2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
@dış-denetim hocam yazılida hicbir şey yapamazlar.Vmyde falanda kazananlar puanlari açiklanmıyor.Benim şahsi fikrim monografi dısinda yazılı sinav sıkıntılıdır.Ama vmy sayıstay denetciligi hep klasikle sınavla alım yapiyor.
-
@zenginmemur zaten kimse yazılıda birşey yapmışlardir demiyor. Sizin cevabınızın yazdıklarımla uzaktan yakından ilgisi yok. Tekrar okumanı tavsiye ederim,eğer konuya ilginiz varsa başlıktaki eski yazılanlara da bakabilirsiniz.anahtar kelime :70 barajı
-
@urfaspor63 hocam o kişi hakkında olumsuz bir ifade kullanmadım referansla girdi demedim. Dediğim şu Dhmi müfettiş yard. aldığı maaşı diğer müfettişlikte alamayacak neden hazine kont. seçiyor? Hazine istiyorsa şayet umarım Dhmidan hazineye geçer. Diğer türlü gitmeyeceği kurumun sınavına ve mülakatına girmiş oluyor. Benim değindiğim nokta bu.
-
@Mambaa hocam refarans kullanan kullanıyor dediniz ya ondan dolayı arkadaşımı savunmak istedim.
-
@urfaspor63 Evet referansı olan kullanıyor hangi kadro olursa olsun. Ama bunu genel bir söylem olarak belirttim arkadaşınız özelinde değil. Darısı bizlere diyelim.
-
@Mambaa darısı bizlere hocam inşallah ben yanlış anlamışım özür dilerim.
-
Yazılı sınavla ilgili şüphesi olan arkadaşlar için; kuruma mail atıp puanlarınızı tek tek öğrenmenizi öneririm, sonuçlardan sonra yazılı puanı söyleyeceklerini iletmislerdi. Ben şahsen mail attım. Mülakatta da cidden bu arkadaşlar hak ediyordur belki ref için ne durumdalar bilemeyiz ama sorun bu değil. Sorun bu sistemle işi olduğu halde sınava giren kişiler nedeniyle, işsizliğin a grubunda hiçbir şekilde azalmaması. toplam 100 ilan geldiyse hepsinde de listeler aynı kişiler, bu kazanan kişilerden çok sistemin sorunu. Buna düzenleme gelmedikçe de malesef çok canlar ve kadrolar yanacaktır.
-
@dış-denetim, içinde söyledi: 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
Mülakat aşamasını bilmem ama yazıliyla ilgili söyleyeceklerim var. Öncelikle sınav aşamasında iyi niyetliydiler, hakkaniyetli okuduklarını düşünüyorum. Buraya kadar sorun yok.Ama bir yerde yanlış yaptılar. İlanda yazılıda 70 i geçen mülakata girer diyor. Ama her dersin 50 barajını geçip 70 i geçemeyenler de mülakata çağrıldığını düşünüyorum. Bunu şurdan anlıyorum:hem çok kişinin geçmesinden hem de yazılıyı geçenlere puanlarının söylenmemesinden. (Herkesin puanını bilmeden buna kesin diyemeyiz ancak kuvvetli bir ihtimal.) Hiç beklemediği halde mülakata kalan arkadaşım var.madem böyle birşey olacaktı biz de ona göre 50 yi garanti edecek şekilde çalışırdık 70i ikinci plana atardık.belki 1 dersten gecemeyip genel ortalaması oradaki çoğu kişiden yüksek olan vardır. Hem bu yazılıda 70i geçip mülakatta elenene (varsa) haksızlık olur.
Hocam okunurken kagitlar bir sey yapildi diye anladım.Yanlış anlaşıldiysam kusura bakma sadece beni ydssi olmayan ilanlara uzaktan izleyen bir kisi olarak görebilirsiniz.
-
Başlıkta neler konuşuluyor diye bakmaya girmiştim gerçekten şaşkınlığımı koruyamadım. Kazanan arkadaşları tebrik ederim kazanmadıkları kurum kalmadı. Daha önce birkaç mülakatta beni de elemişlerdi. Merak ettiğim için yazıyorum “başka beklediğin bir yer varmı” diye sorduklarında birçok kurumu kazanmak avantaj mıdır dezavantaj mıdır? Ben bu zamana kadar dezavantajdır, başka bir kurumun personelini -tabiri caizse- “ç”almaktır falan gibi düşünüyordum ama çok ikilemde kaldım. Birileri bana düşüncesini açıklayabilir mi?
