Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@errayn yaklasik 500 sayfa var gibi ya
-
@MartinLuther hocam teker teker hepsinden ayrı not bulayım çalışayım desen 2000 sayfa not çıkar
-
@MartinLuther doğru hocam 500 yine iyi ama iyi çalışmışsınız yinede sonuçta bilinmeyen bir ders
-
@errayn kesinlikle öyle. Ama önceliği alana vermemiz gerektiğini bi öncekinde test ettik. Bu muhtelif pastanın çileği
-
Öncelikle alan ve mevzuata bakmakta fayda var.Ben kamu ve siyaset mezunuyum o ilandaki konuların hepsi ayrı kitap şeklinde ama ona zaman yok, Sınav içinde gerek yok kapsamı geniş çünkü. Başlıkta paylaştığım notlar en iyi özetlerden seçilmiştir ve son sınav dahil önceki sınavlarda soru gelmiştir.Hepsini yakalaması imkansız, adı üstünde özet not ama size kamu uluslararası dersleri alanında temel şeyleri öğretir, nitekim sınav sorularını incelediğimde en belirgin belli başlı şeyleri sormuşlar.Notlar da bu kapsamdadır.Akfon notunun içeriği de geniş deniyor elinde olan onlara da bakabilir
İyi çalışmalar. -
Merkez kadroda çalışanların belirli/belirsiz süreli geçici görevle sınır kapılarına gönderilmesi durumu oluyor mu veya taşra illerine?
-
@RootofAllEvil Şimdiye kadar merkezden taşraya İl Müdürü olma dışında uzun süreli bir görevlendirme duymadım. Onun haricinde çalışılan daire ve birime göre değişmekle birlikte çok kısa süreli çalışma ziyaretleri olabiliyor. O da dediğim gibi her dairede aynı şekilde ve yoğunlukta mevcut değil.
-
@RootofAllEvil hocam merkez goc kaca duser?
-
@zenginmemur bilmiyorum ki tahminim 89 ları göreceği yönünde çok düşüş beklemiyorum
-
Merhaba arkadaşlar, il göç uzman yardımcılığı 2019 başlığında daha önce paylaştığım mevzuatla ilgili birkaç çalışma sorusunu buraya da atıyorum:
》Uluslararası koruma çeşitleri nelerdir?
》 1951 Cenevre Sözleşmesini coğrafi kısıtlama ile kabul etmemiz ne anlama gelir? Bunun Kanundaki yansıması nedir?
》Konsolosluklardan ikamet ve çalışma izni alarak Türkiye’ye gelen yabancılar, giriş tarihinden itibaren en geç kaç gün içinde adres kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmak zorundadırlar?
~20 gün
~15 iş günü
~10 iş günü
~20 iş günü
~30 gün》İkamette kesinti sayılan süreler hangisinde doğru verilmiştir?
~bir yılda toplam .... ayı geçen veya son beş yıl içinde toplam .... yılı aşan Türkiye dışında kalışlar ikamette kesinti sayılır.》İkamet izni çeşitleri?
》Aşağıdakilerden hangisi aile ikamet izninin verilmemesi veya iptal edilmesi için sebeptir?
-formalite/anlaşmalı evlilik yapıldığının tespiti》Aşağıdakilerden hangisine uzun dönem ikamet iznine geçiş hakkı tanınır?
~Göç Kurulunun belirlediği şartlara uyan yabancılara
~Geçici koruma statüsü olanlara
~Mülteci statüsü sahiplerine
~İnsani ikamet izni sahiplerine
~Şartlı mülteci statüsü sahiplerine》Uzun dönem ikamet izni bulunan yabancılar aşağıdaki haklardan hangisinden yararlanabilir?
~Askerlik yapma
~Seçme ve seçilme
~Kamu görevlerine girme
~Çalışma
~Muaf olarak araç ithal etme》İnsani ikamet izni en fazla kaç yıllık sürelerle düzenlenir?
》İnsan ticareti mağduru ikamet izni ilk seferde kaç günlüğüne düzenlenir? Uzatmalarla birlikte toplamda ne kadar süreyi geçemez?
》Vatansızlığın tespitini kim yapar? Vatansız kişi kimlik belgesini kim düzenler?
》Sınır dışı etme kararına karşı hangi mahkemeye başvurulur? Kaç gün içinde?
》İdari gözetim kararına karşı gidilecek yargı yolu nedir? Kime/nereye başvurulur?
》Ülkeye giriş yapabilmek veya ülkeden transit geçebilmek için sınır kapılarına gelen ancak mevzuatta aranan koşulları taşımadığından ülkeye girişine veya ülkeden transit geçişine izin verilmeyen kişi nasıl tanımlanır?
》Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda belge kontrolünün kapsamlı yapılması gerekli görülenler en fazla kaç saat bekletilebilir?
》Türkiye'ye giriş yasağının süresi en fazla kaç yıldır? Genel Müdürlükçe en fazla kaç yıl daha artırılabilir?
》Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi kaç gündür?
》Aşağıdakilerden hangisi vize ile ilgili doğru değildir?
-Vizeler Türkiye'ye giriş için mutlak hak sağlar.》Vize ve ikamet başvuruları en fazla kaç gün içinde sonuçlandırılır?
~45-90
~45-45
~30-30
~90-90
~45-60》Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri hangi durumda istisnai olarak resen vize verebilir?
》Aşağıdakilerden hangisi vizeden muaf değildir?
-Mücbir nedenlerle, Türk hava ve deniz limanlarını kullanmak zorunda kalan
taşıtlardaki yabancılardan liman şehrine çıkacak kişiler YA DA
-Deniz limanlarına gelip, yetmiş iki saati geçmemek kaydıyla, liman şehrini veya civar
illeri turizm amaçlı gezecek kişiler...
seçeneklerin arasına konulabilir. Bunlar vizeden muaf değildir, vize şartı aranmayabilir!! Dolayısıyla aranabilir de. Dikkat!》Sınır kapılarının bağlı olduğu Valiliklerce istisnai olarak verilen sınır vizesi Türkiye'de en fazla kaç gün kalma hakkı sağlar? (Cumhurbaşkanınca farklı bir süre belirlenmediği durumda)
-
Arkadaşlar merkez göç başvurusunda yeniden kayıt olmaya gerek var mı il göç hesabı ile oluyor mu ikisinide aynı gmail hesabı ile yaptımda ona göre birini hotmail ile yapayım Yardımcı olur musunuz
-
@errayn ayri ayri basvuru yapmaniz gerekiyor
-
@errayn birde ayni hesapla ben kayit oldum herhangi bir sorun olmadi
-
@whshw onu biliyorum hocam zaten üst tarafta taşra yada merkez başvuru formu şeklinde yazıyor teşekkürler
-
Ulusal düzeyde insan hakları kurumları neler? Türkiyede şu an sadece insan hakları eşitlik kurumu mu var ?
-
87.66 yla umutsuzca bekliyorum
-
İl/Merkez Göç 1000+ Yeni Çalışma Soruları ve İnsan hakları, Siyasi tarih ders notu
https://s4.dosya.tc/server9/8tluyk/ILGOCHABIP1-birlestirildi.pdf.html
-
@Aslan-Reyiz indir diyorum reklam çıkıyor sürekli indiremedim bir türlü
-
@Marsiyal bilgisayardan deneyin hocam
-
@Marsiyal hocam açılan sekmeyi kapatmadan hemen indirme sekmesine tekrar dönün. Olmazsa bi iki kere tekrar edin ben indirdim.