2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@can-mavi Ruslar Boğazlar’a ve doğu illerimize göz diktiği için biz gidip NATO’ya girmedik mi?
-
Geçen sene 76.07 ile 414. olmuştum. Bu sene cevabını hatırlamadığım 2 soruyu da yanlış kabul ederek 73 net hesapladım. Sınav geçen seneye göre bayağı bir zor geçti. Baraj tahminim de tam olarak 73(iptal olmadan).
Türkçe için soru iptali olacağını düşünmüyorum çünkü diğer alanlar gibi teknik veya nesnel bir kabul söz konusu değil. Tarih ve İktisat için bir şey diyemiyorum.
Herkese geçmiş olsun. 73 net ile beni de ekleyebilirsiniz.
-
@forrest İşte bu da olumsuz da olsa bir gelişme, tabi benim fikrim.
-
Ben bundan sonra cevabı Cumhurbaşkanı olan sorularda CB yardımcısını işaretliycem çünkü CB’nin başına bir şey gelmiş filan olabilir. İki gündür forumdan öğrendiğim mantık bu..
-
Şöyle açıklayayım Rusya’nın iki dönemi var. Devrimle birlikte Rusya’yla yakınlaşıyoruz ve 1936 Montro Boğazlar Sözleşmes’nfe mutlak Türk hakimiyetini savunuyor. Ayrıca bilirsiniz ki I. BYSP’nda Rusya’dan borç alıyoruz. En sorunsuz ilişkilerimiz bu dönemde Rusya’yla
-
Arkadaşlar akışı bozan cümle için hocam III numaralı öncülün daha makul olduğunu söyledi bilginize
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@hedef2020 teşekkür ederim, evet tarih sorusuna itiraz edeceğim, itiraz nedenlerim
-
Cumhuriyetin ilk yılları ifadesinin muğlak oluşu ve bu muğlaklık sonucu boğazların da doğru kabul edileceği
-
Soruda ilk gelişme diye belirtilmemesi dolayısıyla boğazların da doğru cevap olabileceği
-
Olumlu gelişme ve olumsuz gelişme demediği için boğazlar ile cumhuriyetin ilk yıllarından beri boğazlar konusunda rusya ile olumsuz gelişmeler yaşandığı
Sebeplerinden dolayı sorunun 2 cevabının olduğu...
Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım, eğer soru
1.musul
2.Boğazlar
3.etabıCumhuriyetin ilk yillarinda Yukarıdakilerden hangisi ile birlikte sovyet rusya ile gelişme yaşanmıştır
Şeklinde olsaydı herkes cevabı 1-2 işaretlerdi
Bu cümleye şapka çıkarılır işte
-
-
@raskolnikov1 sagolun hocam top ösym de bakalm ne dicek sanrm sonuç açıklanırken ögrencez
-
Facebook grubunun birinde bir iktisat kitap yazarını övüp övüp paylaşımı da yorumlara kapatmışlar kendi kendilerine olup bitmişler:) burayı okuduklarını çok iyi biliyorum rica etsem sorabilirler mi acaba: neden kitabında arz şokunda olumlu olumsuz vs diye bahsetmemiş? Sınav sorusuna itiraz vakti gelince millete yaranmak için mi bi anda arz Şoku aklına gelivermiş itiraz videoları çekip retweet kampanyalaru başlatmış?
-
@hedef2020 I. Dünya Savaşı ve akabinde yaşanan Türk Kurtuluş Savaşı sonrası yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin önündeki önemli sorun, uluslararası arenada yalnızlıktı. Bu sırada batılı devletler kendi aralarında Locarno Antlaşması'nı, imzalamış Musul Sorunu'nun yeniden gündeme gelmesi ve Milletler Cemiyeti'nin (BM), Musul'u İngiltere himayesindeki Irak'a bırakması, Türkiye'de büyük tepki yarattı. Bunun üzerine Türkiye ve uluslararası arenada diğer yalnız ülke SSCB, kendi aleyhlerine alınan bu kararlar karşısında[1] ilişkilerini geliştirmeyi kararlaştırıp Türk-Sovyet Dostluk ve Saldırmazlık Antlaşması'nı imzaladılar.
