2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@vuralkara hocam kaynak önerir misiniz?
-
Arkadaşlar herkese bu zorlu ve uzun süreçte basarılar dilerim. Geçen sene 2 iktisat neti ve Türkçe tarih 6 yanlış la 73 küsür puanda kaldım ve iktisatin önemini acı şekilde anladım. İktisat ta temelim yok sevmiyorum da onereceginiz Video anlatimi varmi musa çiçek makro için yeterli olurmu şimdiden yardım için teşekkürler
-
İleti düzenlenmiştir.
-
Arkadaşlar daha önce foruma yazdım mı bilemiyorum bu soruyu fakat yine sormak istiyorum. 2019 sınavı için eşdeğerlik belgesi aldım ama sınavda sıralamaya giremedim. Bölümüm bu arada siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler. Bu sene de sınava gireceğim fakat tekrar eşdeğerlik belgesi almama gerek var mı yoksa 1 kere aldığım belge yeterli oluyor mu? Bilen varsa çok sevinirim.
-
@MiraKar Eşdeğerlik belgesini 1 kere almanız yeterlidir. Ne olur ne olmaz o belgeyi kaybetmeyin. iyi çalışmalar
-
Herkese kolay gelsin arkadaşlar. Şu kitap hakkında fikri olan var mi, alip almamakta kararsizim.
Son dakika tr ekonomisi notları - berkay cihan
Naip - insan haklari (soysal aygun) -
@hakime-hanim son dakikayı tavsiye etmem fazlasıyla özet niteliğinde kalmış net bilgiler içeriyor, yorum soruları için o dönem hakkında da bilginizin olması kanaatindeyim
-
@asiye-0 sağolun hocam. Aslinda eski basim yasin coban var elimde, ondan sasmamak lazim o halde guncel verilerle destekleyip.
-
@Kaydı-Silinmiş çok teşekkür ederim
-
@hakime-hanim Rica ederim, kesinlikle, Türkiye Ekonomisi alanında tam anlamıyla hiçbir kaynak yeterli gelmese de en kapsamlı olanı Yasin Çoban
-
Selamun aleykum arkadaslar sinava hazirlanmaya karar verdim idare hukuku icin hangi kanunlari okumami tavsiye edersiniz ? Idare hukuku icin onerebileceginiz konu anlatimi kitabi varmi ? Tesekkur ederim.
-
@profesör16 yiğit yılmazin mevzuat konu anlatımı ve soru bankasını kullanabilirsiniz.
-
@profesör16 idâre hukuku konu için ayrıntılı bir kaynak ümit kaymak themis yada ahmet nohutcu idâre hukuku konu kitabı yeterli olur
-
Tesekkur ederim kiymetli arkadaslar cok saolun
-
Merhaba dostlar, isimle ilgili yasadigim bazi degisiklikler sebebiyle bu sene muhtemelen sinava giremeyecegim. Sinav mulakat kaynak vs. konularda sorusu olan arkadaslar her zaman ozel mesaj yazabilir, elimden geldigince cevaplarim. Umarim herkes emeginin karsiligini alir, herkese basarilar.
-
@mia_nur valiler de 657 sayılı DMK'ya tabidir. istisnai memurluğu düzenleyen zaten DMK'dır.
-
Şayet sınav denildiği gibi aralık ayında olursa ben de askerlik dönüşü eylül itibariyle aranizdayim.Bu defteri kapatmistim ama ..Herkese şimdiden iyi çalışmalar.
-
@mulkiamir18 kardeşim genel itibari ile bu sınav pek dershane formatında değil arkadaşın dediği gibi doğru kaynaklarla halledilebilir ama şunu da belirteyim özellikle Ankara da falan Bazı yerlerde sağlam dershaneler var özellikle sağlam bir çalışmadan sonra maddiyatın el verirse son tekrar açısından zamanı da uyarsa bence gidilebilir . Arkadaşım Türkiye 21. Oldu ilk sağlam temel oluşturdu daha sonra sınava yakın bir zamana doğru dershaneye gitti . Dediği şey özellikle son döneme doğru hiç. Çalışmak istemiyordum dershane oradaki ortam beni motive etti dedi.tabi hoca kadrosu sağlam olanlardan bahsediyorum taşranın birinde merdiven altı yerlere gideceksen hiç gitme parana yazık .Şunu tekrar belirteyim tüm konular biktikten sonra gidilir bence gidilirse de bana otursun hoca anayasa idare öğretsin Dersen yazık olur parana da zamanına da umarım açıklayıcı olmuştur.
-
Herkese selamlar arkadaşlar. Kaymakamlık sinavina çalışıyorum şu an. Hem kaymakamlık sinavina calisip hem kpss a calisan calisabilen varmi kpss a hakkinda pek bilgim yok.
-
merhaba arkadaşlar.benim kaynak önerim şu şekilde:
-muhteviyat Anayasa Hukuku Konu Anlatım Kitabı
-muhteviyat İdare Hukuku Konu Anlatım Kitabı(henüz çıkmadı.basımı 2 ayı bulacakmış.)
-Muhteviyat İnsan Hakları ve Demokratikleşme Konu Anlatım Kitabı
-Status kaymakamlık Çalışma Kitabı 5000 Açıklamalı Çözümlü Soru 2 Cilt
-bir tane özgün soru bankası çalışma kitabı seti(themis,mevki,miargama bunlardan bir tanesi)
son sınava statüs/themis kitaplarından hazırlanmıştım.71d/22y
10 yanlışım türkçe ile insan hakları kısmından gelmişti.