İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
arkadaşlar aştiden etlik 151. caddeye nasıl ulaşabiliriz ? ne kadar sürer, bilgisi olan var mı acaba?
-
Çıkma izni alma suretiyle Türk vatandaşligini kaybeden ana babanın çocukları da mı vatandaşligi kaybediyor? Yoksa değişti mi bu
-
@roses Türk vatandaşlığını kaybeden ana ya da babanın talebinin bulunması ve diğer ebeveynin de muvafakat etmesi halinde çocukları da kendileri ile birlikte Türk vatandaşlığını kaybederler. Muvafakat verilmemesi halinde hakim kararına göre işlem yapılır (6.12.2019 değişikliği).
-
Sınav günü sabah kizilaydan etlik 15 temmuz şehitler binasına gitmem gerekiyor. Eğer yanıma 2-3 arkadaş bulursam taksiyle gidelim(kişi başı 10tl tutar)
Özelden yazabilirsiniz. -
Arkadaslar onceki sinavda 70 uzeri alan herkes cagrılmiş bu sınavda da sizce 70 üzeri almak yeterli olur mu alim sayisina göre ne dersiniz?
-
Mevzuatı her okuduğum zaman ayrı bir cümle çok önemli gibi geliyor. Çok değişik bir şeymiş bu
-
@extraordinary Her okuduğumda "bu benim dikkatimi daha önce neden çekmedi" hissi . Her seferinde yeni bir şey keşfediyormuş gibi bana da çok olur, güzel bir duygu, çalışma şevkini diri tutuyor
-
Serbest Bölgelerde çalışacak yabancılar çalışma izni başvurularını Ticaret Bakanlığına mı yapıyor ?
-
@plansız, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
- Ar-Ge Merkezi Belgesi olan firmalarda Ar-Ge personeli olarak çalışacak yabancıların çalışma izni başvuruları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının olumlu görüşü olması hâlinde değerlendirilir.
- Yurt dışından yapılan başvuruya istinaden çalışma izni verilen yabancı, çalışma izninin geçerliliğinin başladığı tarihten itibaren altı ay içinde Türkiye’ye gelmek zorundadır. Bu süre içinde Türkiye’ye gelmeyen yabancının çalışma izni iptal edilir.
- Mülteci ve İkincil Koruma statüsü sahibi yabancıya Göç İdaresince verilecek kimlik belgesi çalışma izni yerine geçeceğinden; bu statüleri kazanmış kişiler söz konusu kimlik belgesiyle ülkemizde çalışabilirler.
- Şartlı mülteci statüsü almış yabancılar için uluslararası koruma başvuru tarihinden altı ay sonra çalışma izni başvurusunda bulunulabilir; başvurunun uygun bulunması halinde söz konusu yabancıya çalışma izni verilir.
- Uluslararası koruma başvuru sahibi yabancılar için, uluslararası koruma başvuru tarihinden altı ay sonra çalışma izni başvurusunda bulunulabilir. Başvurunun uygun bulunması halinde söz konusu yabancılara çalışma izni verilir.
- Geçici koruma sağlanan yabancılar ise geçici koruma kimlik belgesinin düzenlendiği tarihten altı ay sonra çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti almak için başvurabilirler.
- Serbest Bölgeler Kanunu kapsamında çalışacak yabancıların çalışma izni başvuruları Ekonomi Bakanlığına yapılır. Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde çalışma izni alması uygun görülen yabancılar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirilir.
- Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına kayıtlı yabancı öğrenciler, çalışma izni almak kaydıyla çalışabilirler. Ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görmekte olanlar, öğrenimlerinin ilk yılının tamamlanmasından sonra çalışma iznine başvurabilir ve 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca kısmi süreli çalışabilirler. Örgün öğretim programlarına kayıtlı lisansüstü öğrenciler için bu sınırlamalar uygulanmaz.
- Yabancı çalıştıran işverenler ile süresiz veya bağımsız çalışma izni bulunan yabancılar, çalışma izninin veya çalışma izni muafiyeti kapsamında çalışmanın başlaması ve sona ermesi durumu ile çalışma izni veya çalışma izni muafiyetinin iptalini gerektirecek hâlleri on beş gün içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirmekle yükümlüdür.
-
@plansız ekonomi bakanlığı diye bir ibare artık olmadığı için sormuştum
-
@plansız evet kesinlikle gerçekten zevk alarak çalıştım mevzuata, eğer olmazsa tekrar alan çalışmaya dönerken zorlanacak gibiyim
-
@miyopkeynes Pardon dostum o dikkatimden kaçmış tabi artık Ticaret Bakanlığı.
-
Mavi kartlıların çalışma izinleriyle alakalı bilgi nerde var arkadaşlar?
-
@plansız, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Mavi Kart
6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 6’ncı maddesinin dördüncü fıkrasında “5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında olanların çalışma hakkı saklıdır.” hükmü yer almaktadır.5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 28’inci maddesinin ilk üç fıkrasında;
1. Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları, bu maddede belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Millî güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklıdır.
2. Bu madde kapsamında bulunan kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
3. Bu madde kapsamında bulunan kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler, hükmü yer almaktadır.
Bu çerçevede; 5901 sayılı Kanunun 28’inci maddesi kapsamında Mavi Kart almaya hak kazanmış bulunanların, yapılacak mesleğin icrasına ilişkin olarak ulusal mevzuatımızdaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve özel kanunlarda yer alan hususlar saklı kalmak koşuluyla, 6735 sayılı Kanun hükümleri gereğince (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler) Bakanlığımızdan çalışma izni almalarına gerek bulunmamaktadır.Kaynak: Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü sitesi.
-
Kızılaydan etlik 15 temmuz şehitleri binasına nasıl gidebilirim ?
-
@plansız teşekkürler hocam
-
Arkadaşlar sınır dışı etme kararına karşı idare mahkemesine başvurma 15 gün mü 7 gün mü
-
2019 soruları elinde olan varmı?
-
@swezy sınır dışı 7 ama sınır dışı edilmek için geri gönderme merkezindeyse 5 gün sonuç buda
-
@plansız hocam peki hem ekonomi bakanlığı hem de ticaret bakanlığını şıklara koyarlarsa ne yapacağız?