İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@monopolcü baya açıkladın da ben ne yazdığımı hatırlayamadım o yüzden
-
Devamlı tekrar eden iki mevzuat sorusu, kesinlikle bilerek gidin: 1) Uluslararası koruma nedir? Çeşitleri nelerdir? Birini açıklatabilirler. 2) İnsan ticareti nedir? Sadece yabancılar mı insan ticareti mağduru olur? Bir Türk vatandaşı da insan ticareti mağduru olabilir mi? Göçmen kaçakçılığı nedir? İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı aynı şey mi?
-
Teşekkürler hocam zaman ayırdığınız için
-
@plansız dostum uluslararsı hukukta pek kaynağım yok onla alakalı kitap almayı düşündüm ama ondan soru gelme ihtimali pek yok gibi o zaman değil mi?
-
@Manchester Benim şimdiye kadar dikkatimi çekmedi dostum, sanıyorum sorular arasında da yok.
-
@plansız teşekkür ederim dostum bilgiler için
-
Anlasilan pazar gezmesine çikilmiş veya umutlar tükenmeye başlamiş:)
-
@varol dostum süreç uzun olduğu için beklemedeyiz. ( uzun dönemde hepimiz ölüyüz) :)))
-
@harmanHH baskan sesler bianda kesildi sanki biliyon mu, çaktirmadan ders mi calisiyolar acaba:)
-
@varol herkes mülakata hazırlanıyor, umutsuz olanlar guya ,daha umutsuz olanlar da kpss ye şaka bir Yana forumlarda genelde böyle olur, yeni bir şey olmayınca insanlar çekiliyor başka şeyler ile Zaman geçiyor. Stres olduk artık hacı abi:))
-
@plansız Hocam acaba """2) İnsan ticareti nedir? Sadece yabancılar mı insan ticareti mağduru olur? Bir Türk vatandaşı da insan ticareti mağduru olabilir mi? Göçmen kaçakçılığı nedir? İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı aynı şey mi?""" sizce bu soruların cevapları nedir?
-
@ege-mahmut genel müdürlüğün sitesinde sıkça sorulan sorular var orayı incelemenizi öneririm
-
Arkadaslar zaten her komisyonun uzerinde yogunlastigi konu farkli oluyor. Siz calismaniz gereken seylere calisin gerisi tamamen sansiniza kalmis. Dort soru sorulabildigi gibi on soruda sorulabilir. Yanlis hatirlamiyorsam yedi kisi oluyor komisyonda sakin kalmaya calismak onemli
-
@whshw hocam sence kaçla kapatır 81 ustu olurmu
-
@adanali01 sanmiyorum hocam. 79 olur en maksimumu diye dusunuyorum
-
@whshw Tamam hocam sagolun
-
@whshw İnş 79 olur seviniriz.
-
@ege-mahmut İnsan ticaretinin tanımı bir kimsenin zor kullanarak çesitli şekillerde istismar edilmesidir. Dolayısıyla vatandaşlık farketmeksizin herkes insan ticareti mağduru olabilir ancak 6458 gereği GİGM sadece bu durumdaki yabancılarla ilgilenir. İnsan ticaretinde uyruk söz konusu değildir. Türk Ceza Kanunu 80.madde de düzenlenir. Genel Müdürlüğün sitesinde soru cevap kısmında vardı, incelemenizde fayda var dostum.
Göçmen kaçakçılığı ise özetle yasadışı olarak yabancıların ülkeye sokulması ya da vatandaş veya yabancıların yasadışı olarak ülkeden çıkarılıp başka ülkelere taşınmasıdır. Dolayısıyla bir Türk vatandaşı da ülkeden yasadışı yollarla çıkartıldığında göçmen kaçakçılığının konusu olur.
TCK'daki ilgili hüküm: “Doğrudan doğruya veya dolaylı olarak maddî menfaat elde etmek maksadıyla, yabancı bir devlet tâbiiyetinde bulunan veya vatansız olan veya Türkiye’de sürekli olarak oturmasına yetkili mercilerce izin verilmemiş bulunan kimselerin Türkiye’ye yasal olmayan yollardan girmelerini veya ülkede kalmalarını, bu kişilerin veya Türk vatandaşlarının yasal olmayan yollardan ülke dışına çıkmalarını sağlamaya göçmen kaçakçılığı denilir." -
@whshw, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Arkadaslar zaten her komisyonun uzerinde yogunlastigi konu farkli oluyor. Siz calismaniz gereken seylere calisin gerisi tamamen sansiniza kalmis. Dort soru sorulabildigi gibi on soruda sorulabilir. Yanlis hatirlamiyorsam yedi kisi oluyor komisyonda sakin kalmaya calismak onemli
Ufak bir düzeltme: Mülakat heyeti 5 kişiden oluşuyor. 1 genel müdür yardımcısı ve 4 daire başkanı olabileceği gibi, duruma göre 5 daire başkanı da olabilir.
-
İtirazların deģerlendirme süreci başladı mı?