2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
İtiraz etmek istediğimiz sorular için ortak bi dilekçe oluştursak ? Bu süreç nasıl işliyor bilgisi olan varsa aydınlatsa
-
@forrest bazı noktalarda salt ezber istiyoruz. Kitapta sadece arz şoku için petrol fiyatlarını verir geçer. Ama bu sorunun üzerinde durup düşünmek gerekliydi. Bende başta petrol şoku yaptım ama üzerine egilince buna ilaveten verginin de olabileceği kanaatine vardım.
-
@can-mavi Şahsen o soruda bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum ancak itiraz hakkını kullanmak isteyen doğal olarak kullanabilir
-
Tecrübeli arkadaşlar 71 72 net için ne düşünüyorsunuz, umut var mı?
-
Herkes yanlış yaptığı sorunun iptalini istiyor bu gayet dogal soruda yanlışsa zaten iptal olsun, ama iptal soru demek çok fazla oynama demek senin 1 puanın inip yanlış yapanın 1.25 çıkması demek, bariz geçen yıl ki gibi kop sorusu gibi yoruma gerek kalmıcak hatalı sorular iptal olmalı kesinlikle ama görüş farklılığı şu bu diyip ösym nin soru iptal edicegini zannetmiyorum
-
@_nasip_ hocam 70 üzeri herkes beklesin çok fazla umut baglamadan, karman çorman Bi sınavdı
-
Arkadaşlar elimde yüksel hocanın makro kitabı var. Buradaki tanımlamasına bakıyorum. Ne beklenmedik bir durumdan bahsediyor ne önemli artıştan. Sadece As nin sağa sola kayması ve maliyet artışlarına değinmiş. Elinde kitabı olanlar sayfa 562 ye bakabilirler. Madem görüşünüz ve doğru olan bu o halde neden kitabınızda buna yer vermiyorsunuz?
açıkçası yoğun itiraz edilen bir soru olduğu için öğrenciye şirin görünme adına yapılmış bir itiraz gibi geldi.
Elimde erdal ünsal hocanın kitabı da var. bana göre daha önemli bir ekoldür. onun tanımında da beklenmedik, yüksek miktarda gibi ifadeler yok.
Yüksel hocanın bu tutumunu yadırgadım açıkçası... -
@can-mavi evet 3 arkadaş bizzat gidip itiraz ettik.
-
@sessessc eyvallah hocam.
-
Arkadaşlar iktisatım iyi değil ancak bir ekonomide kurumlar vergisinin sabahtan akşama değişmesi gibi bir olgu söz konusu değil..Onun içinde verginin arttırılması bana göre arz şoku yaratır çünkü beklenilmeyen bir durum..Ancak petrol fiyatlarına bakarsanız zaten günlük olarak borsada fiyatları değişmekte onun için soruda yükselmenin ani olduğu belirtilmiş..Bana kalırsa ÖSYM sorunun cevabını değiştirmeyecektir..
-
@KamuAdayı aynen katiliyorum, neden boyle.birsey yapti anlamadim
-
@discotheque
sebebi belli de işte hocam neyse bu konuda fazla konuşmama gerek yok bence.
aklı olan, yorum yapabilen görüyor zaten söze ne hacet.
hak olan ne ise o gerçekleşir umarım. -
@hedef2020, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@can-mavi evet 3 arkadaş bizzat gidip itiraz ettik.
Hangi soruya hocam 7. soru mı yoksa Musul sorusu mu
-
@KamuAdayı vallaha ben anlamadim.verilemez diye altini cizmisler soruda.arkadaşlar kurumlar verginsinin artirilmasi arz şokuna neden olamaz diyen var mi?
-
@discotheque zaten mevzu bu hocam arttırmaz.Çok muğlak ani şok yüksek dese belki as uzerinden yorum yapilir ama zaten gorusumu belirtmistim y.b hocada aciklamiş iptal olması gerek akademik derinlikten uzak bir sınavdı kafasına göre iktisat olmaz gerçekçi olmak lazım bu kadar olağan bir vergi arttı diye kimse şoka girmez.Girdigim en son kpss makroyu fulleyip bu sınavda 6 soruda 3 yanlis yaptım yok parafiskal yok gelirler politikası der harcamalar yontemiylr hesaplama yapar...umarım hak olan dogru olan yerine gelir
-
@heisenbergww nasil artirmaz hocam:) artirmaz kesinlik belirtir.artitabildigi durumlar var mi? Soru bunu soruyor zaten:))
-
@discotheque hocam osym sorularda kesin olması gerekmezmi?Mesela öncülde deseki ani yüksek bir kurumlar vergisi elbette isaretlerdim.Ama diyorki petrol fiyatlarındaki ANİ yükselme.Kurumlar vergisi %20 iken %21 olması nasıl bir şok olacak zaten petrol fiyatini bile ani diye nitelemiş.
-
Kurumlar vergisi arzı azaltır bu kesin arkadaşlar yalnız şok dediğiniz şey nedir acaba. Şok bir ekonomide görülen ani değişikliklerdir. Her arz azalmasını nasıl şok olarak ele alınabilir?
-
Arkadaşlar şu konuda bir kere anlaşalım. TDK nın şok tanımı iktisat literatürünü bağlamaz. Bugün türkiyede okutulan iktisat kitaplarının hepsi zaten ingilizceden çevrilmiş neoklasik ekolden gelen iktisatçıların kitaplarıdır. Şok kelimesinin günlük kullanım ve tdk tanımı ile iktisat literatüründeki kullanımı birebir aynı değildir.
Şöyle googla faiz şoku, parasal şok gibi kavramları yazıp bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kaldı ki arz şokunun tanımında bu konuda bir görüş birliği olmadığı için genelde as nin sağa sola kaymasından bahsedilip geçiliyor.
Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım yoruldum herkes için hayırlısı olur inşallah . -
@dlkaptan 1 tane 73 ekler misin