2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@marjinalmaliyt57 gönül isterdi ki gerçek tarih erken belli olsun ancak senaryolar daha önemli çünkü ona göre hareket ediyoruz. Forumun da var oluş amacı bu zaten. Yoksa ilan gelse köydeki dedem bile duyuyor
-
arkadaşlar eylül-ekim tarihlerinin konuşulma sebebi bakan beyin alımın sene sonuna kalmadan bitirmesini istediği söylentisinden kaynaklanıyor.söylenti gerçek mi bilmiyorum.fakat osym takvimi o tarihler için sıkışık duruyor.hayırlısı olsun artık ama söylentilere kulak asmadan şimdiden çalışmaya başlamak en doğrusu.çünkü kitap satış sitelerini ziyaret ettiğimde yeni çıkan kaymakamlık kitaplarının hemen 300-400lü satış sayılarına gelmesi ayrıca kaymakamlık sınavına yönelik kurslarında başlamasını ciddi bir kitlenin sınava hazırlık yaptığını işaret ediyor.
-
@kaimmakam109 telaşa düştüm birden ama doğru 2 ay öncesinden geliyor ilan
-
bir konuya daha değinmek istiyorum.özlük hakları konusu.bilindiği gibi şu an kaymakamın maaşı merkez uzman yard. maaşı civarında ayrıca aylık gıda yardımı,kıyafet yardımı,konut,makam arabası gibi ayni yardımlar tahsis ediliyor.
sayın cumhurbaşkanımız maaş konusundaki hususa zamanında değinmişti: Hiçbir kaymakamımızın, emri altındakilerden düşük maaş alması kabul edilemez.diyerek
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201801101031752729-cumhurbaskani-erdogan-kaymakam-bestepe/
ayrıca külliyede düzenlenen 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreninde de özlük hakları ile ilgili çalışmanın son aşamaya geldiğini söylemişlerdi.
benim tahminim zamanında hakim-savcı maaşlarında yapıldığı gibi iyi bir iyileştirme yapılarak maaşların yükseltileceğini düşünüyorum. -
Şuraya öyle boş şeyler yazıldı ki... Doğru bilgi veren adamları da küstürdüler sonunda... Aferin amacınıza ulaştınız yine.
-
@alexandro o söylentilerin doğruluğu son cümlelerinde saklı Kardeşim. O söylentileri çıkartanlar kitap sahipleri kurs sahipleri. İnanmayın arkadaşlar. Sınav Aralık’ta olacak.
-
@marjinalmaliyt57 O kadar güzel yazmışsınız ki iki söz de ben etmek istiyorum.
Çok önceden ismini hatırlayamadığım bir kurumun ilana çıkacağı kesinleşmişti. YDS istiyordu. Arkadaşımın da YDS puanı vardı. Ama sürekli ilanın hemen gelmesi konusunda biraz kafa şişiriyordu. En son dayanamadım 1-2 ay daha beklesen ne olacak demiştim. O da YDS sonuçları açıklandıktan sonra gelirse ilk defa puan alacaklarının da sınava başvurabileceğini, o yüzden hemen gelmesini istediğini söyledi. Tabi istediği olmadı, YDS'den sonra ilan geldi. En son twitter'da 'son YDS'den puan alıp da bu ilana başvuranlara hakkım haram zıkkım olsun.' demişti.
Gözümle görmesem inanmayacağım bu olayın absürt olduğunu düşünebilirsiniz. Ama maalesef değil,bu KPSS'ye hazırlanan İİBF öğrencisinin her gün yaşadığı olaylar. Mesela GUY ilanının 2020lileri kapsayacağı kesinleştikten sonra telegramda kpssden sonra kurum sınavına nasıl çalışmalıyım diye soran birine 'haketmiyorsun o kurumu, biz 2018lilerin hakkıydı' diyip saldıran insanlar var. Ya da sizin dediğiniz gibi küçük aklıyla insanları manipüle edip 1 kişinin bile motivasyonunu bozsam kardır diye düşünenler.
İİBF öğrencilerinin kalitesinin bu kadar düşmesinin sebebi Anadolu'da hasbelkader bir üniversitesiye girmiş, 4 sene boyunca akademik veya kültürel alanda kendini geliştirmemiş olmasıdır. Herkes çakal, herkes kurnaz. Herkes kendisine yarayacak, başkasının zararına olan şeyleri kovalıyor. Bu arkadaşlarımız herhalde rasyonel insan kavramını çok ciddiye alıyorlar,ondandır diye düşünüyorum.
Normalde kaymakamlık başlığına hiç yazmamıştım, hayallerimin ucunda bile yok çünkü. Fakat sizin mesajınızı görünce dayanamadım yazayim dedim. Konuyu daha fazla kirletmeden yazımı burada bitiriyorum. Hepinize şimdiden başarılar!
