Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2019
-
@geyşomildış evet hocam msb için girdim. başarılar size de.
-
milli savunma bak uzm yard 3 için giren var mı ?
-
Arkadaşlar bir de şeyi sorayım malum msbnin kendi yapısı ve korona yüzünden süreç epey uzun başvurudan beri. Başvuranlardan bir yerler e başlayıp da mülakata gelmeyen çok mu katılım nasıl
-
@mulkiyeli_93 teşekkürler
-
yarın için sözlü sınav saati 08:00'dan farklı olan biri var mı?
-
@mini3366 sanırım yok benim de 8.00 pazartesiden beri herkese aynı bence. Orda puan sıralamasına göre alıyorlar
-
@geyşomildış 18indeydi endüstri. Sabahki geliş sırasına göre çağırdılar. 16 kişi çağrılmış 7 kişi geldi. 8de girdik ve en son endüstriye aldılar 15.30da çıktım. Mülakattan çıkınca hıçkırıklara sebep olacak şekilde ağır şeyler söylediler. Mülakattan çok sorgu gibiydi. Travmayı hala atlatamadım. Belki çektiğim karttaki soruları düzgün cevaplayamadım ama hiç bir durum aralarından birinin bana "sen bana ciddi bir şekilde bak bakalım. Sen Kendine iyi bir endüstri mühendisiyim diyebilir misin ha?" demesini açıklayamaz. Yine aynı şahsın mülakat esnasında "akrabadan referans mı yazılır" diyerek referans yazma tekniklerini öğretmesi bu ve bunun gibi cümlelerle 10 dakika süren bir işkenceydi mülakat. Ya gireceklerin adı belli yada bu sene tüm kurumların yaptığı gibi endüstri mühendisi almayıp diğer bölümlerden doldurucaklar.
-
@Hnaendmuh Geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadıklarınıza... Dediğiniz gibi bir muameleyi kimse haketmez çok ilginç gerçekten...
-
@Hnaendmuh yaşadıklarınıza üzüldüm geçmiş olsun. İlginç ben de çok bilemedim birer cümle söyledim hatta bazı yerlerde karıştırdım. Ve silahlı kuvvetler uzm yrd idi benimki komisyonda askerler vardı hatta. Yine de öyle hakaret etmedi kimse
-
Arkadaşlar başvuru formuna silahlı kuvvetler için gereken puan P7yi yazacağıma MSB için gereken P37yi yazmışım. Pazartesi arasam bunu hemen sorun çıkmadan düzeltirler mi?
-
Beni uzman yardımcılığı işinden soğuttular. Tüik iyi geçmişti kimseyi almadılar. Strateji ve bütçede nitekim yine kimseyi almadılar. Msb yukarda yazdığım gibi. Endüstri mühendislerinden ya çok şey bekliyorlar yada üniversiteler yetersiz biz bişey bilmiyoruz. Yada endüstri mühendislerinin hiç dayısı yok. Anlayamıyorum bende artık olayları.
-
@Hnaendmuh dayı yok arkadaşım tek açıklaması bu. Referansa akraba mı yazılır diye açık açık söylemesini geçtim, o dayı olsaydı sana o şekilde muamele edemezlerdi.
-
Size de 15 günde açıklanır dediler mi bazılarına demişler
-
@geyşomildış hiç zannetmiyorum güvenlik sorusturması yapılacak 4-5 aydan önce acıklanmaz bana hiç öyle bi şey denmedi ztn öyle diyorlarsa hiç açıklanmaz hep 15 günde açıklarız diyen kurumlar 3 aydan önce acıklamıyo
-
@jeanpaulsartre hocam güvenlik soruşturmasından önce açıklanma ihtimali yok mu örneğin İçişleri çok kısa bir sürede açıklamıştı böyle olamaz mı acaba
-
@1zeynep önce açıklanıyormuş sonra sağlık raporu alınıyormuş ondan sonra güvenlik soruşturması süreci başlıyormuş diye duymuştum.
-
@esü inşallah süreç böyle ilerlerse çok bekletmeyeceklerini umuyorum hocam teşekkür ederim
-
@1zeynep hocam acıklansa bile güvenlik sorusturmalari bitmeden işe baslatmazlar ki gene 4-5 ayı bulur o yüzden direk burası odaklı bakmamak lazım olursa başlarsınız kovalamaya devam bence başka yerleri
-
@jeanpaulsartre doğrudur hocam ne zaman başlatırlar o konuda bilgim yok ama en azından sonucu kısa sürede öğrenmek de iyi olur
-
@1zeynep umarım kısa sürede açıklarlar tabki ama ben su ana kadar çok görmedim 15 günde sonuc acıklayan kurum cok nadirdir inşallah yanılıyorumdur tabiki bekleyip görecegiz