2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Aslında kaynakları soru ve konu kitabı şeklinde incelemekte fayda var . Mayıs ayında ve devamında birçok kitap piyasaya çıkmış olacak ve bunlar içinde ticari kaygılarla yazılanlar da var . Herkes edinmiş olduğu kitaplar hakkında yorum yaparsa yeni alacak arkadaşlara iyi bir yönlendirme olur . Kitapların fiyatları malum gereksiz para vermek ve zaman kaybının önüne geçmek açısından kitap önerilerini objektif yapmakta fayda var . Herkese iyi çalışmalar .
-
@FreeBoY nedir kitaplar hocam
-
Hayırlı sahurlar dostlar,
Politicus adlı kitaplardan herhangi birini okuyan ve farklı olarak bir şey söylüyor, özelliği nedir , daha kısa ve öz mü, yakaladığı sorular var mı, soru bankası mı, konuları mı iyi? Veya neden pahalı olduğu konusunda bir bilgisi olan var mıdır? Bu sorulara cevap arıyorum
iyi çalışmalar. -
İleti düzenlenmiştir.
-
İlk defa hazırlanacak olan arkadaşlara öncelikli tavsiyem online eğitim desteği almalarıdır. Ben Yakın Eğitimin derslerine katılmıştım. Çok faydasını gördüm. Ayrıca özet nitelikte gördüğüm ve tekrar yapmak için faydalı olduğunu düşündüğüm A Kadro çalışma kitabını tavsiye ederim.
Anayasa Hukuku:
Konu anlatımı: Ahmet Nohutçu
Soru Bankası: Artıvizyon + Mas (KAS'ta gereksiz şekilde fazla soru olduğunu düşünüyorum Anayasa özelinde)İdare Hukuku:
Konu anlatımı: Ahmet Nohutçu
Soru Bankası: KAS, Artıvizyon, MAS (Yiğit Yılmaz'ın soruları var içinde)İktisat:
Konu Anlatımı: Analiz, Youtube videoları
Soru Bankası: Analizin içindeki sorular yeterli diye düşünüyorum.Türkiye Ekonomisi:
Konu Anlatımı: Burcu Doğan, Yasin Çoban (içinde sorular da var)
Soru Bankası: Artıvizyonİnsan Hakları: @a-tas hocamın tavsiyelerine uyun
Konu Anlatımı: Soysal Akgün, Ahmet Nohutçu
Soru Bankası: Artıvizyon, KASBu yazdıklarım parasal anlamda külfetli olabilir. En az kaynakla çalışacak olan kardeşlerime tavsiyem, hukuk kısmında konu anlatımında ve soru bankasında Ahmet Nohutçu, iktisat için analiz, Türkiye Ekonomisi için Burcu Doğan..
3-4 çeşit deneme çözülmeli. Başkent Kariyer, KAS vb. Ayrıca online denemeleri de kaçırmamak lazım.
Çok yoğun şekilde çalışmaya başlayarak kendinizi erkenden yormayın. Bu süreçte bazı duyumlar gelene kadar İktisat çalışmanız daha iyi olacaktır. Bütün konuları bitirip son iki hafta kamp şeklinde bütün dersleri ve soruları tekrar etmeniz mutlaka faydalı olacaktır. Son olarak, soru bankalarını bir kere çözmek hiçbir işe yaramaz. Sınava kadar en az 4-5 kere çözmek gerekiyor bence.
Allah yardımcınız olsun.
-
@Larendeli hocam teşekürler tavsiyeleriniz için.
-
@Larendeli hocam teşekkür ediyorum, idare de soru bankası olarak kas yerine themis nasıl olur çok farkedermi?
-
@Larendeli 3gün öncebalmıştım hocam online eğitimi sınava kadar sürecek bir program umarım faydalı olur
-
@Prefosor ritüel ve kas hocam.Yazan iki arkadaşa yolladım.
-
kaymakamlık için uzaktan eğitim kampı alan var mı arkadaşlar
-
@k-33 hocam başladığınız online eğitimin adı ne tavsiye ettiğiniz var mı bu sene ilk kez gireceğim.
