Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Son ki il goc sinavinda kamu kismi zordu arkadaslar bilginiz olsun. Havadan yapmalik bes alti soru bile gelmeyebilir belki. O yuzden cokta guvenmeyin sallariz bir seyler diye diger alanlari yuksek tutmaya calisin.
-
@whshw, içinde söyledi: Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Son ki il goc sinavinda kamu kismi zordu arkadaslar bilginiz olsun. Havadan yapmalik bes alti soru bile gelmeyebilir belki. O yuzden cokta guvenmeyin sallariz bir seyler diye diger alanlari yuksek tutmaya calisin.
Tam da bu yüzden iki ay kadar önce paylaştığım düşüncemi yineliyorum:
/Arkadaşlar geçen yıl da özellikle bunu vurgulamıştım yinelemek istiyorum. Nokta atışı çalışın bütün sınavlar için böyle, sonuçta bir sıralamaya tabi tutulacaksınız. O yüzden kamu-uluslar diye genellediğimiz test ile mevzuat testini soru kaçırma hakkınız olan testler olarak değerlendirin ancak hukuk, iktisat ve maliye testleri için hedefiniz maksimum doğru olsun. Buralardan biraz toparladıysanız sınavı, sonrasında diğer iki test sonuçlarınızın belirleyiciliği devreye girecek. Şunu unutmayın hemen hepiniz mevzuat testine şu an aynı derece uzaksınız. Hepinizin burada takılma ihtimali var, keza kamu-uluslar-siyasi tarih vs. oldukça riskli bir bölüm kimsenin bilmediği sorular da gelebilir, herkesin yapabileceği sorular da çünkü konular derya deniz. O sebeple tavsiyem şu sıralamayla çalışın:
1.Hukuk, iktisat ve maliye testlerimde başarılı olmalıyım.
2. Mevzuat testi için 6458'den gelebilecek (geçmiş yıllar sorularından hareketle) sorularda en az %70-80 başarılı olmalıyım. Teşkilat yapısı, 4 sayılı CBK dan gelebilecek temel soruları yapabilmeliyim. Yabancılar Hukuku denilen diğer bazı kanunların yabancılara ilişkin hükümlerine en azından göz aşinalığım olmalı.
3.Kamu-uluslararası ilişkiler-siyasi tarih... testi için alanlardan gelebilecek, hemen herkesçe bilinmesi gereken genel kültür tarzı konulardan tutun da teori kısmına ilişkin temel olarak kimi sorarlar ya da hangi olayı gibi stratejik bir çalışma.Allah'ın izniyle bu şekilde bir rota -tabi sizin kendi eksik dersinize göre de şekillendirilerek- adınızı listeye yazdıracaktır./
-
@plansız 3 maddeye nerden kaynak bulurum valla 2 gündür karşıma hep 300 sayfalık notlar çıkıyor kamu mezunu da değilim napacağımı şaşırıp strese girdim
-
@mülakatzedee Ne yazık ki akfon un notları çok iyi değil ancak elimizde başka kaynak yok. Ben de kpss kaynaklarını öneriyorum. Sanki bir yayın basmıştı az sayfalı kpss kaynağı, kamu yönetimi için aklıma böyle bir şey geldi ancak tam hatırlayamadım. Araştırmak lazım.
Bu test için gerçekten kaynak sıkıntısı yaşanıyor, alanın da geniş olması sebebiyle. KPSS sürecinden yeni çıkan arkadaşlarım, desteklerinizi bekliyoruz, ne önerirsiniz, siz nereden çalışıyorsunuz?
-
@plansız keşke geçen ankaradayken akfondan alaydım notu valla kamu ile uluslararası okuyan arkadaşlar şanslı bu sınav için
-
@mülakatzedee Almanıza gerek yok dostum, başlığın ilk iletisinde @Aslan-Reyiz in paylaştığı kamu-uluslar linkine tıklayın inecek olan dosya 500 sayfaya yakın olması lazım yanlış hatırlamıyorsam akfon notu bu nottu, içinde kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, siyasi tarih, insan hakları... var. Hiç yoktan iyidir ama çok kullanışlı değil maalesef.
-
@mülakatzedee yok be hocam 6-7 ner yaptım kamu mezunuyum ama yapamadım tabi yapılır mıydı evet rahat 12-13 yapardım bile bile zaten 3 tane değiştirdim ama hayırlısı oymuş demekki
-
@errayn bi kulak aşinalığınız vardır bende kulak bile yok o kadar
-
@plansız baktım o nota da baya fazlaydı az zamanda toparlanacak gibi bi alan değil malesefben daha özet not arıyorum ama bulamayacam sanırım
-
@mülakatzedee ben sordum haftasonu notlar bitmiş pazartesi gelck demişlerdi o zaman netten sipariş veririz dedik. Ama yorumlardan anladıgım kadarıyla cok da gerekli değil. Aöf vs kaynakları kamu ve uluslar alanında iş görür.
-
@wollstonecraft hocam ben il göçü kazandım merkez göç ondan 1 tık zor oluyor dediler sbky mezunu iseniz kamu ve siyaset den korkmayin kalan yerlerden en çok siyasi tarih ve uluslararasi.ilişkiler teorileri geliyor onlarda temel düzeyde ayrıca hukuk bölümünde insan hakları be uluslararası hukuk var burayı ta ihmal etmeyin 6 soru
-
@mülakatzedee hocam varda nasıl desem hani bilmediğin şeyi atmak daha kolay ya bende kamu bakmadım aşinalık var ama karıştırdım hepsini yoksa dediğiniz doğru
-
@newworldorder hocam o not harbi boş almstim 2 yıl önce göz attim iade ettim forumda paylaşılan notlar yeterli mevzuat ve alandan soru kacirilmadikca.
-
Arkadaşlar merkez göç alan sınavı dışındaki konulardan en önemlileri neler? Bilen yazabilir mi?
-
@aroma Aslan Reyiz in attığı notlar gayet iyi değil mi ya, yüzeysel soruyolarsa yeterli olur bence. Hatta not yeteri kadar da ayrıntılı
-
@roses bende o notun yeterli olduğunu ifade ettim hocam .
-
@roses o notlar sayesinde 14 15 dogru yaptim bi önceki sınavda
-
@MartinLuther hangi bölümden hocam
-
@errayn muhteliften hocam
-
@MartinLuther baya iyi yapmışsın hocam bende bakacağım bu sefer tahmini kaç sayfaydı