2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@darısı-başımıza, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@discotheque bahsedilen proflardan mı görüş almış hocam 6 prof
@darısı-başımıza hocam onları ÖSYM tanımaz bence onları 2020 kaymakamlık grubu ve Yüksel hoca tanır -
Yukarıda görünce bende geçen yıla tekrar göz gezdirdim. Arkadaşa katılmamakla birlikte bir şey dikkatimi çekti. Veriler ilk paylaşılmaya başlandığında @dlkaptan 73-75 ateş hattı gibi bir yorum yapmış. Bu sene ilk izlenimiz neydi hocam liste oluşmaya başladığında @dlkaptan
-
Prof. Dr. Aziz Kutlar kanaat kısmında diyorki:"öncelikle sorunun soruluş kısmında noksanlık olduğunu düşünüyorum......" s.12 soru kökü yanlış sorulmuşsa bu soru da cevap değişikliği olmaz sorunun iptali gerekir
-
@KAMUCU-1 efendim kamucu
-
@oguuzzz düzeltme tırnak içine aldığım cümlede "kısmında" yerine "biçiminde" kullanılmış..Ancak yaptığım yorumu değiştirecek bir hata değil..
-
@oguuzzz onlara cok bakmayin aksi sekilde dusunen akademisyen sayisi cok daha fazla..
-
@darısı-başımıza yazdım hocam yukarda sanırsam araya kaynadı küçük yazıyla yazıldı herhalde
-
@discotheque hocam yaptıkları açıklamalar kendileri arasında dahi çelişiyor..
Prof. Dr. Aziz Kutlar "negatif arz şokları sebeplerinden hiçbirisinde kurumsal vergiler yer almamaktadır." S.12Doc. Dr. Fetullah Akın:" Kurumlar vergisinin arttırılması arz şoku ifade edilen kavrama karşılık gelmesi için önemli ve hissedelebilir ölçüde büyük bir vergi artışının olması gerekir......" s.14
Kutlar kurumlar vergisinin hicbir şekilde arz şoku olarak kabul edilemeyeceğini ifade ederken, Akın değişikliğin miktarına göre kabul edilebileceğini ifade etmektedir. Bu iki görüş arasında dağlar kadar fark var
-
@oguuzzz yuksel hocanin da aciklamasi tutarsizdi soylemistim..nurdan hoca kurumlar vergisi maliye politikasidir ve uzun gorusmeler sonucu artirma karari alinir demis mesela ne alaka??? Yani cidden ne alaka nurdan hocam:))
-
@oguuzzz Toplam talebi (AD) ve toplam arzı (AS) pozitif ya da negatif yönde değiştirecek beklenmedik
herhangi bir değişikliğe şok denir. Eğer ekonomideki bir değişiklik bekleniyorsa, bu beklenti zaten AD ya da
AS eğrisine dâhil edilmiştir. Dolayısıyla, ekonomide AD ve AS eğrisinin kaymasına neden olacak değişikliğin
şok olarak nitelendirilmesi için, doğal afetler, petrol fiyatlarındaki ani yükselişler gibi beklenmedik olması
gerekir. Talep şoku genellikle hükümet faaliyetlerinden kaynaklanır: vergi artışları ya da indirimleri ya da para
ve maliye politikasındaki değişiklikler, tüketici talebinde beklenmedik değişikliğe yol açarak, toplam talebin
kaymasına neden olabilir. Benzer şekilde, kurumlar vergisindeki artış ya da azalış, toplam arzın kaymasına
neden olabilir.Bunu tekrar buraya birakmayim...
-
Can sıkıldıkça, zaman geçmek bilmedikçe, sabırlar sınandıkça, hemen onun adı gelir akla. Arz şoku sorusu üzerine akademik salvolar, yorumlar ve bir sigara daha yakılır akabinde kapanış:)
-
Şu arz şoku sorusunu es kaza ÖSYM cevabına göre doğru yapanlar çırpınıyor
Ama onlarda farkında bu soru kapsamında bir
şeyler olacağının (iptal , şık değişikliği ). -
@olursaekime eskaza way mahfi hocam hoşgeldin gözlerimiz yollarda kaldı gel bizi bir aydınlat
-
@olursaekime yok kardesim degisiklik iptal olabilir ben objektif bakiyorum.. herkes keske objektif bakabilse.. ösymye gorus veren profun birinin soruda hata yok dedigini de biliyorum. İktisattaki para fiskal sorusu ne kadar hataliysa arz soku sorusu da o kadar hatalidir.
-
@KAMUCU-1 mahfi hoca gibi düşünüp bu soruya doğru cevap verdiğini düşünmüyorum sallamıssındır en fazla
-
@olursaekime bu arada es kaza dediginiz soru erdal unsal makro kitabina gore es kaza dogru.
-
@olursaekime yani tanımadığın biri hakkında ya da ÖSYM nin doğru kabul ettiği cevabı işaretleyenler hakkında neden sallayarak tutturdukları veyahut bilmeden yaptıkları izlenimine nasıl kapıldınız hocam kişiler iktisat çalışırken yanlarındamıydınız. Es kaza tabiri üzücü maalesef
-
@KAMUCU-1 üzdüysem özür dilerim üstad yorumu da siliyorum
-
@olursaekime est , sadece gönül isterdi bu soruyu buralarda tartışmayalım suç bizim değil suç primci hocalarla ve maalesef ne sormak istediğini dile getiremeyen ve ikilik yaratacak öncül koyan ÖSYM nin
-
@oguuzzz kendisi çok değerli bi hocadır. Makro dersimize girmişti