-
@yolosapiens dediklerinize katılıyorum, ayrıca ben burada bazı kişilerin kasıtlı olarak rakip elemeye çalıştığını düşünüyorum. Ben kpss ye hazırlanmıyorum ama kpss forumlarında ya da hmb alımları başlığına girdiğimde içim kararıyor. Gerçekten işiniz çok zor bunu sınavlar zor çok çalışmak lazım vs değil, insanların kalpleri kötü malesef. Sonuç olarak 1000 kadro açılmış değil mi? 1000 guy alınacak,100 kaymakam alınacak yani 100 kişi kaymakam olacak, başkaları yapıyorsa sen de yapabilirsin gerisi tefarruat
-
Geçenlerde Ahmet Nohutçu, Kaymakam Ahmet Gazi Kaya ile bir sohbet gerçekleştirdi. Sınava hazırlananlara tavsiyesinde tam sayıları hatırlamıyorum ama şuna benzer bişey söyledi; bu sınava on binlerce insan giriyor, ama adam akıllı hazırlanan 1000 kişi anca vardır. Çoğunluk denemek için giriyor vs. gibi cümleler kurmuştu.
Bununla beraber aklıma Twitter'da yapılan bir anket de geliyor. Yine tam sayıları hatırlamakla birlikte anket şuna benzer bir anket idi "Patronunuz size 1000 TL, en yakın arkadaşınıza 1100 TL zam yapacak. Kabul eder miydiniz?" En son baktığımda %55 civarı hayır yanıtı vardı.
Benim gözümde buralarda, gruplarda vs. konuşanların çoğu hem çalışmıyor (çoğu KPSS'den sonra deneyecek), hem de çalışanlar için art niyetli düşünceleri var. İnsanların pek çoğu sandığımızdan daha da kötü. -
Duygularıma tercuman olduğunuz icin ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sınav tarihi konusunda sınav cıkışı net tahmini konusunda senaryolar bazen can sıkıcı olabiliyor tabi anlatmış olduğunuz örneklere ben de sayısız şahit olmuş birisiyim ama artık bir coğuna üç maymun oynuyorum laf değil ıcraat önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecekteki kaymakamlik sınavinda herkese başarılar umarım bu başlık altinda böyle sağ duyulu insanlar olur..
-
Bu foruma gerçekten bel bağlayan bir cok insam var. Burada bir tarih söyleniyor ertesi gün calıştıgım mekanda kaymakamlık sinavi 18 ekimdeymis nereden duydun öyle söylenti var. Giriyoruz foruma bakıyoruz arkadaş sadece 18 ekim 2020 yazmış okadar nerden duydu nereden aldı haberi hic bir şey yok. Tabi acıklama yapmak zorunda da değil lakin bir cok insanin da telaş yaptığını kpss alan calışırken acaba kaymalamlık calışmaya başlasam mı soru işareti bile en az 1 haftasının bu düşüncelerle geçmesine neden oluyor. Vebale girmek kötü bir şeydir umarım daha dikkatli olunur bundan sonra.
-
Bazı arkadaşların burda maaş vs dert ettiğini görüyorum ancak kaymakamlıktan elenen ve bu mesleği sonuna kadar hakettiğimi düşünen biri olarak maaş bu mesleği gerçekten ideal olarak benimsemiş olanların en son düşünecegi şey olmalı zira böyle düşünüyorsanız uzmanliklar da sizin işinize yarar .Hali hazırda iyi bir işi (idari hakimlik ,sayıştay denetciligi sonradan evrak da teslimi yapmiyolar ) olan ya da kaymakamlığı ideal olarak benimsemeyen iyi t.li arkadaşlar girip de bu mesleği gönülden yapacaklara mani oluyor ki çoğunun da 300 ve 400 arası sıralarda olup alındığı aşikardır.
-
Arkadaşlar yine eşdeğerlik istenecek mi
Bilgisi veya duyumu olan var mı -
Arkadaşlar bu sene foruma girmeyeceğim diye kendime söz verdim. Girme sebebim sadece kesin ve net olan duyumumu benim gibi bu yola baş koymuş güzel arkadaşlarıma iletmekti. Onlar mesajı almışlar ve yoluna devam etmekteler. En iyi 100 kişinin bu kutlu mesleğe adım atmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.
Bu haberi paylaşmamdaki amaç tamamen empati.
-
şu forumda her şey düzeldi insanları küstürme huyu düzelmedi.
-
Yıllardır şu sınava giriyorum bazı yüzler , isimler her sene değişse bile düşünce yapısı statik insanlar görüyorum.
-
Şu sınav ilanı hayırlısıyla bi gelse de böyle kısır konulardan uzaklaşıp asıl meselemize odaklanabilsek. Açıklanacak olan sınav takvimi emek veren herkes için en hayırlı zaman olsun tek temennim bu.
-
Themisin yeni kaymakamlık kitabını alan var mı acaba?
-
@mutlu-kedi sınav tarihi ile ilgili pek konuşmak istemem. Yazılanları görünce bişeyler karalayayım istedim. Takvim Ekim ayı ortasını gösteriyor. Aralık için bazı kişiler kesin gibi konuşuyor. Planları Ekim ortası gibi yapmakta fayda var. Ağustosta gelecek ilan ile tam tarih belli olur
-
Arkadaşlar iktisatla arası iyi olan biri cevaplayabilir mi? Ayrıyetten iktisadi okullar çalışmamız gerekir mi yoksa makro kitabının içindeki bilgiler yeterli olur mu? Teşekkür ederim.