TercihiniYap Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Kamu Rehber
    • Categories
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Users
    • Groups

2020 Kaymakamlık Sınavı.

KPSS A
    2020 kaymakamlık sınavı
    621
    10947
    1253645
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      keskin34 @ryu753 last edited by

@ryu753 hocam Türkiye ekonomisi kaynak tercihiniz ne oldu Yasin çoban dışında bir kaynak mı çalışıyorsunuz ?

R 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        ryu753 @keskin34 last edited by

@keskin34 geçen yıl berkay cihana çalışmıştım 5 soru yapamadım o yüzden kalamadım mülakata bu yıl yasin çobandan çalışıyorum en iyisi o, alternatif aramayın derim benim gibi yanarsınız

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K
          Kethüda last edited by

Kaynak tercihlerinize karışmak istemem ama Türkiye Ekonomisi için neden Tufan Samet'in ismi hiç geçmiyor? Ben son iki kaymakamlık sınavı için hayli faydasını gördüm. Şiir gibi anlatıyor adam. Her ikisini de edinirseniz bence ciddi faydasını görürsünüz.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • R
            ryu753 @Kethüda last edited by

@Kethüda Hysteresis mi?

K 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • K
              Kethüda @ryu753 last edited by

@ryu753 evet o. eksiklikleri kesinlikle var. Tastamam bir kaynak diyemem ancak kesinlikle kıymetli bir kaynak.

• R

@Kethüda güncel basımı yok diye biliyorum ben en son 2017 galiba

• K
                  Kethüda @ryu753 last edited by

@ryu753 benim elimde de 2017 basımı var. Çok önemli değil bence. Yasin çoban ile o açığı kapatırsınız. Emin olun faydasını görürsünüz. Tufan Samet madde madde anlatmaz. Roman gibi anlatıyor ama gerçekten önünü ardını açıklıyor. Mesela 70-80 arasını anlatırken verilen bütçe açığı, dış açık vs sebeplerini öyle anlatıyor ki sınavda aşağıdakilerden hangisi 70-80 arası dönemde verilen bütçe açığının sebeplerinden değildir diye bir soru geldiğinde tak diye yapıştırıyorsunuz cevabı. Bilirsiniz bu tip sorular en zor sorular oluyor.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • R

@Kethüda anladım teşekkür ederim

• K
                      KMakam last edited by

Arkadaşlar, Mikro İktisatda birkaç noktada takıldım.Hatta münazara etmek isteyen arkadaşlar ile karşılıklı mesajlaşarak da çalışabiliriz. Çünkü derse hazırlık sürecinde karşılıklı paslaşmak çok iyi oluyor.
                      1 - Farksızlık eğrisi fayda fonksiyonunda U=Ax(üssü alfa)*y(üssü beta) iken Üretim konusunda Cobb-Deuglos formul olduğu halde Q=AK(üssü alfa)*L(üssü beta) formülü mevcut. Öncekinde bağımsız ilk sırada ve üssü alfa iken alttakinde yukarıdaki yani bağımlı önce geliyor ve üssü alfa oluyor. Aynı durum y ile L için de tekrarlanabilir. Bunun nedeni nedir?

• K
                        KMakam last edited by

Üretim konusunda K %1 arttırıldığında K üssü %alfa kadar ürün artacak. Rakam verdiğimiz zaman doğruluğunu görüyoruz fakat mantığını kuramadım, maalesef. Aynı husus L için de oluyor. Bunun mantığını nasıl kurabiliriz, akılda tutmak amacıyla.

• K
                          KMakam last edited by

Üretim konusunda Q=10K(üssü 1/4)*L(üssü a) fonksiyonundan sonra çözümd aşamasında a=Ürünün iş gücü esnekliği diyor. Neden? e(üssü d) Talebin fiyat esnekliği örneğin ama L nin üssündeki a nın iş gücü esneklik olmasının mantığı nedir?İyi çalışmalar

• R
                            ryu753 @KMakam last edited by

@KMakam beta emeğin esnekliğiyken alfa sermayenin esnekliği gösterir bize formülleride dQ/dL dQ/dK tam olarak anlayamadım sorunuzu ama yardımcı olmuştur belki

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • OFLU61
                              OFLU61 last edited by

Arkadaşlar olurda son baharda sınav acılırsa bu sayı 100 mü olacak yine ?
                              Yoksa 60 lı sayılara mi döndük artık ?
                              Bu konuda duyum var mıdır ?

• A
                                Aslan Reyiz last edited by

@OFLU61 ilkbahara doğru netleşir ama 100 olacağını düşünüyorum.

E 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • E
                                  emrediyebiri @Aslan Reyiz last edited by

@Aslan-Reyiz hocam açılmayla ilgili duyumunuz doğrultusunda mı bunu söylüyorsunuz? Yani açılma ihtimali yüksek mi?

• A
                                    Aslan Reyiz last edited by

@emrediyebiri duyum hocam

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • G
                                      gencbiraday Hazine ve Maliye Bakanlığı Banned last edited by

Umarım kaymakamlığa kadar atanırım da rahat girerim yapılacak sınava bu sene 72 doğruyla giremedim 2 tane doğru sorumda iptal edildi 🙂

• A
                                        aras2018 last edited by

Elimde iktisat olarak zeynel dinlerin cikmis sınav soruları ile yüksel bilgilinin ceteris paribus soru bankasi var sınav için yeterli olmayacaği aşikar analiz yayinlarının iktisat soru bankası nasıldir ? ilave iktisat soru bankası tavsiyeleriniz nelerdir ?

• K
                                          Kethüda @aras2018 last edited by

@aras2018 benim gibi iktisatı soru çözerek öğrenenlerden iseniz analiz soru bankası gerçekten bir nimet. Ayrıca Zeynel hocanın kitabı kesinlikle tekrar tekrar çözülmeli. ÖSYM'nin eski tarz soruları falan demeden çözün. İktisat mantığını yerleştirmek adına önemli bir kaynak.

Z A 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                          • Z
                                            zenginmemur @Kethüda last edited by

@Kethüda tufan hocanın iktisat histresis soru bankası nasıl?

• 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 547
                                            • 548
                                            • 9 / 548
                                            • First post