2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar arz şoku sorusu türkçe sorusu:) neden inatla iktisada falan getirdiniz.soruda arz sokuna örnek verilebilen verilemeyen durumlari sormus.ve sorudaki olay oran degil ki:) kurumlar vergisi artislari arz sokuna neden olur mu olmaz mi olmaz diyenler olan diyenler.yüzde vermesine gerek oldugunu dusunenler var.iyi de adam genel sormus olabilir mi olamaz mi diye.azcik yorum yapin ya sizde evet arz soku yaratabilir demeniz yetiyor.kaldi ki cevaba itiraz eden hocanin bile itiraz argumaninda evet verebilir ama su kadar olursa demis:) yahu tamam iste adam onu soruyo bu biraz turkceyle alakali arkadaslar:) tamamen soruyu yorumlayamamakla alakali :)) hocanin ki de yorum saygi duyuyorum ancak sorunun yoneltilis bicimine gore kesinlikle yanlis bir yorum.
-
@ryu753 yaklaşık 1 net lik Bi fark
-
@districtgovernor gerçekten öyle,hatta ben üniversiteden bir arkadaşa da sordum foruma yazmamış olmak şartıyla çevresinde giren varsa söylemesi için. Çünkü günde 5 arkadaş anca girip yazıyor önümüzü göremiyoruz.
-
@discotheque iktisat sorusu çözüyorsun ne yorumlamasından bahsediyorsun? Zaten mesele farklı yorumlamalara yok açması olabilir mi zaten kardeşim? İki soru daha fazla yapamadık, sınırdayız diye profesörlerin bile farklı yorumlamalarını üst akıl olarak tahlil ettiniz üstüne bir de akademide yılları geçmiş insanlar 1 ay sonra uğranılmayacak forumlarda çıkarcı paracı ilan ediliyor. Vallahi şaka gibisiniz korkuyorum az sonra birisi bizi fetöcü ilan edecek diye. İnatla söylüyorum, isterse iptal olmasın, isterse itiraz eden kardeşlerim geçsin ben kalayım, o soru; şaibeli.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
*** Geçen sınavın analizi: sınav 2018 sınavına göre daha zordu, ancak her ne kadar zor olursa olsun her sorunun cevabı piyasadaki her kitapta vardı. Kaldı ki zor olan sorulardan bir tanesi (kop sorusu) de iptal oldu, yani kimse yanlış yapmamış oldu. Katılım ise hem 2018 sınavına hem de 2020 sınavına kıyasen daha fazlaydı.
***bu yılki sınavın analizi: katılım 2019 sınavına göre daha azdı. sınav hem 2018 sınavına hem de 2019 sınavına göre nitelik olarak da mevzuat olarak da daha zordu. Nitelik olarak zordu çünkü çıkabileceği düşünülen kitaplarda olan sorular dahi soru kökü ve şıkların kafa karıştırıcı olması; mevzuatsal olarak zordu çünkü piyasadaki hiçbir kitapta olmayan nereden baksanız 9-10 soru vardı. Bu 9-10 soru içerisinde tabiki doğru yapılanlar var.
***yukarıda bahsettiği nedenlerden dolayı bu yılki sınavı geçen yılki sınavdan düşürecek ortalama 3-4 soru olduğu, geçen yılki sınavı 75 net ile kapattığını baz aldığımızda ise bu sene 71-72 net ile kapatacağı görüşündeyim.
***NOT: benimki sadece bir analiz, sadece neden-sonuç açısından bir düşünce, sonuçta açıklanmadan her şey belirsiz, 70le de kapatabilir 75le de, 80le de.. ancak analizim ve düşüncem bu şekilde…
Analiz -2 .. forumda yapılan ıstatistik hakkında..
2018 sınavı: sınavda standart sapma olacak söylentisi, 79 barajı olmayacak söylentisi nedenleri ile 70 netin altında alan birçok kişinin de netlerini foruma yazması sonucu hem katılım çok oldu hem de forumdaki istatislik ile sonuçlar birebir tuttu.
2019 sınavı: 70 barajının olduğu ve standart sapma olmadığı kesindi ancak en az 2 sorunun iptal edileceği kesindi ve bu iptal sayısının artacağı söyleniyordu, bu ise 70 altında net besleyenlerin çoğunun foruma netlerini yazmasına neden oldu ve katilim yine çok oldu, ortalamaları da etkiledi bu durum ve 1,5 netten az bir sapma oldu .
2020 sinavi: soru iptal konusu belirsiz, 70 baraj konusu ve standart sapma olmadığı kesin.. Bu sebeplerle 70 altında alan arkadaşların foruma netlerini yazmaması sonucunu doğuruyor ve bu da forum istatistiginin bir tik daha yüksek olmasına sebebiyet vereBILIR..
