2019 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
@müfettiş rica ederim
-
Arkadaşlar,kaymakam adayları şubesini aradım bugün. SBKY ve MALİYE bölümü için eşdeğerlik belgesine gerek olmadığını ifade ettiler. Hatta o kadar arayan olmuş ki hemen anladı sorumu yarıda kesip hemen cevapladı Diploma fotokopisi için ise e devletten çıkarılacak mezuniyet belgesi yeterli
-
@ömerhayyam teşekkür ederim hocam size de başarılar
-
Arkadaşlar belgeleri kargoyla gönderecek var mı? Veya daha önce kargoyla gönderen oldu mu? Herhangi bir eksiklik veya hata olursa kargoyla gönderilen belgede genel müdürlük dönüş yapar mı?
İlk kez mülakattayım, affınıza sığınarak soru bombandırmanına tutuyorum:) -
@ömerhayyam belgeleri bir zarfa koyup PTT aracılığı ile belirtilen adrese postalayın, bir sıkıntı olmaz. Yine de gönderi belgesini saklayın. Tedbir iyidir.
-
Arkadaşlar bakanlık gerekli belgeleri yayimlamadan önce ben de aradım dün saat 14.30 gibi kaymakam adayları şubesini. "Siyâset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum. İnternette SBKY Bölümü mezunları için eşdeğerlik belgesi alınmasına gerek olmadığı söyleniyor. Henüz başvuru yapmadım YÖK e. Acaba eşdeğerlik belgesi alıp başvuru esnasında size gönderecek miyim?" diye sordum. Cevaben "Geç bile kalmışsın. Niye şimdiye kadar başvurmadın. Bugün yarın gerekli belgeler duyurusu yayımlanınca belgelerin gönderilmesi gereken son tarih de belirtilir. İnşallah YÖK çabuk cevap verir." dedi. Yani "SBKY mezunları için eşdegerlik belgesi alınmasına gerek yok" demedi bana. Almayan arkadaşlar bence garantiye bağlamak anlamında başvuru yapıp eşdeğerlik belgesini alırlarsa iyi olur. O kadar emek verip de bu kadar kolay alınabilecek bir belge olmadığı için belge eksikliğinden mülakata giremezsek yazık olur.
-
Beyler artık ne sorulacak nasıl hazırlanmak vs gibi konular konuşulsa iyi olmaz mı?
Mülakat tecrübesi olanlar paylaşsın lütfen -
@Kethüda Sağol hocam teşekkür ederim
-
Mülakatta nasıl giyinmeli bir bilgisi olan var mı?
-
@iskender siyah yada lacivert takım, beyaz gömlek, uyumlu bir kravat (tercihen bordo) ve ayakkabı.
-
Bir de şu mülakat takımı teamülü var. Lacivert takım, beyaz gömlek, kırmızı kravat, siyah klasik ayakkabı, siyah veya lacivert çorap... Bir giriyorsun salona aynı ağacın kovuğundan çıkmış gibi herkes aynı. Ben hep farklı olmayı sevmiş biri olduğum için bu teamül beni rahatsız ediyor. Bir kere kırmızı kravat mı olur ya? Esasen böyle bir mecburiyet yok da işte adaylar kendilerini zorunlu hissediyor.
-
@pabloescobarr hep el yazısı ile istenir. Taslakta istenen bilgiler doğrultusunda yazmamiz istenir hep..
-
Özgeçmişte o taslağın çıktısını alıp direk soruların karşısını el yazısıyla mı dolduracağız yoksa boş bir a4 kağıdı alıp onu mu dolduracağız sorulara göre?
-
@Hayati jpeg formatındaki fotoğrafı direk belirtilen mail adresine gönderdiniz değil mi? Yani isim soyismi bir şey belirtmediniz?
-
@siyasal_ist belirtin hocam isim soyisim tc olsun yada fotoğrafın dosya ismini TC kimlik numaranız yapın
-
@siyasal_ist çıktı alıp üzerine yazacaksınız
-
Bakan yrd torpil için yeter mi
-
İnsanlar alenen torpili konuşur olmuş arkadaş, bu ne düzendir ya?
-
@Kethüda ne yapalım kardeş düzen böyle herşey yeterince aleni aslında yazık üzücü ama bunu gerektiriyor şartlar
-
@Kethüda
Kıyafet konusuna en çok Dışişleri Bakanlığı’nda dikkat edilir. Orada en ufak bir hatanız bile elenmenize neden olabilir.
Öncelikle kırmızı protokol rengidir. Cumhurbaşkanı değilseniz takmanızı pek önermem. Heniz “aday” memur olduğunuzun bilincinde olarak kırmızı kravat takmamak da fayda var. Kendine avantaj sağlayacağını düşünerek turkuaz kravat takıp AKP Gençlik Kolları Başkanı gibi gitmeyi düşünen yoktur umarım. Koyu renk bir kravat işinizi görür.
Takım elbise renginde ise siyah veya açık renk bir takım elbise yerine koyu lacivert en idealidir. Gömlek beyaz olmalıdır. Ayakkabı da koyu lacivert olursa iyi olur. Siyah giymek tercihinize kalmıştır. Ancak ayakkabı kesinlikle uzun burunlu ve parlak rugan olmamalıdır. Kısa burun ve mat bir renkte olmalıdır.
Kahverengi gibi riskli renklere kesinlikle yaklaşmayın herhangi bir kıyafet parçasında veya ayakkabıda.
Traş konusunda ise mülakattan bir gün önce kesip de yüzünüz iki renk halinde gitmeyin arkadaşlar mülakata. Bir süre önceden kesin alışsın yüzünüz. Kişisel temizlik konusunda tavsiye verecek değilim elbette. Kemeriniz de mutlaka koyu renk ve mat olmalıdır. Daha önce takıl elbise giyen zaten bilir ancak yine de belirteyim çift düğmeli ceketlerin alt düğmesi iliklenmez. Sadece üst düğme iliklenir. Mülakata girerken ceketiniz açık girersiniz, jürinin karşısına çıktığınızda alt düğmeyi iliklersiniz. Oturmanız gerektiği takdirde yine alt düğmeyi açıp oturun. Kalkıp en son çıkacağınız zaman da yine alt düğmeyi ilikler çıkarsınız. Konuşma, diksiyon, özgüven bunlar burada halledilecek işler değil arkadaşlar.
Umarım herkes için hayırlısı olur.
Hak eden hak ettiğine ulaşsın İnşaAllah.