2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Tekrar geri döndük inşallah 109.Dönem olur.
-
Arkadaşlar bugün benim de; Bakanlıkta bir tanıdık vasıtasıyla aldığım duyum var, sizinle paylaşmak istedim. 5 Aralık günü sınav var inşallah bir aksilik olmazsa alımda 100 kişilik. Daha önce de bu tarihi paylaşanlar olmuştu zaten. Bende doğrulamış oldum hak edenin kazanması dileğiyle herkese başarılar dilerim.
-
@108-Dönem, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Sevgili 109.Dönem Adaylığına baş koymuş değerli kardeşlerim. Çok fazla bilgi kirliliği ve kafa karıştırıcı bilgi var. Foruma yazmayacaktım bir daha ancak özelden çok mesaj aldım ve bu yola benim gibi baş koymuş insanların yanlış rota çizmesini istemiyorum.
Bir daha belirtmek istiyorum. Ekim-Kasım söylemleri dolaşıyor etrafta.
Sınav net ve kesin olarak 5 Aralık 2020 Cumartesi sabahı yapılacak Allah'ın izniyle. Bu söylediğime isteyen inanır isteyen inanmaz tercih size kalmış.
Bir de bir müjde daha vermek istiyorum. Bakanlık dan aldığım net ve kesin bilgi. 27 Aralık 2020 Pazar günü 100 İdari Yargı Hakimi alımı için sınav yapılacak. Şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim. Herkese kolay gelsin. İyi çalışmalar.Bize söyleyecek söz kalmamış, ömrüne bereket Kardeşim. Hayır lı olsun...
-
@churcill var hocam çeko mezunu 108. dönemde
-
@çekonomist94 girdi ve kazanan var çeko mezunu
-
@the-kaime-makam Ben de aynısını yapmayı düşünüyorum yardımcı olabilecek biri varsa beklemedeyiz...
-
İyi günler arkadaşlar bir sorum olacaktı, bu konuda tecrübeli arkadaşlar ve durumu benim gibi olup da sınavda başarılı arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Üniversiteden(örgün öğretim maliye) mezun olalı 5 yıl oldu özel bir şirkette haftanın 6 günü çalışmaktayım.Mezun oldum olalı hiç kitap yüzü açmadım temelim yok açıkçası.Kaymakamlık sınavına hazırlanmak istiyorum bir süredir forumu takip ettiğim için az çok hangi kaynaklardan çalışmam gerektiğini öğrendim, öngörülen tarihe kadar(5 Aralık) günlük ortalama 3 saat(sadece akşam işten sonra bakabilecegim için) çalışmayla başarılı olabilir miyim? Yoksa hiç başlamayayım mı? -
@efe123 Önemli olan ne kadar istediğiniz hayal ettiğinizdir hocam.Olur olmaz orası nasip meselesi kimse garanti veremez ancak bu mesleği isterseniz bu sene kazanamamanız halinde seneye açılacak bir sınava hazırlanmak konusunda şüpheniz olmaz.Altyapım yok gibi bir tereddutunuz kalmaz.Hayalinizse bir yerden başlamanız gerekiyor
-
@harveyspecter tabiki öyle hocam size katılıyorum bu konuda,benim daha çok merak ettiğim şey benim gibi kısıtlı zamanı olup da çok güzel sonuçlar elde eden arkadaşlar var mı? varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim
-
@efe123 iktisat altyapımız varsa hani sıfırdan inşa etmek zorunda kalmayacaksanız,Türkçedeki sorulara doğru cevap verme yuzdenizin yüksek olacağına inanıyorsanız mevzuat için gerekli konsantrasyonunu gösterirseniz neden olmasın.Son zamanlarda rekabetin giderek yükseldiği,kazanan birçok kişinin mülakatta elenmesi neticesinde yeniden girip kazandığı görülüyor.Bu da hata yapma olanagınızı en aza indiriyor.İktisatı öğrenmek ve hakkını vermek zamanınızı alabilir.Bu durumda kendinizi en iyi siz tanırsınız
-
@efe123 klişe olacak belki ama önemli olan verimli doya doya 3 saati değerlendirmeniz
İktisat konusunda arkadaşlara katılıyorum