-
@zenginmemur hocam kurum sınavlarında en adili testtir bizim maliye dersine giren bir hocamız vardı kendisi eski vergi başmüfettişiydi sonra istifa edip ymmm olmuş aynı zamanda dershanenin de sahibiydi.bize klasik sınava kalırsanız bilmiyorsanız bile sallayın diyordu örn örümcek teo sormuşuz adam örümcektn falan bahsetmiş hoşuma gidiyor puan veriyordum hatta bunun gibi daha birçok şey var diyordu.kafalarına göre puan veriyorlar benm iki arkadşm girdi vmy sınavına birinin sınavı çok iyiydi geçemedi diğeri kötüydü geçti gerçektn böyle bir durumda insan ne diyeceğini şaşırıyor.
-
@genclerbirlikli Şu yazdıklarınıza söylenecek o kadar şey var ki. Ama yine yazdım yazdım sildim. Yine susuyorum.Şükürler olsun ki susabiliyorum. Sizi Allah'a havale ediyorum.
-
benim demek istediğimi herkes gayet güzel yazmış teşekkür ederim .demek istedigim tam da bunlardı .Hakkıyla kazanan arkadasları canı gönülden tebrik ederim
Sayet ben de kazansaydim bir hayalim vardı .Arkadaşlar ben 0 referansla girdim ümidinizi kaybetmeyin yazacaktım ama yazamadım maalesef ...
39 kisiyiz 19 umuz alınıyor .Alınanlar da ayni kisiler .niye geriye kalan 20 kişi değil de sürekli aynı kişiler .1.olan bir arkadaş vardı .Bakın o mülakata gelmedi .O arkadaş bi kaç yeri kazandı .Gelseydi eminim o da alınacaktı kurum galiba her yeri kazananı seviyor .Almayacaktınız madem böyle bizle niye dalga Geçtınız ? Sanki bizi tanımayi çok önemsiyorsunuz ?Evimize geldiklerinde hiç bir yere bakmadılar .Bunu şunun için diyorum hani okuduğunuz kitaplara bakıyorlar diyorlar ya ...
sorular verilir verilmez bunu bilemem .ÖSYM nin soru çaldığı yerde diğer her kurum bunu yapabilir .Ama Allah biliyor bu kadar kişi kazanınca ben kıllandim .sorular çok kazıktı.çoğu 1 saat içinde çıktı gitti .ben herhalde dedim 15 20 kişi kazanır ve ben de içinde olurum ,çünkü gerçekten sorular denk geldi bana .Demekki dedim Allah yardım etti benim burayı kazanmamı istedi .Ama işte kul hakkı diye bir sey var .Allah sana onu nasip ediyor ama birileri bu hakka engel oluyor .senin nasibini çalıyor
-
@babyshark hocam ev ziyaretinde bana ısrarla başka kuruma başvurdunn mu kazandın mi diye sordular .Ben de üstüne basa basa hayir yok .Hatta spk BDDK gibi kurum bile saydı emin olmak için .Yine yok dedim .olursa ben sürekli burdayım .ama almadılar .Bu bir kriter değil hocam .Torpilin varsa kaymakam olsan bile alırlar .
-
Çoğu kişi bu bilgiyi bilmez ancak; geçmiş dönemlerde, Hesap Uzmanlığı ve BDDK Murakıplığı'nın aynı gün sınav yaptığı bir dönemde Hazine Kontrolörlüğü'nün sınavı da aynı güne denk gelir. Sınavlar yapılır ancak Hazine Kontrolörlüğü'nün sınavı, muhtelemeldir ki, kaliteli adayların büyük bir bölümünün Hesap Uzmn. ve BDDK'yı tercih etmesi ve kontrolörlük sınavı için beklenen aday kalitesinin yakalanamaması sonucu yapıldıktan sonra iptal edililir. Yani buradan çıkarılması gereken şudur; kurum kaliteli aday arıyor ve çoğu sınavda başarı gösteren arkadaşlar gerçekten bu yüzden tercih edilmiş olabilirler. Ayrıca, Hazine'nin uzmanlık tarafını bilmemekle birlikte, Kontrolörlük, referanssız olarak hakkınızla girebileceğiniz nadir kadrolardan biridir.
-
Referansi olan heryeri kazanir arkadaslar.Sahsen ben 13 mulakattan elendikten sonra en son bir kuruma yerlestim.Yerlesebilmem de tahminimce mulakata kalanlarin da benim gibi olmasindan yani dayisiz olmasindan kaynaklandi diye dusunuyorum(En az 6. mulakatini goren vardi mulakata gelenler arasinda).Sizlere verebilecegim tek tavsiye yuksek puan alip onunuze gelen her sinava/mulakata girmeniz.Dayisi olanlar bir noktadan sonra tukeniyor ve sizlere de sira gelebiliyor.
