2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Kıymetli kaymakam adayları, Ramazan Bayramınız mübarek olsun, Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Hayırlı bayramlar
-
Ramazan Bayramınızı Kutlar,Sağlık, Huzur ve Bereketli Ömürler Dilerim...
-
İyi bayramlar herkese.
Sınav tarihi ile ilgili kesin bir duyum var mı, yoksa konuşulan tarihler tahmini mi?
-
-
Mutlu,huzurlu nice bayramlarımız olsun,hayırlı bayramlar herkese :))
-
iktisat mezunlarının şansı nedir sizce?
-
@ik yüksektir hatta şansı en yüksek bölümlerdendir.
-
Arkadaşlar bu sene Eşdeğerlik muhabbetinin kalkması gibi bir durum olur mu ? Ya da bu sene kazanan adaylardan eşdeğerlik belgesi alamayıp mülakata giren oldu mu bir fikriniz var mı ?
-
Aşağıdaki ifadelerden hangisi ve hangileri doğrudur?
ı) Valinin disiplin amiri cumhurbaşkanıdır.
ıı) Vali yardımcısının disiplin amiri bakandır.
ııı) Kaymakamın disiplin amiri validir.
ıv) Kaymakam adayının disiplin amiri vali yardımcısıdır.A) ı, ıı ve ııı
B) ıı ve ııı
C) ıı, ııı ve ıv
D) ııı ve ıv
E) hepsi -
@Kethüda hocam sınav formatından çok uzak bir soru bu. Bu tip sorularda takılmamak lazım.
-
Memur A hakkında göreviyle ilgili çıkar sağlamak suçlamasıyla "kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" verilmesi istenmiş ve tamamlanan soruşturma evrakı il disiplin kuruluna tevdi edilmiştir. İl disiplin kurulunca ceza uygun bulunmuş ve akabinde atamaya yetkili amirin onayı ile kesinleşmiştir.
Bu durumla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Verilen karar hukuka ve mevzuata uygundur.
B) Göreviyle ilgili çıkar sağlama suçu genel hükümlere tabi olduğu için soruşturma cumhuriyet savcısınca yapılması gerektiğinden karar hukuka aykırıdır.
C) İl disiplin kurullarınca verilen kararlar hakkında onay mercii vali olduğundan verilen karar hukuka aykırıdır.
D) Cezayı uygun bulma yetkisi atamaya yetkili amire, onama yetkisi ise disiplin kuruluna ait olduğundan verilen karar hukuka aykırıdır.
E) göreviyle ilgili çıkar sağlama fiili aylıktan kesme cezası gerektirdiğinden dolayı karar hukuka aykırıdır.
-
@ceterisparibusss haklısınız, ben sadece mülki amirlerle ilgili her türlü sorunun gelme ihtimali olduğunu düşündüğümden dolayı yazmak istedim. Dip not gibi düşünün.
-
Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Bu sene yazılı sınavda 14. olduk. Fakat mülakat olumsuz sonuçlandı. Kısmet değilmiş. Tekrar hazırlanmaya başladık. Bu sene inşallah Aralık ayında 100 kişilik bir alım olabileceği konuşuluyor. Bu süreçte sınava hazırlanan bütün arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.
-
@Yunus1059 Hocam ben geçtiğimiz yazılı sınavı 3 puan ile kaybettim ve şimdi yeniden hazırlanırken motivasyonumu korumakta zorlanıyorum. Siz bu kadar iyi bir yazılı sonucu ile mülakattan elenmişsiniz ve anladığım kadarıyla aynı istek ve heyecanı muhafaza edebiliyorsunuz. Tebrik ederim.
-
@amirim seni buralarda görmek sevindirici hoş geldin Sefa getirdin
-
@forrest Bu iş herşeyden önce nasip hocam. Rabbim nasip ederse herşey olur. Sabretmek ve önümüze bakmakta fayda var.
-
@Yunus1059 hocam çalışma düzeninizden kaynaklarınızdan bahseder misiniZ sakıncası yoksa
-
@yabgu Ahmet nohutcu idare hukuku kitabını kullandım , Türkiye ekonomisi Yasin çoban , Anayasa hukuku ise Themis. Bu kaynaklar faydalı oldu. Fakat sonuçta Anayasa ve idare kitapları var olan kanunlardan oluşturulmuş kitaplar. Piyasada benzerleri de rahatlıkla bulunabilir. İlla şu kaynaktan çalışmak gerekli diye birşey söyleyemem.
-
Herkese iyi çalışmalar. Tarihte video dersten çalışmak istiyorum. İki hoca arasında kaldim, deneyimlemis arkadaşlar varsa Aydin Yuce'yi mi yoksa Mehmet Celal Ozyildiz'i mi tavsiye edersiniz? Ramazan Yetgin seçenekler arasında yok. Teşekkürler.
-
@hakime-hanim Ben kpss için Celal hocadan takip ediyorum gayet memnunum kimisi tarzını beğenmiyor ama çok akılda kalıcı anlatıyor