2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Yunus1059 Anladım hocam insAllah bu sene olur.
Ozaman size bir soru sormak istiyorum. bu seneki sinavda şansılikmi vardi yoksa, sinav zormuydu diyorsunuz,
ayrica şunuda sormak istiyorum, bidaha bu 2020 sinavina girsem yine geçen seneki netimi yapamazdım bu sinavda diyormusunz?
-
@Pisagor, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@Yunus1059 Anladım hocam insAllah bu sene olur.
Ozaman size bir soru sormak istiyorum. bu seneki sinavda şansılikmi vardi yoksa, sinav zormuydu diyorsunuz,
ayrica şunuda sormak istiyorum, bidaha bu 2020 sinavina girsem yine geçen seneki netimi yapamazdım bu sinavda diyormusunz?
Şansızlık yazmak istedim yukarida
-
@Pisagor Geçen sene Türkçe 1 yanlışım vardı. Bu sene 4 bu sebeple Türkçe konusunda kendi hatalarım ve dikkatsizligin kurbanı oldum. İktisat için çok kolaydı diyorlar. Geçen seneden hiçbir farkı yoktu belki bir tık daha kolay olabilirdi. Ama tarih, insan hakları, Türkiye ekonomisi bunlar gerçekten zor sorulardi. Ayrıca idare olağanüstü saçma şekilde hazırlanmıştı. Dolayısıyla herkes rahat olsun. Sonuçta hepimiz piyasadaki benzer kaynaklardan sınava hazırlanıyoruz. Hiçbir kaynakta bulunmayan en az 10 sorunun olduğu bir sınavın geçen sene ile benzer bir yerde kapatması imkansız. Ben sınavın çok rahat bir şekilde en kotu ihtimalle 72 civarı kapatacagini söyleyebilirim. Son sorunuza gelecek olursam sınava şimdi girsem en fazla Türkçedeki hatalarımı yapmam belki bir daha o da en fazla 2-3 net arttırmama sebep olur. Onun dışında yine benzer bir net yapardım.
-
@Yunus1059 Anladim hocam tesekur ediyorum .
-
@Daywalkerss bu sınav 70 üstü almak için 2018 den kolaydı, 80 üstü almak içinse 2018 den zordu
-
@giovani para fiskal cok daha muglak asil, sorular cok ozensiz hazirlanmis..
-
@sessessc iktisatta eğer birşeyin olacagi piyasa, kurumlar, işletmeler tarafindan bekleniyorsa o piyasaca fiyatlarnir, gerekli önlemler alinir ve beklenen olgu gerçeklestiginde artik hic bir etki yaratmaz. Çünkü etkisini beklentiler olustugunda piyasaya yansitmistir.Kurumlar vergisinin artacagi beklentisi diye birsey duydunuz mu hic? Farzi misal ülkemizde eski sistemde bakanlar kurulu, su anki sistemde cb bir gece ansizin kurumlar vergisini asagi ve yukari sinirlar icerisinde degistirebilir ve bu beklenmedik politika olur. Yani bunu benim yazmam mi gerek buraya? Azcik yorum da lazim iktisatta, kitaptaki ifadeyi kopyala yapistirla kalmamak lazim.
-
@discotheque Para fiskal maliye de geçen bir kavram. Yani maliyede para fiskal kurumlar para fiskal gelirler falan var. Piyasadaki hiç bir iktisat kitabında para fiskal politikalar diye bir ifade görmedim. Tabi iş isden geceyi artık tartismanin manası yok ama durum bu.
-
@maer evet aynı şeyleri söylüyoruz
-
@Yunus1059 gectigimiz aylarda ötv oranlari cb karariyla degisti, bir gecede araba fiyatlari iyice artti, maliye politikasinin krali ee aniden mi oldu, hanginiz bekliyordu:)
-
Dostlar biraz konu dışı olacak ama hmuya başvuracak olanınız var mıdır?
-
@discotheque hocam sabaha kadar yazsanız ne ben ne de siz fikrinizi değiştirirsiniz profesör olmuş adamların görüşleri orada belli sizin de dayandığınız hocalar var iptal olmazsa mahkemeye gidilir hakimlikte olduğu gibi artık kapatalım şu soruyu
-
@dlkaptan bu değerlendirmeyi baz alırsak 71,5-72,5 aralığında kapatması muhtemel. Eğer 70 üstü yapanların önemli bir çoğunluğunu listeye dahil edebildiysek ve puanı 70’in altında olanların katılım göstermemesi değerlendirildiğinde aşağı yönlü bir hareketle baraj puanının daha düşük bir değer alması ihtimal dahilinde. Olası soru iptali ve değişiklikleri hariç.
-
@ryu753 kardesim kapatma konusunda inanin sizinle hemfikirim ben de skldm, dunku prof hocalarin argumanlarina sasiriyorum biri kurumlar vergisi uzun gorusmeler sonucu ortaya cikar cikmasi zaman alir diyor, digeri kurumlar vergisi yuksek miktarda olursa sok yapar diyor, digeri kurumlar vergisinin sok yaptigi hic bir kitapta yazmiyor diyor, birbirleri arasinda tutarli olsalardi daha saglikli olurdu en azindan.
-
@109-dönem 71-73 iptalsiz kesin aralik
-
@olursaekime ben bu 2 soruyuda bilerek kasten işaretledim. Hiç de tereddüte düşmedim. Ben doğru yaptım diye iptal olma ihtimali çok yüksek.
-
@srsmn kaymakam oldu geçen sene arkadaş
-
@miAzim tebrik ederim .
-
@olursaekime teşekkürler
-
@discotheque birde anlamadığım nokta şu.iktisat bilimi teorilerden oluşur uygulanırken yoruma açık ve her uygulama farklı sonuç doğurabilir.şimdi biz temelden öğrenirken dolaysız vergilerin sabit maliyetleri artırdığını öğrendik kurumlar vergisi dolaysız bir vergidir ve maliyeti artırır asyi sola kaydırır.artış yapılacağı beklenebilirde beklenmeyebilir de buraya birçok faktör etki eder.burada açıklama yapan hocalar kurumlar vergisi üç aylık yapılır bilmem ne uygulamayı işin içine karıştırmışlar dersane hocalarının yorumunun profesyonel olduğunu düşünmüyorum.tamamen yanlı bir açıklama olmuş.çok yazık