2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
-
Her mülakat sonrasında tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan yıldım. Türkiye ekonomisi ile başlayayım dedim ama kitabı açtığım gibi kapattım. Aşağıdakilerden hangisi İzmir iktisat kongresine katılan taraflardan biri değildir. C) asker işte. Vallahi yeter, en sonunda tutup hepsini vereceğim ateşe.
-
@mülki mahfi eğilmezin değişim sürecinde turkiye kitabını da kesinlikle öneririm, kolay gelsin.
-
@Kethüda ben de bu yüzden "en azından şimdilik" alternatif kaynaklara yöneleceğim, sınava hazırlanırken tekrar tekrar bitirdiğimiz kaynaklar bıkkınlık veriyor çünkü, ama pes etmek yok. Kaymakamlığı 3. mülakatında kazanan tanıdığım var, hakimlik ve kaymakamlıkta peş peşe 4 mülakata girip hepsinden elenip sonunda idari hakimlik kazanan arkadaşım var, bunlar vazgeçmedikleri için kazandılar. Umarım artık sıra bizimdir, bu sene bu hikayenin kazananları biz oluruz.
-
@mülki ben umudumu hiç yitirmedim ama bu mülakatı üç kere üst üste kaybettiğim için artık dezavantajlı olduğumu düşünüyorum. Umarım öyle değildir. Gerçi her ne olursa olsun hayallerimizden vazgeçecek değiliz. Devam
-
Türkiye ekonomisinde yasin çobanın kitabını kullanmıştım. 7 doğru 3 boşum vardı. Boş sorularım da ekonomik göstergeler ile alakalıydı. Kitabın sonunda veriler vardı ama sınavda sorulan verilerle alakalı bilgi yoktu. Bu konuda önereceğiniz bir kaynak var mı daha detaylı verilerin olduğu ?
-
@Willsmithh idare için themisin kırmızı idare hukuku kitabını mı kullandınız?mahalli idareler için ne kullandınız
-
@mülki teşekkür ederim
-
@ryu753 tüm idare için themis kullandım onda olmayan 2 3 tane soru geldi onlarda Status da vardı zaten kapsamlı bir idare kitabından çalışıp ondan sonra bence son ay mevzuatta detay yerlere bakılabilir
-
Bu sene ilan gelecek mi duyum alan var mı?
-
@ryu753 Rica ederim. @Kethüda Bence dezavantajlı olduğunuzu düşünmeyin, bu şekilde defalarca elenip sonunda kazanan örnekler var, onlardan biri olursunuz inşallah. @engineerisletme bu seneye dair bildiğim tek şey ihtiyacın azaldığı, ama 60 kişilik bile olsa ilan gelmesini bekliyorum. İçişleri bakanlığı alımlarını yavaşlatmadı, aksine süreç eskisinden hızlı ilerliyor, bu sebeple eğer alım olacaksa bunu erteleyeceklerini sanmıyorum.
-
Arkadaşlar merhabalar. Bir sorum olacak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ben ekonometri mezunuyum. Bildiğiniz üzere yeni düzenlemeyle ekonometri mezunları (her ne kadar saçma bir karar olsa da ) sınava giremiyor fakat ben şuan iktisat tezli yüksek lisans yapıyorum. Mezun olmam halinde kaymakamlık sınavına girebiliyor muyum ?
-
@j_maynardkeynes girersin
-
@mülki arkadaşlar bende bir şey sorabilir miyim, ben İİBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunuyum, ikinci üniversite olarak da 2 yıllık AÖF Adalet bölümü son sınıf öğrencisiyim ama bu sene kaydımı yenilemedim. Örgün den bu sene mezun oldum ve ilk olarak kaymakamlık sınavına girmek istiyorum sizce ikinci üniversite olarak AÖF okuduğum için bir sorun teşkil eder mi? Gerçi örgün lisans mezunuyum ama merak ettim yine de.
-
@MiraKar yok dostum olmaz merak etme. Açıktan ikinci bir üniversite okumak bizde bir gelenek zaten. Kaymakam olanlar içinden açıktan ikinci bir bölüm okuyanlar illaki vardır. Örgün mezunuysan bitti. Şimdiden başarılar.
-
@Kethüda teşekkür ederim evet örgün 2019 mezunuyum bu sene ilk defa giricem inşallah hepimiz için hayırlısı olur. Size de başarılar.
-
Dewamke yazan arkadasa selam olsun :)yazili sinavda ilk 80 icinde olup elendim 76 puanla nihai listede olanlarada selam olsun :))
-
@murad00 hakkınızda hayırlısı olsun hocam.çalıştığınız kaynakları çalışma yöntemini bizimle paylaşabilir misiniz müsait olduğunuzda?
-
Iyi calismalar arkadaslar elimde insan haklari ve kamu ozgurlukleri agustos 2018 basim halil kalabalik aof kitabi var insan haklari icin isgorur mu sizce
-
@ryu753 klasik seyler herkesin bildigi biraz kanunlara kendim baktim indirdim kitap sekline getrdim belli basli 10 kanunu felan gerisi yuksel bilgili yasin coban aof insan haklari ahmet nohutcu kas ve idare hukuku ve kas denemeleri hepsi bunlar