Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
Arkadaslar bu kurum hakkında neden böyle şeyler söylüyorsunuz?
-
Sınavın test olacağını bi arkadaşımız paylasmisti
-
@Persephone geleceği parlak bir kurum neden öyle düşündünüz .
-
@aliveli çok fazla personelinin ihraç edilmesinden dolayı.
-
@Persephone tmm ama bu kurumdan neden soğutsun sizi , sonuçta tüm kurumları temizleyecekler .
-
Aslinda bi anlamda 1/3'ü ihraç olan hakkında olumsuz düşünmek çok anlaşılmayacak bir şey değil arkadaşlar.Bu konuda bir sitede kurum kurum oranlar verilmişti belki görmüşsünüzdür.Btk ilk sıradaydı.
Hani keske aksi olsa ama kurum gelenek olarak çok liyakat tabanlı değil.Umarım bu sene bir şeyler değişmiştir -
@aliveli demek ki bu kurumda liyakata önem verilmemiş ve adeta bu kurumu virüs gibi sarmış FETÖ/PDY . Ve liyakat kültürünün de 15 Temmuz'dan sonra şak diye değişmiş olduğunu sanmıyorum.
-
@Persephone @mazlumaday arkadaşlar anlattıklarınızdan kurumun ne kadar stratejik olduğu ortaya çıkıyor farkındasınız değil mi ?
-
@aliveli arkadaşımıza katılıyorum. bir hukukçu olarak bu kuruma girmeyi çok isterdim. kuruma girip de bilişim hukuku konusunda kendini geliştiren arkadaşların özelde de önlerinin çok açık olacağını düşünüyorum...
-
@aliveli şu an çok şaşırdım, hiç farkında değildim, teşekkür ederim farkındalığımızı tetiklediğiniz için.
-
Arkadaşlar tartışmanın anlamı yok kurum orada duruyor isteyen başvurur. Başvurmak istemeyen varsa da başvurmaz bu kadar basit. Kaldıki başvurular geçti bu yıl başka alımda olmayabilir. Olsa da çok kısıtlı alım olacaktır. İyi düşünüp hareket etmekte fayda var diye düşünüyorum.
-
@paca08 kurum ilanı ertelediğinde amaç alım sayısını yükseltip yeni bir ilan vermekti ama yapamadılar. Uzman yardımcısına ihtiyaçları olduğunu Osman Bey söylemişti lakin alım kararını başkan aldığı için bu sene başka bir alım olup olmayacağını bilmiyordu. Ancak ben 2017 KPSS puanıyla sonbahar ya da kışın bir alım daha bekliyorum. Ayrıca kurum başkanının yüzü bu alımda bir tane bile fetöcü çıkarsa eskisi gibi gülemeyebilir Şu an herkesin gözlerini diktiği bir kurum olduğu için liyakate önem vereceklerini tahmin ediyorum. Kurumun kötü şöhretini ancak bu şekilde yok edebilirler...
-
@odtüsbky Ben orada çalışan bir uzman yardımcısı ile görüşüp kurum hakkında fazlasıyla bilgi alıp burada paylaşacağım. Tabi önce sınava girip mülakata kalmak şartıyla İşte o zaman az çok istediğimiz cevaplara ulaşıp ulaşamayacağımız belli olacak gibi
-
arkadaşlar aklıma takılan bir kaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim. Hukuk alanından 90 puanla başvurdum yazdıklarınızdan bana da geleceğini umuyorum. Fakat hakimlik sınavına da girdim ve kazandım. Kurum alımlarında hakimlik mülakatından önce sınavın olması ve mülakatı kazanmış olmamız halinde hakimlik mülakatını kazanıp geçiş mümkün olur mu?
-
Arkadaşlar ben şimdi kurumu aradım, sosyal bilimiler alanında 85.03 ile 104. Sıradaymışım. Olmamış yani. Liste hazır, yayımlayacağız dedi.
-
@uzmanlık hakimliğin özlük hakları ve maaşı daha iyi olduğu için kurum izin vermese bile dava açıp geçebilirsiniz. Ancak hakimliği kazanırsanız buraya geçmeniz mümkün olmayabilir.
-
@odtüsbky anladım çok teşekkür ederim. hakimlik sınavının mülakatlarının uzun süreceğini düşünerek hakimliğe geçiş hakkını da kaybetmek istemediğimden biraz canım sıkılmıştı. Ama malum meslek sahibi olmak için her yolu denediğimiz için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz malum. Malum hiç bir şeyin garantisi yok.
Cevapladığınız için tekrar teşekkür ederim. -
@uzmanlık @odtüsbky nin de dediği gibi o iş tamamen özlük haklarıyla ilgili. Bir kamu kurum veya kuruluşundan başka bir kamu kurum veya kuruluşuna geçebilmenin ilk ve en temel şartı: Özlük haklarıdır. Özlük hakları açısından daha iyi bir kuruma elinizi kolunuzu sallaya sallaya geçebilirsiniz.
Memurluktan < Taşra Uzmanlık/Denetmenlik < Merkez Uzmanlık-Müfettişlik < TRT Mali Denetçilik - Yönetim Uzmanlığı < Başbakanlık Uzmanlık-Teftiş < Sayıştay Denetçilik-Adli ve İdari Yargı Hakim ve Savcılık. Geçişlerde bu sıralamalara göre küçükten büyüğe doğru geçmek çok kolay ama büyükten küçüğe geçiş için muvafakat gerekiyor. Vermezlerse dava açıp kazananlar var. Emsal gösterilebilir. Aynı veya denk özlük haklarına geçişlerde de muvafakat verilmediği durumlar oluyor.
-
@Antimülakat teşekkür ederim benim tereddüdüm uzmanlığı kazandıktan sonra hakimliğe geçerken sıkıntı yaşar mıyım? durumundan ibaretti sorumun cevabını da çok güzel aldım tekrardan teşekkür ederim:)
-
hukuk nolmuş öyle yaa, 70 le kapamış :s