-
Ufaktan sınava dair paylaşım yapmanın zamanı geldi sanki Bu sene mülakatta da sorulan, özellikle salgın döneminde eskisine nazaran daha aktif olarak çalışan "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı" ile ilgili bir soru bekliyorum bu seneki sınavda. Bu vakıflar özel hukuk tüzel kişisidir, başkanları mülki idare amirleridir. Denetimleri Vakıflar Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.
Vakıfların karar organı mütevelli heyetidir. İllerde belediye başkanı, defterdar, il millî eğitim müdürü, il sağlık müdürü, il gıda, tarım ve hayvancılık müdürü, aile ve sosyal politikalar il müdürü, il müftüsü; ilçelerde belediye başkanı, mal müdürü, ilçe millî eğitim müdürü, sağlık grup başkanı, ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürü ve ilçe müftüsü vakfın Mütevelli Heyetini oluşturur. Aynı zamanda Mütevelli Heyetinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve hayırsever vatandaşlar da yer almaktadır. -
Arkadaşlar hamdolsun ben 108. dönemde nihayete erdim. Bu süreçte Ankara’da olduğum için bir dersaneye gittim. Aslında KPSS + kurum sınavlarına hazırlıkta yeni değilim ama işle beraber zor olduğu için motive açısından bir dersaneye gitmeyi uygun buldum. Kullandığım Kaynakları fikir vermesi açısından yazayım.
Anayasa : Ahmet nohutçu kaymakamlık kampı konu anlatımı + güncel anayasa metni... soru bankası olarak KAS + themis + kaymakamlık hukuk soru bankası Metin Kaya
İdare : Ahmet nohutçu kaymakamlık kampı konu anlatımı + mevzuat.gov.tr den 18-20 tane kanun be tüm cb kararnameleri.... soru bankası Anayasa ile aynı kaynakların idare sorularını çözdüm.
İktisat: Tufan Samet Hocanın mikro + makro iktisat konu anlatımları... soru bankası Zeynel dinler çıkmış sorular
Tr Ekonomisi: Yasin Çoban konu anlatımı... soru bankası olarak ne bulduysam çözmeye çalıştım çünkü çok geniş bir alan
İnsan Hakları: Ahmet Nohutçu Ateş.... soru bankası olarak ne bulduysam çözmeye çalıştım çünkü çok geniş bir alan. idarede belirttiğim kanunlardan Ve anayasamızdan muhakkak 1-2 veya 3 soru geliyor burada.
Tarih: Cahide Bolat konu anlatımı ve soru bankası
Türkçe: Kpss konu anlatımı ve soru bankası olan herhangi bir kaynak.
Hepinizin hakkında hayırlısı olsun -
@Sgk_sgk kaç almıştınız acaba açıklayabilir misiniz
-
@80üstamadnnmsz yazılıdan 80 üzeri aldım hocam
-
@Sgk_sgk teşekkür ederim ben de 80 üstü aldım elendim hedefim inşallah 1. Olmak başka çıkış kapısı yok benim için
-
@80üstamadnnmsz hocam 2010 yılından beri 10 tane farklı farklı sınavlardan mülakatlardan elendim. Sizi o yüzden çok iyi anlıyorum. Ama yılmadım havlu atmadım hamdolsun mesleklerin en güzeli nasip oldu. Allah muhakkak bir kapı açar olmazsa da vardır yaradanın bir bildiği. Ben bunu düstur edindim. Dilerim sizin için en hayırlısı olur
-
@Sgk_sgk inşallah ben de vazgeçmedim kardes ama çocukluk hayalimdi o yüzden acayip üzüldüm .Umarım sen de vatana millete hayırlı bir kaymakam olursun .Allah yolunu açık etsin.
-
@80üstamadnnmsz Allah razı olsun kardeşim niyeti Halis olan bu vatan için çabalayacak herkese nasip olur inşallah. Allahım yardımcınız olsun
-
@Sgk_sgk önerileriniz için teşekkür ederiz hocam, ben de bir şey sormak istiyorum iktisat özelinde tufan sameti önermişsiniz siz de ben de onu çözüyorum çıkmış soruları çözüyorum birde ama başka kaynak gelince denemelerde vs özgün sorularda zorlanıyorum sizce sebebi ne olabilir özgün sorular çok mu zor ?