2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar eski postlarda atıldıysa bile özür dilerim görmemişimdir. Sizce bu sene yine 100lük alım olur mu yoksa 60a dönerler mi ?
-
Hayırlı günler arkadaşlar. Bu sene sınava giren biri olarak İktisat ve Türkiye Ekonomisi kaynak önerileriniz nelerdir ? Bir fikir alışverişi yapalım artılarını eksilerini görelim.
-
@frkbyzt zaman var iken iktisatta erdal ünsal hocadan devam etmeyi düşünüyorum ben birde bol soru çözmek gerekiyor.Türkiye ekonomisi ana kaynağımız yasin çoban olmalı fakat yanında yardımcı kaynaklar şart
-
Bütçe görüşüldü. Var mı sınav tarihiyle ilgili bir gelişme?
-
@k-33 Bende Yüksel ve Erdal arasında kaldım bilmiyorum hangisini alsam. İnsan Hakları da bilinmez derya misali çalışsan da eksik hissettiriyor
-
Themis yayınlarından çalışan var mı ? Şahsen ben bu sene Kaymakamlıkta Nohutçu hocamızın kitaplarından ilerledim ve faydasını ciddi oranda gördüm. Tek eksiği bana göre Mahalli İdareler bölümü olmuştu.
-
@frkbyzt hocam themıs kullandım faydasını gördüm tavsiye ederim, iktisatta da yüksel bilgili naçizane fikrim olarak daha iyi
-
@Esengül Sağ ol hocam. Konudan bağımsız olacak ama Özal Duran hocanın ders notlarını bulabileceğim bir yer var mıdır ?
-
Ben de yerımı alayım arkadaslar büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ama bu beni daha da hırslandırdı
-
@frkbyzt bir fikrim yok hocam hangi ders için not arıyorsunuz?
-
@Esengül Herhangi bir ders değil o hocanın ders notları çok faydalı olduğunu duydum ama bulamadım o yüzden hocam
-
@frkbyzt hiç duymadım hocam o zaman bulursanız banada atarmısınız?
-
@Esengül Elbette
-
İktisat soru bankası önerisi olan var mıdır ?
-
@frkbyzt aslında iktisatta ne kadar çok kaynaktan test çözsen o kadar faydalı. Ben yine de analiz öneriyorum. Bir de Zeynel dinler var, çıkmış sorular. Ösym'nin soru tarzını değiştirmesi sebebiyle ihtiyaca karşılık vermiyor gibi duruyor ancak iktisat öğrenimi açısından kesinlikle faydalı.
-
@Kethüda Dostum bu sene beni iktisat batırdı o yüzden kararsızım kaynak ve soru bankası konusunda. Mikro için Erdal Ünsal diyorum ağır mı gelir ?
-
@Kethüda hocam konsensus idarede nasil yeterli olur mu cözumleri v.s
-
@frkbyzt aslında dikkat ederseniz iktisat soruları çok zor değildi. Sadece ÖSYM daha önce sorduğu soruları farklı şekilde sormuştu. Mesela lucas kritiği ile piyasa başarısızlığı sorusu gibi. Bunlar yıllardır sorular sorular. Kulağı diğer taraftan tutmuş anlayacağınız. O yüzden iktisatta önemli olan iktisat mantığını oturtmak. Bunun için ara ara ekonomi makaleleri okumanızı öneririm. Erdal hoca da bu konuda kesinlikle başarılı.
-
@Kethüda 74 net alıp baraj altı kaldım. İktisat bölümünde tam 6 tane boşum vardı ve Benim Hocam yayınlarından çalışmıştım benim en büyük pişmanlığım da bu oldu zaten
-
@zenginmemur idarede temel kaynağınız her zaman anayasa, kanunlar, cb kararnameleri ve yönetmelikler olsun. İdare ve anayasada kesinlikle kaynaklara kendinizi teslim etmeyin yarı yolda kalırsınız. Ancak zamanı kısıtlı kişiler için mevzuat üstünden çalışmak her zaman mümkün olmuyor çünkü mevzuat dediğiniz şey bir derya. Test için de ayrıntıya yönelen ve çeldirici şıkları olduğu kitaplar daha kıymetli oluyor, themis gibi. Kas gibi son derece basit ve yüzeysel test kitapları ile başlanıp themisle nihayete erdirilebilir.