2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@Korumaamiri themis için dedim hocam
-
Bakıp inceleme fırsatı olan arkadaşlar konu anlatımı olarak a kadro,ahmet nohutcu,yiğit yılmaz,dizgi kitap mas,ali argama,themis vb varsa hangisi onerirsiniz yigit yilmaz in kitabından sadece 1 sayfa gördüm biraz çıktı gibi olmuş inceleyip önerisi olan yazarsa sevinirim
-
@108-Dönem, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@Korumaamiri Çok güzel söylüyorsun canım kardeşim ancak var mı ÖSYM den bir dayanağınız. ÖSYM ile görüşme yapıldığını biliyor musunuz. ÖSYM ile bakanlığın 2 kere görüştüğünü biliyor musunuz. 2 tarih teklifinde bulunduğunu biliyor musunuz. Birisi 5 Aralık diğeri 12 Aralık, bunu biliyor musunuz. Asla ve asla emin ve kesin bir bilgi olmadan yazmayacağımı biliyor musunuz. 106 ve 107'lerin dil eğitimleri muamma, 108'lerin mesleğe intikal, 106 ve 107 lerin dil eğitimlerinin netleşmesine bağlı iken bakanlık bu sene yeni alım yapmamayı bile planlıyordu. Sayın Bakana, personel yapmama planı sundu toplantıda alımın Mart-Mayıs 2021 yapalım denildi. Bakan bey tekliflere sıcak bakmadı. 80 kişilik bir planlama var, Eylül ayının sonunda 20 kişilik ek kadro isteyecek bakanlık. Ekim ortası gibi ilana çıkıp, Aralık başı sınav yapacak. ÖSYM ile 2.gorusmede 5 Aralık üzerinde anlaşıldı. Resmi protokol için ek kadro izni bekleniyor.
Ama şuan anladım ki buraya yazmak ile hata yapıyorum. Çünkü ben bakanlık içinden aldığım, toplantılardan aldığım, bakanlık da personel üstü abilerimden aldığım bilgileri, resmi planlamaları paylaşıyorum ancak görüyorum ki hiç bir dayanağı olmayan insanlar "bence-sence" muhabbetine giriyor. Beni azıcık tanıyan insanlar çok iyi bilir ki mesajlara çok içten ve samimi cevap veriyorum, çünkü ben süreci çok iyi biliyorum. Ama gerçekten insanların biraz nankör olduğunu unutuyorum. Net bilgi ve kesin bilgi olmadan paylaşım asla yapmam bunu bilin (zaten artık paylaşım da yapmayacağım, foruma da bir daha girme planım yok siz bence-sence denemeye devam ediniz). İnsanları inandırmak için daha ne yapmalıyım bilemiyorum. Mülakat süreci bana bilgileri verildi ve nokta atışı söylediklerim çıktı çünkü ben bir şeyleri kafadan uydurmuyorum, kesin ve net olmadan da yazmıyorum. Geçen hafta Adalet Bakanlığında üst düzey bir abimle görüştüğümde idari yargı alımının Aralık sonu planlandığını ancak netlik olmadığı söylendi. Bunu hiç yazdım mı ben, yazmadım. Çünkü net değil. Kimsenin duyguları veya emeği ile oynamayı istemem ki bu bana yakışmıyor. Zaten de artık girmeyeceğim foruma bu son mesajım olacak. Çünkü insanların bu tavrı benim hiç hoşuma gitmiyor. Herkese sağlıklı, azimli bir hazırlık süreci diliyorum. Sınav 5 Aralık 2020 Cumartesi günü yapılacak. Aksini düşünen ona göre çalışsın. Ekim gibi ilan gelince biraz daha fazla çalışacak vaktiniz olur. Kendinize iyi bakın. 2020 Kaymakamlık süreci herkes için hayırlı olur ve makama şeref katacak vatan evlatları o makama oturur. İyi günler dilerim herkese. Allah'a emanet olun.Aferin, şuraya iki bilgi getiren herkesi küstürün, kaçırın. 108.Dönem kusura bakmayın üstad, nezaketiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
-
@108-Dönem ustad 3 4 kişi için bilgilerinizi burdaki arkadaslardan esirgemeyin sağlıki bilgi veren ender insanlardansiniz
-
@108-Dönem şu ana kadar Bakanlığın yaptığı her çalışma planlamadır. Bu kadar kesin konuşmak insanları hayal kırıklığına uğratır . Peki virüsün son baharda yayılma göstererek tüm planlamaları altüst edeceğini öngöremiyor musun? Şu an olağanüstü süreçlerden geçiyoruz ve net kesin ifadeleri doğru bulmuyorum . Bakanlık içinden kimlerle görüşüyorsunuz bilmiyorum ama şu an net bir sınav tarihi olmadığını, yapılan planlamanın 100 kişi Kasım ayı olduğunu belirtiyorum . Seneye yapılacak bir sınavda ise 60 veya 80 olacak şekilde her yıl azalarak devam edeceğini söyleyebilirim . Amaç burada insanların ümidini kırmak veya boş hayaller peşinde sürüklemek değil. Bu sınava uğraş veren kesim belli zaten ve onlar sınav tarihi beklemeden hazırlar . Paylaşmış olduğunuz olumlu duyumlar, düşünceleriniz bu sayfayı takip eden arkadaşları motive eder, heyecanlandırır . Ancak bu kadar tepki göstermenize gerek yok Kasım olmaz Aralık olur 80 olmaz 100 olur alım ancak olur. Devletin azimle çalışacak, pratik düşünen, kriz yönetebilen, milletine hizmet edecek fayda sağlayacak kaymakam adayına her zaman ihtiyacı vardır . Herkese çalışmalarında başarılar .
