30 Mar 2020 05:50

@Leightbau bir de aynı kisiler derken sadece yazılıyi gecen değil hocam .Ortak özellikleri hepsinin yazılıda başarılı olması ama mülakatta hep aynı kişilerin alınması .adam aynı anda hem bddk hem spk hem x mufettisliginin yazılisinı kazanıyor .diğer vatandaş da bunları kazanıyor .sen 3 ünden de eleniyorsun ama adam 3 unu de kazanıyor .Diyorsun ki herhalde ben embesilim ,diğer arkadaşın deli gibi hitabet sanatı var .
Bir de kaliteli eleman nedır sorusu gündeme gelmeli .Hani diyorsun ya hocam kurum hep kaliteli kişileri aldı diye .Benim gözümde şudur :iyi kpss puanı ,iyi ingilizce bilgisi ,iyi okul, iyi derece ve iyi kendinı ifade etme ,çok yönlü bakma ,çaliskan azimli olma .içinde objektif kriterler var yds okul puanı kpss gibi .
Şimdi objektif olarak ben iyiyim ama objektif olarak kotu olup kazanan da var .
kurum +5 kişi daha yedek belirleyebilirdi mesela .Bu 5 kisiyi de bari objektif kritere göre yapsaydı .Ama bu riski bile göze almak istemedi .hiç mi hak etmediler hocam ? 90 puanla hak etmedi mi ?yedeği bile mi hak etmedi .Ama 80-81 puanla asılı hak etti değil mi hocam ?