna neden oluyor. Tabi yanılabilirim. Ayrıca her kaymakamlık sınavı sonrasında böyle yoruma açık sorular neticesinde araştırmalar, tartışmalar
dogmatik değilsek konuyu daha iyi anlamamızı ve bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlıyor. Mesela geçen yılda çok tartışılan sorulardan bir tanesi olan insan hakları mahkemesinin yapısını bu sayede çok çok iyi öğrenmiştim. Belki de bilerek böyle yapıyor Ösym:)) -
Soru iptalinden bağımsız olarak burda değinmek istediğim konu facebok profilindeki yöneticilerin üslupları.Hem diyorlar ki başvuru bir haktır iptal için dilekçe verenlere neden SALDIRIYORSUNUZ bu kişiler engellenecektir .Ama kendileri "Mal oğlu mallar" "bizim sayemizde hakim oldular belki" Yüksel hocanın soru cevabı yanlıştır paylaşımı sonrası "Noldu şimdi" "Daha ilk günden demiştik" çünkü biz bu işin piriyiz tarzında küstah paylaşımlarda bulunuyorlar.Çünkü kendileri grup yöneticiliği gibi KUTSAL bir görev yapıyorlar."Noldu şimdi" diyen gelir uzmanı facebook yöneticisi arkaşımız için bu durum eğlenceli olabilir ama herkesin canı burnunda ve belki 0,50 net ile kazanıp kaybedecek.Tekrar belirtmek isterim ki burda tepki gösterilmesi gereken ne iptal edilsin için diye dilekçe verenler nede edilmesin bence doğrudur diyenler.Ösym ye daha dikkatli olması yönünde telkinde bulunabiliriz.Kendi görüşümdür teşekkür ederim.
-
@suigeneris123 hocam türkçeden eminseniz ona da itiraz edeyim?
-
Türkçedeki 7. soruya az sayıda itiraz geldiyse dikkate alınmaz mı?
-
@ryu753 turkce hocasına cevabı söylemeden bu soruyu attım bu açıklamayla birlikte c dedi
-
@ryu753 hocam eminiz edersiniz çok güzel olur Ankara daiseniz
-
@sessessc cevap 3 olmalı şuana kdr 2 diyen çıkmadı ztn herkes ittifak da iktisat sorusu gibi degl
-
@dlkaptan hocam ilk gün dışarıdaydım telefondan türkçe sorularından biri açılmadığı için yanlış kabul etmiştim, bugün bilgisayardan baktım doğruymuş. 80,5 yazmıştık bana, 81,75 olarak günceller misiniz
-
İtiraz edilecek mi arkadaşlar Türkçe sorusuna
-
@sessessc hocam itiraz için ankarada olmaya gerek yok bugün içinde ptt ile gönderebilirsiniz türkiyenin her yerinden
-
Itiraz için genel amaclı dilekçe örneği yollayıp itiraz etmek için google de çıkan ösym hesabı doğru mu acaba ?
-
@ryu753 tmm hocam Bi araştirim o zmn hemen
-
@can-mavi hocam biz Türkçeye itiraz ettik. Tarih sorusuna itiraz edeceksiniz sanırım iban no budur
Her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına 20,00 TL itiraz ücreti ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.