2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Antimülakat eyvallah hocam katkilariniz icin tesekkurler ben ustte sadece kendi fikrimi beyan ettim duyum degil yani bence gozuken öyle
-
@can-mavi valla sana o zaman bir yemek ısmarlamak gerek. Bak şimdiden heyecanlandım, bir an evvel bu sınavın süreci tamamlansın da diğerine geçelim
-
@Antimülakat inşallah diyelim, yemek için de sınav için de
-
@sbui61 anladım hocam sağolun. Bende sizin aracılığınızla genel bir açıklama yapmak istedim. Mesela geçen yıl Ticaret Bakanlığı bünyesinde çok ciddi sayıda uzman yardımcısı alınacağı bilgisini bizzat bakanlığın personel genel müdürlüğü bünyesindeki üst düzey yöneticilerden öğrendik. Üstüne basa basa da sorduk, efendim bu bilgi kesinse bunu paylaşalım diye. Kesin olduğuna kendileri de bizim kadar inanıyordu ama bu alım nerede durdu, niye durdu, hangi amaçla durdu? Bilmedik bilemedik ama gelmedi. Tekrar da sorma gereği duymadık ama hala diyoruz ki, gümrük uzman yardımcılığına ait o ilan, bu sene gelecek. Sayı çok ciddi olacak, belki bu zamana kadar ki ilanların da ötesinde. Umarız yine ertelemezler...
-
@Antimülakat insallah hocam alimlar ne kadar fazla ise bizler icin o kadar iyi bu alim belki pandemi sebebiyle ertelenms olabilir
-
Rakam olarak 200 üstü diye aklımda kalmış, belki paylaşmışımdır. Bakın yeminlen kendi ağızlarından bu rakama ulaştık. Dedik bu kadar olmaz çünkü eski adıyla gümrük çıkmaz bu kadar alım ilanına ısrarla sayı bu şekilde diye belirtiler. Ama gelmedi burada yapacak hiç bir şey yok!
-
@can-mavi Hocam 18 ekim sınav tarihinde herkes umudunu kesmisken biri çıkıp sinav 18 ekim arkadaslar dedi, hatta şunuda yazdi , bi arkadasim bana dediki sen sinav tarihini biloyorsun ona göre çalışıyorsun ama millet bimiyor demis diye vicdan yapip tarihi burda paylaştıgini söyledi ve dedigi gibide hemen ilan geldi,
o mesajlar cok eskide diye bakamadim, ama aklimda siz diye kalmışsiniz, o sizmisinz yoksa başka bir arkadasmiydi hocam?
-
@Antimülakat, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@sbui61 anladım hocam sağolun. Bende sizin aracılığınızla genel bir açıklama yapmak istedim. Mesela geçen yıl Ticaret Bakanlığı bünyesinde çok ciddi sayıda uzman yardımcısı alınacağı bilgisini bizzat bakanlığın personel genel müdürlüğü bünyesindeki üst düzey yöneticilerden öğrendik. Üstüne basa basa da sorduk, efendim bu bilgi kesinse bunu paylaşalım diye. Kesin olduğuna kendileri de bizim kadar inanıyordu ama bu alım nerede durdu, niye durdu, hangi amaçla durdu? Bilmedik bilemedik ama gelmedi. Tekrar da sorma gereği duymadık ama hala diyoruz ki, gümrük uzman yardımcılığına ait o ilan, bu sene gelecek. Sayı çok ciddi olacak, belki bu zamana kadar ki ilanların da ötesinde. Umarız yine ertelemezler...
Hocam yanlış hatırlamıyorsam siz de gümrükteydiniz değil mi ? Kurum bi türlü uzmanlık yolu niye açmaz taşraya hep kanun değişikliğini bahane ederler bilmem
-
Arkadaşlar, 73.5 net olan tahminîmi 74.25 olarak güncellemek istiyorum. Burada dursun..
-
@Pisagor bendim dostum
-
@hakimikaymakam kalsim hocam ama soru iptali olmadikca yukari cikmaz o kadar
-
@hakimikaymakam gece gelen hislenme kadar tehlikelisi yoktur, bilirim...
-
@osaduman o iş biraz uzun hikaye. Bir yandan bürokrasi, bir yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı diğer yandan kurumun kendi açmazları... Kapılarda birilerinin çalışma zorunluluğu, 7-24 aktif hizmet verilmesinin gerekliliği, maaşların iki şekilde veriliyor olması, kurum müdür ve müdür yardımcılarının ek göstergelerinin 2200 olması vs... Bir sürü konu var ve her şeyden önemlisi akıp gitmesi gereken bir dış ticaret mevzu. Bu ticaret akışında başka konuya bakmayacak kadar güçlü ve kariyer meslek olmayı önemsemeyen bir çok kişi...
-
@can-mavi hocam ozaman birdaha ilan gelicek sözünüze güveniyorum , çünkü şaşırtmadinz bizi, eyvAllah
-
@osaduman o iş biraz uzun hikaye. Bir yandan bürokrasi, bir yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı diğer yandan kurumun kendi açmazları... Kapılarda birilerinin çalışma zorunluluğu, 7-24 aktif hizmet verilmesinin gerekliliği, maaşların iki şekilde veriliyor olması, kurum müdür ve müdür yardımcılarının ek göstergelerinin 2200 olması vs... Bir sürü konu var ve her şeyden önemlisi akıp gitmesi gereken bir dış ticaret mevzu. Bu ticaret akışında başka konuya bakmayacak kadar güçlü ve kariyer meslek olmayı önemsemeyen bir çok kişi...
Böyle gelmiş böyle gidecek durumu çıkıyor o zaman hocam gerçi eş durumu bölge rotasyon sorunları ortadayken diğer beklentiler çok uzakta kalır.
-
@osaduman onunla ilgili düzenlemede beklemede. Gerçi burada konuyu fazla uzatmayalım, kaymakamlık konusundan sapmayalım. Muhtemelen yeni yılla birlikte 3 bölgeye düşen bir atama yönetmeliği ve herkese zorunlu 3. bölge görevi getirilecek. O da beklemede bu konuda CBK çıkacak diye bekleniyor.
-
@osaduman onunla ilgili düzenlemede beklemede. Gerçi burada konuyu fazla uzatmayalım, kaymakamlık konusundan sapmayalım. Muhtemelen yeni yılla birlikte 3 bölgeye düşen bir atama yönetmeliği ve herkese zorunlu 3. bölge görevi getirilecek. O da beklemede bu konuda CBK çıkacak diye bekleniyor.
İnşallah hocam beklemedeyiz. Teşekkürler
-
@hakimikaymakam hocam 0.75 nasıl sapmış
-
Arkadaşlar son bir şey sorarak bugün aranızdan ayrılayım. Kaymakamlık sınavında olmamasına rağmen, İdare Hukuku alanında veya iktisat alanında yardımcı olur düşüncesi ile Maliye çalışan oldu mu aranızda? Size göre her ne kadar direk soru gelmese de Kaymakamlık için Maliye alanına çalışmak doğru mu? Mantıklı mı?
-
@Antimülakat kamusal mallar, bütçe, idarenin işlemleri vs. tipi sorularda maliye de yardımcı olabilecek unsur olarak ön plana çıkabiliyor.