-
@Korumaamiri dostum sen neden iddialaşıyorsun ki... adam öğrenmiş yazmış. Neden adamı küstürüyorsun? Bir şey biliyorsan yaz. Daha cümleye başlarken bile varsayım yaparak “bakanlığın planlaması ...” diye giriyorsun. Yapma dostum. Öğrenip de bilgisini paylaşan zaten kıt. Bir de böyle yaparak paylaşımcı arkadaşları üzmeyin. Biz de üzülüyoruz sonra.
-
@emrediyebiri geçmiş yorumlara baktım arkadaş bir tarih atmış ortaya evet ama ben buna istinaden yazmadım zaten. Her insan düşüncesini dile getirebilir . Ancak arkadaş biraz alıngan kendi üstüne alınmış .
-
@108-Dönem hocam ister istemez olumlu ve olumsuz şekilde yorumlar mutlaka olacak ama inanınki sizin gibi kimsenin ulaşamadığı ve herkesin ulaşmaya çalıştığı soruların cevaplarını verip ben dahil çoğu kimsenin yüreğini ferahlatıyorsunuz. Bu yüzden tartışmalarımız veya yanlış anlaşımlarımız mutlaka olacak bunun için sizin veya diğer bilgi sahibi arkadaşların o güzel bilgi ve tecrübelerine ihtiyaç var
-
BİSMİLLAH deyip bu seneki sınav maceramıza başlayalım.Tüm dostlara başarılar.
-
Soru bankaları konusunda kafası karışık arkadaşlar var. Themis eleştirilmiş, bazı kitaplar övülmüş, bazıları yerilmiş. Arkadaşlar hiçbiri mükemmel değil. Themis'te nasıl ki gereksiz zorlukta sorular varsa kas'ta da o kadar mevzuattan kopyala yapıştır soru var, status'te de o kadar gereksiz soru var. Hatta bazen status'teki sorulara gülüyorum, gerçekten bunların soru olarak geleceğine inanmışlar mı diye. Adayın kafasını karıştırıp moralini bozmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Ancak yine de bu soru bankalarını maddi imkanınız ölçüsünde alın. Daha iyileri yok çünkü. Siz kaynak kitaplardan ve mevzuattan yeterli ölçüde ve verimlilikte çalışın da sonuca ulaşırsınız merak etmeyin. Mesele nereden ne kadar çalıştığın değil, ne kadar verimli ve düzenli çalıştığındır.
-
@108-Dönem hocam merhaba, pire için yorganı yakmayın lütfen. Sizin yönlendirme, tavsiye ve vereceğiniz bilgilere forumda birçok arkadaşımızın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Selametle
-
@108-Dönem hocam bilgilendirmeler için kendi adıma teşekkür ederim. bilgi vermeye devam edin lütfen. sayenizde net ve kesin bilgileri öğrenebiliyoruz.
-
Arkadaşlar,
İnsan beyninin anlama hızı, video derste hocanın anlatma hızının binlerce katı bir noktadan sonra boşta kalan beyin hayal kurmaya başlıyor dersten kopuyor. Sınav çok okuyup araştıranı belirleyen bir sınav. Bu nedenle ben açıkçası online vs. dershaneye gitmeyi düşünmüyorum. Hem çok pahalı. -
@omeray12 bende öyle düşünüyorum eğer altyapı varsa eylülde olacağını düşünsek bile 4 ay var, ben bu sınava sıkı çalışıp 5 ayda kazananı da gördüm. Hatta KPSS Alan sınavını 4 ayda kazananı da gördüm. Hiçbir şey zor değil sadece sistemli çalışmak ve anlamadığının üstüne inatla gitmek gerek.
-
@omeray12 Ben de özellikle kaymakamlık için dershanenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.Hatta dershanenın daha yavaslattıgını dusunuyorum.Çalışmak niyetinde olan herkesin kendi kendine halletmesi için yeterli süre de var.
-
Yeniden Başla…
Kendini Yorgun Hissetsen Bile
Başarı Senden Kaçsa Bile
Bir Hata Sana Zarar Verse Bile
Hatta İhanet Sana Acı Verse Bile
Bir Hayal Yok Olsa Bile
Gözyaşları gözlerini yaksa bile
Kimse gayretini farketmese bile
Nankörlük ödülün olsa bile
Anlayışsızlık seni gülmekten alıkoysa bile
Ve hatta HERŞEY HİÇBİR ŞEY OLSA bile, VAZGEÇME
YENİDEN BAŞLA…5. Sezon başlıyor :))) -
@kamikaze bu söz bile sanırım heyacanla yazılarınıızı takıp etmeye yetıcek sınavı 5 defa kazanmıs birisiniz sanırım
-
@Jacks-parol inşallah 5 olacak Allahin izniyle :))
-
arkadaslar sınav için konu ve soru ayrı olarak toplu kaynak listesi tavsiyesi verebilirmisiniz ?
-
2020 Kaymakamlık Sınavı Kitap ve Kaynak Listem
Konu Anlatım
Anayasa Hukuku: Themis ve mevzuat.gov.tr
İdare Hukuku: Ahmet Nohutçu ve mevzuat.gov.tr
İnsan Hakları: Reşit Gürbüz ve İnternet Kaynakları
Türkiye Ekonomisi: Politicus ve TÜİK, TCMB, Mahfi Eğilmez web sayfaları
İnkılap Tarihi: AÖF İnkılap Tarihi Kitabı ve Nutuk
İktisat: Zeynel DinlerSoru Bankaları
Anayasa Hukuku: Politicus
İdare Hukuku: Politicus
Türkiye Ekonomisi: Yasin Çoban