2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@KAMUCU-1 kesinlikle
-
@Okahraman07 kimseye değerli veya değersiz gibi bir ithamda bulunmuyorum..Aksine akademinin içerisinde bulunmuş o ünvanların alınmasında nasıl bir süreçten geçildiğini, ne fedakarlıklar yapıldığını gayet iyi bilen birisi olarak küçümsemek bir yana fikirleri ile uyuşmasam dahi saygı duyarım..Yüksel Bilgili zaten çok değerli 6 akademisyen diyerek övmüş kendilerini Ama tabii ki eleştirim yine saklıdır ayrı bir konu..Eğer sorunun soruluş tarzının yanlış olduğunu ifade ediyorsanız orada sorunun cevap değişikliği değil, iptali gerekir..
-
@oguuzzz ösym soruyu akademisyenlere sorup gorus almis, soru iptal edilmemis diye duydum
-
@buhayatta önceki sayfada bir şeyi elestirdim de arkadas ona cevap yazmış
-
@oguuzzz anladim hocam
-
Harbiden bazıları çok ağır lafları hakediyo da neyse, biz yine edebimizi bozmayalim...
-
@ESE0303 derken hocam??
-
@olursaekime Sabır sınaması, güzel laflar hakediyorsunuzda neyse büyüklük bizde kalsın.
-
@KAMUCU-1 ÖSYM nin suçu yok, doğru düzgün çalışamayan suçu ÖSYM ye atıyor. Soru gayet açık ve net arkadaşlar “eskaza” sınavı kazanabilmek için çırpınıyorlar. Hocalardan not dilenerek karne şişirme dönemi lisede kaldı sanıyordum. Birde dershane prof.ları çıktı ki onlara zaten edilecek laf yok.
-
@olursaekime es kaza degil soruyu tekrar dönmeye gerek duymucak kadar emin yaptı Bi çok insan
-
@109-dönem, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Yukarıda görünce bende geçen yıla tekrar göz gezdirdim. Arkadaşa katılmamakla birlikte bir şey dikkatimi çekti. Veriler ilk paylaşılmaya başlandığında @dlkaptan 73-75 ateş hattı gibi bir yorum yapmış. Bu sene ilk izlenimiz neydi hocam liste oluşmaya başladığında @dlkaptan
Netler ilk yazılmaya başlandığında ortalama o aralıktaydı hocam. Forumdaki liste 100 kişiye vardığında 74,61 civarıydı. Ancak nokta atışı ise şu arkadaştan gelmişti. Güzel mukayese, bu yıl için de aynısı yapılabilir.
**"Daywalkers 12 Kas 2019 15:10
Arkadaşlar Herkese Merhaba, Öncelikle herkese geçmiş olsun.Geçen sene soruların açıklanmasından sınav sonuçları açıklanana kadar (yaklaşık 25 günde) 112 kişi 70 net üstü yaptığını ve bunlardan sadece 10'u 80 net üstü yaptığını söylemişti.
Bu sene ise daha şimdiden 80 kişi 70 net üstü yaptığını yazdı ve bunlardan 20si 80 üstü yaptığını yazıyor.
Geçen sene 70 net üstü yapan kişi sayısı toplamda 372 kişiydi. Bu sene ben şimdiye kadar edindiğim izlenimlere bakarak 70 net üstü yapan kişi sayısının 800lere ulaşabileceğini ve ilk 400''ün 74-75 bandında kapatacağını düşünüyorum. 75-76 Yada şaşırmam. Belki ilerleyen günlerde görüşlerimiz degisebilir.
Daha sağlıklı sonuçlar için daha fazla kişiye ulaşmamız lazım ve sizden ricam lütfen Trol yapmaya çalışmayın.
Umarım 70 bandında kapatır ve tüm arkadaşlarımız sevinir."**
-
@dlkaptan bu arkadaş bu sene için ne diyor acaba?
-
@discotheque, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@mia6619 hayir soru cevap dogru diyor, zaten yuksel hoca zeynel hocayi aramis ustune diger proflardan gorus almaya calismis sonuc geldigimiz nokta..
aynı zamanda bu soru net değil muğlak diyor.
-
''Son yılların en zor kaymakamlık sınavı...'' eğer bu önerme herkes tarafından kabul görüyorsa geçen senenin iptalsiz barajından (74 civarında bir puan) düşük kapatması gerektiğidir.
''4 soru tartışmalı...iptal veya şık değişikliği'' ciddi anlamda tartışmalı sorular var. Ancak 'ÖSYM bu tip sorularda şunu kabul ediyor' gibi bir anlayış var. Soruların mahkemeye götürülme ihtimali var. Süreç karman çorman bir hal alabilir(eğer hiç iptal olmazsa.
''İktisat hocaları arasındaki yorum farkı'' Erdal hoca cephesi veya Zeynel hoca cephesi diye ayrılsa da insanlar, bu bize kesinkes bir uzlaşılmışlık olmadığını gösterir. Arz şoku sorusu için şu hoca böyle diyorsa böyledir, şu hoca öğrenci eylemek için aksini söylüyor demek bunlar hoş şeyler değil. Soruyu yanlış yapan birisi olarak ÖSYM'nin arz sorusunu iptal etmeyeceğini düşünüyorum ancak bilimsel anlamda ''arz şoku'' konusunun tartışmaya açılamayacak bir konu olmadığını da belirtmek isterim.
Geçen senenin iptalsiz barajı 74 ise ve 2020 sınavı son yılların en zoru ise bu sınavın doğal barajının 74'ten düşük olması beklenir. İptal olur mu olmaz mı konusu yine pek çok dengeyi ve sıralamayı değiştiriyor.
-
@dlkaptan bu tarz bir değerlendirme alsak hocam sizden de ben güveniyorum sizin tahminlerinize
-
@srsmn kendisi kaymakam oldu sanırım
-
Şahsi yorumum açıklanmasına az kaldı burada dursun, Bence kişilerin en büyük hatası bu sınavı 2019 ile mukayese etmeleri ben sınavı ilk günden beri 2018 ile mukayese ediyorum ki sorular daha yapılmayacak türden mantıksızdı ama genel değerlendirmem itibariyle 2018 de teknik elemanların az olması sınavın görece pek bilinmemesi 69,50 de kalmasına yol açtı bu sınavda ki düşüncem 80 üstü kişi sayısı az olmasına rağmen 70 üstü yapının 2018 den çok olduğudur uzatmayacagım 72-72,50 arasında kalacağını düşünüyorum
-
@Daywalkerss Aynı şekilde en başından beri ifade ediyorum 72 üstü büyük ihtimalle mulakati görecektir ama 71 üstü nün de azımsanmayacak derecede şansı var bence
-
@Yunus1059 Hocam geçen senelerin yorumlarini okurken sizin yorumlarinizada denk geldim yanilmiyorsam, 14. oldum yazmisti biri o siz miydinz?
-
@Pisagor Evet hocam öyleydi 14. olduk ama mülakatta olmadı bu sene 72.50 ya da 73.75 netim var. Benim gibi birçok arkadaş benzer şekilde net düşürdü.