-
@ryu753 Türkiye Musul kararına tepkisini, dönemin koşullarına uygun olarak
diplomasi yoluyla vermeye çalışmıştır. Bu bağlamda 17 Aralık 1925’de
Sovyetler Birliği ile bir dostluk ve tarafsızlık antlaşması imzalamıştır. Bu
antlaşma, Milli Mücadele Dönemi başlayan ve gelişen iki ülke arasındaki
ilişkilerin üzerine bina edilen “doğal bir antlaşma” gibi görünse de,
antlaşmanın imza tarihinin Milletler Cemiyetinin Musul kararının hemen
ertesine denk gelmesi bakımından manidardırkaynak : http://www.itobiad.com/tr/download/article-file/206379 yrd doç ismail şahin.
-
@ryu753 musul ile gelişme yaşanmadı demiyoruz ki, sorunun iki doğru cevabı var diyoruz
-
@can-mavi ilişkilerin gelişmesinde etkili olmuştur derken siz hem olumlu hem olumsuz mu algılıyorsunuz?
-
@ryu753 aynen öyle hem ilişkilerimiz hem olumlu yönde hem de ilişkilerimiz olumsuz yönde gelişmiştir diye anlıyorum, bir de dostum cumhuriyetin ilk yılları hangi yıllar, 1925 mi 1930 mu 1938 mi 40 mi hangi yıllar, bu da önemli çünkü soruda "ilk" demiyor ve ilk yıllarda yaşanan tüm gelişmeler doğru olmuş oluyor
-
@can-mavi yani ilişkilerimiz olumlu yönde de gelişebilir, ilişkilerimiz olumsuz yönde de gelişebilir
-
@mülki hocam Cumhuriyetin ilk yıllarında dediği için Musul ve bu olaydan sonra her iki ülke arasında anlaşma imzalanıyor..Ayrıca literatürde gelişme genel manada ilişkilerin pozitif yönde ilerlemesini ifade etmek için kullanılıyor..Bu tarz bir soru Türkiye Ekonomisinde çıksa ilk yıllar olarak 1923-1930 sınırlamasını kriter alacaktık bu açıdan düşününce bir hata yok..
-
üzüldüğüm nokta şu: Şimdi sınav bitiyor. Belli sorular ayırt edici oluyor ( oransal olarak yüzde 5-15 arası değişiyor), belli sorular kolay oluyor. Kolay soruları niceliksel bir yığılma olduğu için belli bir kesim yapıyor. Öyle olunca kafadan iyi çalışan kesim 60- 65 bandına geliyor. Ondan sonra ayırt edici sorular çok relatif olduğu için bir de soruların cevapları birbirine benzediği için ya da yoruma açık olduğu için yığılma belli netlerde oluyor bu sınav için 70-74 bandı. Her bir soru altın değerinde oluyor. Öyle olunca o birkaç soru insanları ya kaymakamlık mülakatına sokuyor ya da hiçbir şey yapıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Göreceli sorulardan ziyade soru sayısı artırılmalı. Geçmiş yıllardaki gibi 150-200 arası soru. O zaman yığılma önlenir. Herkesin durumu birkaç soruya değil daha genele yayılmış olabilir. Sadece bir öneri. Yoksa çok yazık oluyor. Bu kadar insana... Hem birbirimizi kırıyoruz. Hem de elimize bir şey geçmiyor
-
Ankara’da olup Ösym’ye bizzat gidip Arz ve Musul sorusuna itiraz eden oldu mu ?
-
Madem iş tartışma boyutuna dönecek o zaman söyleyeyim, arz şoku sorusunu , piyasadaki özet kitaplar yerine açın case and fair kitabını ki bizim ders kitabimizdir maliyetleri arttıran her unsur negatif arz şoku maliyetleri azaltan her unsur pozitif arz şoku dediğini göreceksiniz.. Ama boz itiraz edenlere bir şey demiyoruz
-
@can-mavi :)))))) yorumsuz