-
@botan01 örümcekten bahsedip hoşuna gidip puan vermesi de ayrı bir olay. Güldürdü vallaha
-
@Avexer hocam benim de puanlarım yüksek 90+ olduğunu ve yds’m oldugunu söyleyebilirim ama belli kriterlerim var her kuruma başvurmuyorum şöyle söyliyeyim: turnesi, şehir dışı yaşamı çok olduğu için, ileriki yaşlarda aile yaşantIsı için zor olacağını düşündüğümden hiçbir müfettişlik sınavına başvurmadım şehir açısından da belirli kriterlerim var o kurumdan bu kuruma zıplarım bütün heryere başvurmalıyım hesabı yapmıyorum. Hatta diyorum ki belki benden daha çok isteyen birine kapı açılır. Böyle rekabetçi bir ortamda fazla etik davrandığımın farkındayım. Ancak şunu belirtmek istiyorum. Her başvuru yaptığımızda “Ben sizin kurumunuza talibim sizle çalışmak istiyorum” diye beyan ediyoruz aslında. Bu süreci atlatıp mülakatta da muvaffak olup bir yere yerleştikten sonra hala mülakat kovalamayı; aynı göstergeli, aynı şehirde, aynı statüde vs. olan kurumların hepsine başvuru yapmayı mantıklı bulmuyorum. Her kurum mu hayaliniz arkadaş?
-
@babyshark, içinde söyledi: 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
@Avexer hocam benim de puanlarım yüksek 90+ olduğunu ve yds’m oldugunu söyleyebilirim ama belli kriterlerim var her kuruma başvurmuyorum şöyle söyliyeyim: turnesi, şehir dışı yaşamı çok olduğu için, ileriki yaşlarda aile yaşantIsı için zor olacağını düşündüğümden hiçbir müfettişlik sınavına başvurmadım şehir açısından da belirli kriterlerim var o kurumdan bu kuruma zıplarım bütün heryere başvurmalıyım hesabı yapmıyorum. Hatta diyorum ki belki benden daha çok isteyen birine kapı açılır. Böyle rekabetçi bir ortamda fazla etik davrandığımın farkındayım. Ancak şunu belirtmek istiyorum. Her başvuru yaptığımızda “Ben sizin kurumunuza talibim sizle çalışmak istiyorum” diye beyan ediyoruz aslında. Bu süreci atlatıp mülakatta da muvaffak olup bir yere yerleştikten sonra hala mülakat kovalamayı; aynı göstergeli, aynı şehirde, aynı statüde vs. olan kurumların hepsine başvuru yapmayı mantıklı bulmuyorum. Her kurum mu hayaliniz arkadaş?
O kriterler belli bir sure sonra iyice kuculuyor.Ben 6 kez hakimlik-sayistay-kaymakamliktan elendim ki bunlarin bir cogunda derecem vardi.Su an kurum secebilecek durumda oldugunuzu dusunuyorsunuz tabii buyrun.
-
@Avexer işsiz biri kurum seçebilecek durumda değildir evet. Ama bir yeri kazanmış, işi olan biri kurum seçebilecek durumdadır.
İşsiz biri olmama rağmen benim kararlarım bu doğrultudadır. Bunları kimseden bir takdir görmek için yazmadım. Nacizane fikri istişare için yazdım. -
@Leightbau eskiden böyleymiş hocam ben eski memurlar net gösterilerini bile okudum .Yeri geldi kazanan kişilerin geçmişini de araştırdım .hepsi iyi okullar mezunu .iyi puanlar almışlar .bu yüzden kurumun hakkıyla sececegini düşüdüm .Fakat kurum her referanslı-kallavi kurumun aldığı gibi hep aynı kisileri alınca bu durumun değiştiğini anladım .şimdi soruyorum sana hocam 95 puanlı 80 kusur yds li biri mi daha çok hak eder ya da 90 puanlı 75 yds li biri mi yoksa 80 81 85 kpss70 yds li biri mi ?Arada 1 değil 5 değil 15 puan var El insaf .Adam guy a il tercihi yapsa gelmez o puana ama zirveden başlıyor .Diğer yıllarında hiç listenin aşağısına inmemiş bu kurum .yükseklerden alıp bırakmış .
bir de hocam hep az kişi almış ilk defa bu kadar çok kişi aldı .4 kişilik ilanda torpil dönse kim bilebilir ki sayı çok az .ama hazine uzmanlıgı hep kontrolörluge göre çok almış . bu yüzden de sanki orda oluyor da burda olmuyormuş gibi algi olmuş .
Ayrıca zamanında yazılıyı hiç kazananın olmadığı yıl 2008 ya da 2006 yılı .Ve ben hiç bir kurumun artık öyle hakkıyla aldığını düşünmüyorum .bizler zavallı torpilsizler olarak 8 10 sınava girerek anca şansla bir yerlere gelmeyi ümit edebiliriz