2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar sınavda hani direk kanundan soru geliyor ya, konu anlatımlı kitapların içeriklerini bilmiyorum da sizce kanunlar için direk kanundan mı çalışmalı yoksa Kaymakamlık için yazılmış konu anlatımlı kitaptan mı
-
@görünmez-el Neyden bahsediyorsunuz?
-
@Cedric Bu sınavla ilgili bir tecrübeniz yok ise öncelikle bir konu anlatımlı kitabı bitirin derim. Böylece kanunları okurken nerelere dikkat etmeniz gerektiği ile alakalı bir fikriniz olur. Bu fikri edinmek için çıkmış soruları da inceleyebilirsiniz. “Bu soru sorulduysa şu da sorulabilir pekala” dersiniz.
Fakat konu anlatımlı bir kitaba güvenip de mevzuatı okumazsanız bu bir hata olur. -
@forrest Tamam çok teşekkür ederim daha önce girmiştim ama 49 aldım, insan haklarında hep yanlış yerlere çalışmışım, kanun okumuştum ama tam olarak anlamadan üstün körü okumuştum, o yüzden acaba kitaptan çalışsaydım daha mı iyi olurdu diye bir bilene sorayım dedim.Çok teşekkür ederim kıymetli tavsiyeleriniz için dediklerinizi uygulucam.
-
@anti-trhn Selamun Aleyküm kardeşim ben bu sınavı kazanmak istiyorum. Banada bu yolda yardımcı olursan sevınırım. 0531 625 0293
-
Selamun Aleyküm arkadaşları Kaymakamlık sınavıyla alakalı olarak bir watsap grubu kurulabilir mi?
-
@F-T hocam banada atarmısınız yucelkalyoncu19@gmail.com
-
@vuralkara günümüzdeki strateji ve bütçe başkanlığı kastediliyor.
-
@Kethüda mülakatta mevzuattan pek soru gelmediği için olabilir mi. yazılı da mevzuat çok önemlidir ancak sınavı kazananı belirleyen türden sorular hep mevzuat dışı alandan geliyor.
-
Kolay gelsin arkadaşlar sınav ilanı sınavdan kaç ay önce duyuruluyor
-
@eakaya 2ay
-
Themis 2020 basımı yok sanırım 2019 alsam olur mu
-
@luce bende bu konuda kararsızım
-
2018 ve 2017 kaymakamlık sorularına nereden ulaşabilirim
-
köy kamu tüzel kişiliği yönetmelik çıkarma yetkisine sahip midir ? 442 sayılı köy kanununda böyle bir ibare bulamadım fakat Anayasanın 124. maddesi bu konuda açık bir hükme sahip. Sınav için piyasada kullanılan ünlü 2 kitap da bu konuda farklı görüşte. Siz kaymakam adaylarının görüşü nedir ? böyle bir durumda cevap ne denmelidir ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. -
@EGM anayasaya göre köyler yönetmelik çıkarabilir ancak köyler uygulamada yönetmelik çıkarmaz. İdarenin kendi işleyişi bu yönde. Tabi sınavda sorulursa anayasa hükmü neyse o yönde cevap verirsiniz.
-
@omeray12 genelde mevzuat sınava kısa süre kala halledilir denildiği için söyledim. Elbette mevzuat dışı sorular çok belirleyici ama mevzuat da hayati öneme sahip.
-
@EGM ünlü 2 kitap dediğiniz hangi kitaplar hocam
-
-
Hocalarım kaymakamlık sınavına başlamaya karar verdim bu sebeple sizlere birkaç soru sormak istiyorum.Öncelikle 2019 kpss a da hukuk ve iktisatda 30 üstü netlerim ve buralarda 90 civarı puanlarım var ilk defa kaymakamlık hazırlanacağım elimde 2019 murat kalın hukuk konu anlatımları var.Kaymakamlık için tekrar konu anlatımları almalımıyım yoksa sadece soru kitapları almak yeterli olurmu?Bir de malum tekrar kpss ve maliye icin kurum sınavları var her ne kadar altyapım iyi olsada kaymakamlık hazırlanirken bunlarada hazırlanabilirmiyim ve iki kulvarda çalışan arkadaşlar varmı?Cevaplarsanız çok memnun olurum.