2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@naturegmbh emin olmadan bir çok soru sallayarak belirtiniz o kadar sallayarak bu sınavlar kazanılmaz sizin kastettiğinizi anladım. Determinist de yaklaşmıyorum. Ben elimden geleni yaptım takdir neyse o oluyor. Nasip olacak olanı el getirir yel getirir sel getirir değilse de el götürür yel götürür sel götürür. Elinden gelenin en iyisini yapıp tevekkül etmek lazım zor olsa da.
-
Status 5.000 Süper Kitap...
İktisat, Ekonomi, Tarih, Alan Bilgisi, İnsan Hakları hepsi var içinde.Sadece Türkçe yok.
Ayrıca 3 tane de deneme var.
116 TL şuan Gazikitabevinin kendi sitesinde.
-
https://www.gazikitabevi.com.tr/urun/muhteviyat-insan-haklari-ve-demokratiklesme-konu-anlatim-kitabi
Bu kitapta Status yazarlarından birisi tarafından yazılmış.
Bilginiz var mı acaba?
-
@naturegmbh hocam afedersiniz de bu nasıl ispat 5 soruyu sallayıp 4 doğru 1 yanlış yapılsa 3.75 net eder, gel gelelim sallanan her 5 sorudan 4 tanesini tutturan 1 kişide siz olmalısınız sanırım. Ayrıca "istatistik" verilerle hareket eder, sizin ispatınız hangi verilere dayanıyor merak ettim
-
@Avşar-Beyi Yav orayı ters yazmışım zaten çok belli değil mi? 5 sallasan gözün kapalı istatistiki olarak 4 ü yanlış gelir 1 doğru o da 0 net yapar. Bunu da mı anlamadın? Veriye gerek yok burada teorik olarak açıklıyorum. Olasılık diye bir dal var malum. Veri uygulamaya dönük sonuçlari ortaya koyar. Burada ona gerek yok çünkü zaten teorik bir açıklama. Örneklem arttıkça sonuç iyice 0'a yaklaşır. İnanmiyorsan dene. 100 tane soruyu rastgele salla, 20 doğru 80 yanlışa çok yakın bir sonuç gelir. İlkokul 5. sınıf konusunu aciklatiyorsunuz adama.
-
@naturegmbh sallamak bence kesinlikle mantıklı. Bu sınava hedefle giren hiç kimse 5 sık arasında kalmaz. Illaki 4 sikka falan indirir. O andan itibaren olasılık yanimizda oluyor.
-
Bu sene olur mu ki arkadaslar?
-
dostlar mahalli idarelerde bu sene cok zorlandim acaba bu alana nerden calisiyorsunuz
-
@IS-LM mahalli idarelerde sadece kanundan çalışmak yeterli hocam. Eğer elimde kaynak olsun diyorsanız ben Ahmet Nohutçunun altın seri idare hukuku kitabından çalışmıştım sınava. Orada mahalli idareler kanundan kopyala yapıştır şeklinde hazırlanmıştı. Onu temin edebilirsiniz.
-
arkadaşlar yiğit yılmaz mevzuat kitabı var bütün mevzuatı anlatmış diyorlar ne diyorsunuz ? hiç bakma fırsatınız oldu mu veya hiç denediniz mi ?
-
Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun süredir takip ediyorum ve kayıt olarak ben de bir şeyler eklemek istedim . Geçen yıl sınava girdim ve hedefime ulaşamadım bunda en büyük etken aynı zamanda kamu kurumunda çalışıyor olmam . İş nedeniyle çok zamanım olmuyor ancak kaymakamlık bir ideal, kariyerimdeki meslek olduğu için geçen yılın tecrübesiyle daha dikkatli hazırlanmayı düşünüyorum . Devletin üst kademesiyle, bürokratlarla iç içe olduğum için az çok bir tecrübem var ancak sınav bambaşka bir şey . Bu sınavda kesinlikle iktisat ve Türkiye ekonomisi belirleyici bu alana ağırlık vermek lazım . Bol soru, bol tekrar ve ayrıntıda boğulmamak. İşle birlikte sınava hazırlanan arkadaşlar nasıl çalışıyor paylaşırsa sevinirim . Allah hepimize yardım etsin .
-
@Korumaamiri ülkenin gündeminden , yaşananlardan insanın çalışası gelmiyor ki hocam
-
@keskin34 çok hızlı değişiyor gündem haklısın. Ben zaten martta başlamayı düşünüyorum çalışmaya şimdi zaman yok maalesef .
-
iktisat konu anlatımı için ne önerirsiniz derli toplu bir öneri bulamadım
-
Sınav ne zaman bekleniyor tahmini ?
-
Anayasa ve idare icin nohutcu yeterli mi yoksa themis kesinlikle oncelikli mi
-
Kursa gidip memnun olan var mi ?
Iktisat konu eksigim mevcut. Baskentkariyer e gitsem mi diye düşünüyorum. Giden var ise aydınlatırsa sevinirim.
-
@felsefetasi istersen git hocam. Makroya da gidebilirsin. Iki dersaneninde kadrosu iyi
-
@yayiç22 sonbahar
-
@marjinalmaliyt57 bi yerden başlamak lazım.
Sağol hocam .