Eğer iktisat temeliniz varsa ve önce o konulara ağırlık vererek ilerleyip ilanla birlikte anayasada ve idarede ki mevzuat okumalarınızı derinleştirmeniz neticesinde neden olmasın . Çünkü genelde ilanla 50 günlük bir süre oluyor sınava ki bu benim için mevzuat okumalarıma fazlasıyla yetmişti. Sınavın bana göre en sıkıntılı alanı Türkiye ekonomisi ve İnsna haklaır çünkü çok sürpriz bir alan . Onun haricinde ki dersleri rahatlıkla halledebilirsiniz başarılar şimdiden -
@harveyspecter İktisat temelim yok ama İnşallah kalan bu sürede elimden geleni yapmaya çalışırım enazindan temelim olur çok teşekkür ederim cevaplar için
-
@menekşe size de çok teşekkür ederim hocam önerilerinizi dikkate alacağım inşallah güzel bir çalışma dönemi olur emek veren herkesin Allah yardımcısı olsun
-
@efe123 bir arkadaşın dediğin gibi en azından bir sonraki dönem için temel atmış olursunuz.İktisatta YouTube da video izleyerek ve tufan Samed hocanın konu kitapları ile de çok rahat bir ivme yakalarsınız diye düşünüyorum . Rabbim hakkıyla bu vatana millete hizmet edecek yüreğinde sevgiyi merhameti asla eksik etmeyecek dostlara içlerinde bizlere nasip etsin herkese çalışmalarında kolaylıklar dilerim
-
@efe123 rica ederim Hocam
-
@menekşe amin hocam Allah razı olsun
-
Adaylardaki bu mevzuatı önemsememe durumu nereden kaynaklanıyor. Herkeste şöyle bir kanı var: mevzuat kısmı sınava yakın çalışma ile halledilir; iktisat, tr ekonomisi ve insan haklarına odaklanmak lazım.
Böyle bir şey yok arkadaşlar. Nereden baksanız 40 soru gelir mevzuattan. Anayasa, idare, mahalli idareler ve insan hakları kısmının tamamına yakınını mevzuat sayabiliriz. Bir kere anayasa, idare ve mahalli idarelere sağlam çalışıp full yapan aday sınavı cebine koyar.
İktisat, tr ekonomisi falan çok önemli elbette. Fark yaratan kısımlar bunlar ama mevzuatı çok da salmasın kimse.
-
Benim de sizlere sormak istediğim bir husus var arkadaşlar. Instagram üzerinden paylaşım yapan sayfaları takip ediyor musunuz? Soru paylaşımları, canlı yayınlar, postlar, hikayeler ve daha bir sürü şey. Takip etmediğinde insan bir şeyleri kaçırıyormuş gibi hissediyor. Devamlı bakınca da bunaltıcı oluyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
-
@forrest, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Benim de sizlere sormak istediğim bir husus var arkadaşlar. Instagram üzerinden paylaşım yapan sayfaları takip ediyor musunuz? Soru paylaşımları, canlı yayınlar, postlar, hikayeler ve daha bir sürü şey. Takip etmediğinde insan bir şeyleri kaçırıyormuş gibi hissediyor. Devamlı bakınca da bunaltıcı oluyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
bunun süreklı soru paylasımı yapılan facebok grupları versiyonuda var .
Şahsi görüşüm gece yatarken bi yarım saat bakmak dışında vakit ayrılmaması gerekiyor . Sınavın klasik oldugu zamanlarda askerdeyken sınava hazırlanıp kazanmış biriyim ve o facebok gruplarındakı soru paylasımlarından inanılmaz derecede fayda görmustum .mülakattan elenınce ertesı seneevde evde hazırlanırken faydadan cok zararını gördüm. zaman kaybına sebep oldu . gece yatarken yatakta bi 20-30 dk goz atıp uyumak en iyisi. "Ben bunu kitaplarda hiç gormedim" dedıgınız şeyler goreceksınız sosyal medya sayfalarında ve tedirgin olacaksınız daha fazla goz atayım sunlara dıyeceksınız ama hata yapacaksınız . Sınavda göreceksiniz ki boş yere kasmışsınız . Temiz şekilde kitapları bitirip denemelere gecsenız ve bu sayfalara gece bi 20 dakıka bakıp uyusaydınız çok daha duzenli stressiz ve pekişmiş bilgilere sahıp olacaktınız -
Arkadaşlar Kalkınma Bakanlığı hangi Bakanlık ile birleştirildi? Kanunlarda geçen Kalkınma Bakanlığı ve DPT gibi ifadelerden sizce artık ne anlamalıyız?