2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@gktrko1 kesinlikle ,rahatlik insani aldatir, bir insanin hayatina dokunabilirsek ne mutlu bize
-
@iibf Bir istek heyecan sürekli geliyor ama sanki referans olmadan bu işlerin yürümeyeceğini düşününce o heyecan sönüyor. Okuyanların düşüncelerini bekliyorum.
-
Heyecanı kaybetmemek kazanmanın şartı ama mülakat aşamasının sadece heyecanla hallolmayacagi malum
-
Evet arkadaşlar ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. bazı nedenlerden dolayı 68 civarında kaldık bu sene . seneye için yerimi ayırın.
-
Verdiğin doğru cevaplar sana kazandırmayabilir ama yanlış cevaplar sana kaybettirir. Adam verdiği cevapların çoğundan emin. Ancak emin olmadan verdiği cevaplar sebebiyle kaybediyor. Kaç kişi küsüratlı puanlarla kaybetti. Hiç emin olmadığı sorularda kumar oynamamış olsa şu anda yarışa dahil olacak olan birçok kişi var. Bu sadece kaymakamlık sınavı için değil çoğu sınav için geçerli. Bazı şıkları eleyebiliyorsan şansını deneyebilirsin elbette ama hiçbir fikrin yoksa da kumar oynama. Bu benim görüşüm. sizlerin görüşü farklı olabilir tabi. Şansına güvenip kumarı kazananlar da oluyor tabi ancak istisna.
-
Arkadaşlar merhaba sınava ilk kez hazırlanıyorum anayasa hukuku sadece mevzuatta belirtilen 74 sayfadan mı oluşmaktadır. Ayrıca anayasa ve idare için themis mi yoksa nohutçuyu mu önerirsiniz ?
-
@oguzhas aym kanunu siyasi partiler kanunu milletvekili secimi kanunu ve tbmm ictuzugu de yer aliyor
Nohutcuyu tavsiye ederim -
@70kuralliii aym kanunu siyasi partiler kanunu milletvekili secimi kanunu ve tbmm ictuzugu bunlar mevzuatta yazmıyor mu
-
@oguzhas yaziyor hocam mevzuat gov dan indirebilirsiniz
-
@70kuralliii tamamdır teşekkür ederim
-
@Kethüda kesinlikle katılıyorum. Son sınavdan sonra takip ettiğim foruma bir merhaba da ben demek isterim. 73 küsur puanla liste dışı kaldıktan sonra çıkardığım en büyük derslerden birisi oldu. Bir diğeri ise sınav stresi.. Nasip değilmiş diyerek yola devam etmek de en doğrusu 2020 umarım emeklerimin karşılığını verir
-
@mia2020 bu sene bir ilan daha geleceği kesin mi hocam
-
@Adam-Keeynes bu konuda hiç bir bilgim yok. Şu an için sınavın olup olmayacağı yalnızca öngörülebilir hocam. Naçizane tavsiyem size şu an eğer bir kurumda çalışmıyorsanız kpss ye ağırlık vermeniz. İktisat defalarca söylendiği gibi sınavı belirleyen ders. Gerçekten hazırlanan herkes idare hukukunu yapıyor zaten. Kpss ye adamakıllı hazırlanırsanız sınav ilanı (kpss sınavından sonra geleceğini düşünüyorum) geldikten sonra idare de teşkilatı insan haklarını çok rahat yetiştirirsiniz. Benim gönlümden geçen istediğim tek meslek kaymakamlık ama bu sene yalnızca bir sınava bel bağlamanında yanlış olduğunu gördüm. Bu yüzden ilanı düşünmeden çalışın hocam.Kolay gelsin şimdiden
-
@mia2020 eyvallah kardeş teşekkür ediyorum bilgilendirmelerin için
-
@Kethüda saçma. İstatistiki olarak 5 soru sallasan 4 ü tutar 1 i yanlış. Dolayısıyla 0 nette kalırsın. Yani sallamanin hiçbir zararı olmadığı ortada. Tamamen yanılgı yüzünden öyle hissediyorsunuz. Sallayıp tutunca zaten biliyormusum oluyor, tutmayincaysa tüh be sallamasaydim keşke oluyor. Milyonda birlik bir bilgin bile varsa bir konuda sallamak istatistiki olarak mantıklı olan ki hemen hemen her soruda çok çok az da bir fikrin oluyor. Sallamanin istatistiki olarak doğru olmadığını 1 kişi bile ispatlayamaz. Ben tersini ispatladim.
-
@naturegmbh istatistiki olarak sallamanın kritiğini yapamam ama bariz örneği şahsım. 2018 sınavında 69,75 ile ilk 400 de olup mülakata giremedim. Ve bir soru hakkında fikrin yoktu salladım ve bir eksik yanlış yapsaydım mülakattaydım. Bu sene de geçen sene yaşadığım tecrübeden sebep 4 tane emin olmayıp ama işaretleseydim 1 doğru soruya ihtiyacım kalmaz mülakata 75,5 puanıma puan ekler girerdim. Velhasıli kelam önce nasip neyi sallarsan salla ya da sallama ..
-
Öneririm arkadaşlar geçen sene de 2. basımına çalışmıştım.
Bu sene tüm konuları eklemişler. -
@kenanyasa hocam bu kitabın status 1 olan kpss ve kurum sınavları için 2.cisi cıkar mı?Bu kitap nasıl sizce?
-
@tyr61 tamam da salladigin ya da emin olmadığın halde doğru yaptığın birçok soru da vardır mutlaka. Tamamen yanılgıdan ötürü böyle düşünüyorsun. Salla ya da sallama mühim olan nasip çok deterministik yaklaşım. O zaman sınava da girme Allah nasip ederse sınava girmeden de olursun zaten. Burada bahsettiğimiz sey bireysel gayretimizle ne kadar basarimizi ileri götürebiliriz. Ben de açıkladım sallamanin neden doğru olduğunu bilimsel açıdan. Herkesin kendi kararı tabiki sizi zorlayamam.
-
tam olarak ne sorduğunuzu anlamadım.
Status KPSS Kamu hukuku var bildiğim kadarıyla, bu kitabın Özel Hukuk cildi çıkacak mı diye soruyorsanız açıkçası bilmiyorum...