Eğer ki istatistiğe katılan 220 230 kişi civarında olursa buradaki istatistiğin +- 0.5 net ile tutacağını düşünüyorum
Not: bu sadece sadece bir analiz, neden sonuç ilişkisi içindeki düşüncelerim...
-
@Kymkm109 iktisat sorusu çözüyorsun ne yorumundan bahsediyorsun:) sizin cümleniz.saygilar.iktisat sorusu çözerken yorum yapmamak gerekiyor siz de haklisiniz.
-
@discotheque bosverin kardesim türkçe okudugunu anlayamanlarla iktisat konusulmaz.önce türkçe.türkce olmadan insanlar anlasamaz:) ondan anlasamayiz bosverin.örnek verilemezin ne oldugunu inatla anlayamiyorlar.muhtemelen hepsi sinirda sebebi de bu:) devam edin.
-
@discotheque bu listenin geçen sene ile hiç benzer tarafı yok şu an 2018 benzeri 70 ve üstü netler. Geçen yıl sadece 80 üstü 20 Den fazla kişi vardı. Burada bekleyişte olanları ne aşırı umutlandırmak lazım ne de kırmak. 73 den aşağı kapatmaz falan çok gerçekçi değil. Bence iyi niyetli bir yorumda değil.
-
@discotheque senin şu yazdığın cümledeki Türkçe yazım hatalarını çıkarsak yazdığın yazıdan 20 satır fazla açıklama geçmek gerek. Siz kim oluyorsunuz da Türkçe bilmemekle itham ediyorsunuz Allah aşkına? yorum dediysek ikinci cümlede zaten farklı yorumların olduğunu da belirttik. İktisatta bilgi yorumlanır. Ben kendi tezimi ve hocanın söylediğini mantıklı kabul ederek buraya bir fikir sundum.
-
@discotheque hocam öncelikle yazdıklarınız hoş şeyler değil. Türkçe bilmiyorlar felan. O zaman profesör olmuş adam türkçe bilmiyor bir sen biliyorsun? Bu soru iptal olsun olmasın herkesin dava hakkı var 2018 hakimlik sınavı gibi yeniden hesaplanır
-
61,25 ekler misiniz dışarıdan bir arkadaşım
-
@Kymkm109 bilgi, tartışmak demek. Ben haklı haksızı değil, tartışarak öğrenmeyi tercih ederim her zaman. Sen haklısın ben haklıyım; asla konuşma tarzım olmadı, olmaz. 1 ay sonra kazanamadıysam eğer. Kazananları şimdiden tebrik ederim.
-
@109-dönem niyet okumayada mi basladin kardesim. Bu yorumu yaptm diyelm herkesn neti belli ve sinav 70 le kapatti diyelm ne gibi bi kazancim olabilr bi dusun mantikli bi faydami soyle.allah askina sinav bitmis gecmis ben 80 desem ne degisir?? Yorum yapiorm gelmissin niyetin iyi degil diyorsun.bu yorumun bana faydasi ne olabilir bi dusun.ayip be harbiden beyin cok onemli
-
Dostlar soru konusunu kapatalım artık gerekli bütün tartışmalar yapıldı sağlam ve resmi güvenilir birçok kanıt ve belge bu başlıkta paylaşıldı.(önceki sayfalara bakabilirsiniz) Bunları tartışmak yerine kaç kişiye daha ulaşabiliriz tanıdıklara çevremizdeki arkadaşlara sormayı denesek şu önümüzdeki 25 30 günü daha verimli geçireceğimiz kanısındayım.
-
@pabloescobarr kesinlikle.
-
Yeter da baraj diyoruz ne olur diyoruz el birliğiyle halledelim diyoruz
-
Soru moru kaymakamlik vs hic bir onemi yok.once tanimadigin insanlarin niyetini okuma, niyet yorumu yapma kimse birbirini tanimiyor burda.ondan herkes haddinu bilsin.ben burda kimsenin şahsina tek kelime etmedim etmem kimse de bana etmesin.sinav 70 le kapatir diyince iyi niyetli olunmuyor.bu forum boyle degildi eskiden yazik.
-
Listeyi en az 250 yapmalıyız arkadaslar cevrenize sorun lütfen
-
İnsanlar turkce iktisat bilmeyebilir, bana da dersin ki sen iktisat turkce bilmiyorsun saygi duyarim yorumdur.ama bana niyetin iyi degil diyemezsin.haddinizi bilin.tanimiyorsunuz ben size saygisizlik yapmadim siz de sinirinizi bilin arkadaşlar.
-
@ryu753 güzel kardesim ben turkce ve iktisat konusunda biraz zayifim hosgor.hepiniz hoscakalin.